Din nou despre ChatGPT și frații săi.
Părerile sunt împărțite, aflăm că în general totul ar fi în regulă, sunt cam seci în exprimare chestiile astea, adică nu știu să facă glumițe și se bazează doar pe informații, nu au păreri sau trăiri, cum au oamenii.
Și aici apare problema, Chatbot-urile astea nu dau dovadă de corectitudine politică. Ne este dat și un exemplu, unul din programele astea a vorbit o grămadă despre războiul din Ucraina, dar nu i-a criticat nici pe ruși, nici pe Putin.
Asta e inadmisibil.
Poate de aceea și vor unele țări să-i interzică.
Tot din presa de ieri aflăm că Poliția Românească, profitând de faptul că se puteau cumpăra prin încredințare directă tot felul de lucruri în scopul combaterii pandemiei, și-a cumpărat niște bastoane electrice, care ulterior s-au stricat.
Am înțeles că s-a ars LED-ul ăla roșu care arată dacă bastonul este în funcțiune sau nu, acum polițiștii verifică prezența curentului cum făceam noi cu bateriile pe vremuri, punând limba pe el.
Întrebarea mea ar fi, oare la ce s-au gândit când au cumpărat bastoanele alea, să ne curenteze și să ne bată cu ele până ne trece covidul sau să ne bată ca să nu mai spunem că nu avem nici pe dracu?
Sorin Grindeanu spune că ar fi bine să eliminăm pensiile alea speciale.
Iar Ciolacu spune că militarii, milițienii și cei din sistemul de justiție care se pensionează de obosiți ce sunt și după aceea statul îi angajează în calitate de tinere speranțe sunt o sfidare la adresa poporului român.
Păi, eu sunt de părere că amândoi au dreptate.
Să-i vedem însă și ce fac în privința acestor lucruri, dacă rezolvă lucrurile astea până la alegeri poate merită să fie votați. Dacă nu, înseamnă că au făcut doar campanie electorală, adică ne-au tras pe sfoară, și atunci nu-i mai votați.
Ministerul Finanțelor recunoaște că are în buget o gaură de 20 de miliarde.
Credeți că nu vor mai cumpăra tancuri vechi de la americani? Eu nu.
Vânzătorii de mașini rulate vor trebui să-i prezinte cumpărătorului un certificat de la RAR
Iar vânzătorii din piețe vor trebui să aibă case de marcat legate la ANAF, POS-uri și etichete cu QR-Coduri care să cuprindă informații detaliate despre produs.
Asta a fost gluma săptămânii pe care ieri a spus-o foarte serios la radio un domn ministru din Guvernul României.
Acesta e avantajul oamenilor față de inteligență artificială, ăștia, mai ales dacă sunt miniștri, ne mai fac să râdem din când în când.
Și o știre care, cel puțin pe mine personal m-a deprimat pentru următoarele 6 luni: terenul de la Solventul este contaminat cu tot felul de chestii, așa că…
Imaginați-vă, celor de la Mediu le-au trebuit vreo trei ani ca să constate că acolo terenul ăla nu este în regulă.
De fapt ce au avut de făcut, trebuia să meargă cineva acolo, să ia niște probe de sol, probabil de la diferite adâncimi, să le ducă într-un laborator și cei de acolo să le amestece cu diferiți reactivi pentru a vedea ce e în solul acela.
Treabă de o zi. Hai să spunem o săptămână, că poate mai trebuie chestiile alea să dospească acolo după ce sunt amestecate.
Lor le-au trebuit 3 ani și înțeleg că încă nu au terminat.
Acum, tot de ei, de oamenii ăia care nu au fost în stare să schimbe senzorii defecți de câțiva ani de la 4 stații de măsurare a aerului, de am ajuns să nu știm ce este în aerul pe care-l respirăm, depindem să facă ceva, să dea soluții. Și după ce au dat soluția, treaba trebuie și rezolvată, să iei pământul ăla de acolo, și să-l duci undeva să fie decontaminat după care să-l aduci înapoi. Sau aduci altul care nu e contaminat și pe ăla îl lași acolo să-i contamineze pe alții.
Asta înseamnă studii de fezabilitate, de prefezabilitate, proiecte, licitații, contestări la licitații, alte licitații.
Probabil că eu nu am să mai apuc să văd că s-a făcut ceva pe acel teren.
Sau poate cineva se va gândi să schimbe tot sistemul din prezent și să-l înlocuiască cu altceva, mai eficient.
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, urmează să fie anchetat în cadrul unei investigații parlamentare asupra unui caz de evaziune fiscală, scrie Politico. E vorba de un uriaș scandal la nivelul politicii germane, iar opoziția conservatoare la guvernul Scholz vrea să crească presiunea politică asupra coaliției de guvernare de la Berlin.
Violențe la moscheea Al-Aqsa: Israelul a depășit „linia roșie”, afirmă Erdogan
Turcia a condamnat miercuri ciocnirile de la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim din ziua precedentă, președintele Recep Tayyip Erdogan afirmând că Israelul a depășit „linia roșie”, potrivit AFP.
Un prinț îi dă lui Putin cea mai importantă armă contra Occidentului: Întoarce spatele lui Biden
Piețele internaționale de energie sunt bulversate din cauza războiului Rusiei din Ucraina și în urma sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei. Acum, prințul moștenitor din Arabia Saudită îi oferă lui Vladimir Putin cea mai importantă armă contra Vestului, în războiul energetic.
Pușcă de asalt și vestă antiglonț găsite la pilotul ucrainean care s-a prăbușit în regiunea Bryansk
Oamenii legii din Rusia au descoperit o pușcă de asalt și o vestă antiglonț asupra pilotului de aeronave ucrainene, care a trecut granița de stat și s-a prăbușit în regiunea Bryansk, a declarat miercuri un reprezentant al Gărzii Naționale pentru TASS.
„Pilotul ucrainean a fost reținut de Garda Națională, prin eforturi comune ale tuturor agențiilor de securitate reprezentate în regiune. Era înarmat. Avea drept de asalt, reviste, vestă antiglonț. Angajații Serviciului Federal de Securitate vor decide acum cum să lucreze cu el acum”, a spus sursa.
Miercuri mai devreme, un avion ușor s-a prăbușit în districtul Klintsovsky din regiunea rusă Bryansk, în apropierea localității Butovsk. Pilotul a fost reținut. Accidentul nu a provocat răni sau pagube la sol.
Ungaria nu vrea ca NATO să devină bloc anti-China
Guvernul Ungariei nu dorește ca Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) să devină un bloc anti-China, a declarat miercuri ministrul de externe Peter Szijjarto, la încheierea unei reuniuni a miniștrilor de externe ai NATO la Bruxelles.
O investigație realizată de The Guardian arată amploarea veniturilor obținute de membrii familiei regale de pe urma ducatelor de Lancaster și Cornwall – care dețin terenuri și proprietăți pe întreg teritoriul Angliei. Acestea funcționează pe modelul unor “imperii imobiliare” care gestionează suprafețe de terenuri agricole, hoteluri, castele medievale, clădiri de birouri, magazine și unele dintre cele mai cunoscute proprietăți imobiliare de lux din Londra. Cele două ducate dețin portofolii de investiții substanțiale, dar nu plătesc impozit pe profit.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat miercuri, 5 aprilie, serviciile secrete occidentale de implicare în atacurile teroriste comise în Rusia, la trei zile după moartea unui celebru blogger militar rus într-un atentat cu bombă la Sankt Petersburg, informează AFP.
Rusia deschisă la parteneriatul global; nu are nicio intenție să se izoleze – Putin
Potrivit președintelui, astfel de abordări sunt prevăzute în Conceptul de politică externă a Rusiei, care a fost adoptat la 31 martie.
Ministrul polonez al Agriculturii demisionează, denunţând abordarea UE privind cerealele ucrainene
Ministrul polonez al Agriculturii, Henryk Kowalczyk, şi-a prezentat demisia, miercuri, în contextul deciziei Comisiei Europene de a prelungi stimulentele pentru importurile de cereale ucrainene, deşi Polonia a cerut măsuri de limitare.
România furnizează gaz Ungariei
Îmbunătățirea continuă a cooperării bilaterale este în interesul strategic cheie al Ungariei, a spus Péter Szijjártó.
Fostul premier italian Silvio Berlusconi este internat la terapie intensivă
Fostul premier italian Silvio Berlusconi se află la terapie intensivă într-un spital din Milano, a declarat miercuri un membru al anturajului său pentru Reuters.
Moratoriul din Berlin a luat sfârşit. Urmează repatrierea forţată a 3572 de persoane din Moldova
La Berlin se pregătesc repatrierile forţate ale romilor refugiaţi din Republica Moldova.
Se spune că mai multe țări europene analizează interdicțiile chatbot-urilor AI
Mai multe țări europene iau în considerare dacă sunt necesare măsuri mai stricte pentru a restrânge chatboții populari alimentați de inteligență artificială sau AI, după ce Italia a devenit prima țară occidentală care a blocat ChatGPT săptămâna trecută.
Conform unui experiment Euronews, ChatGPT ar fi luat 7,30 la Evaluarea națională. Cine spune că asta e o notă dezamăgitoare, care arată că AI-urile nu-s așa de șmechere pe cât credem, face ca-n bancul cu ursul care joacă șah:
– Păi ce, ursul știe șah?
– E, știe pe dracu’, e 3-2 pentru mine.
M-am prins unde stau rău IA și, ca să am ultimul cuvînt al omului, i-am cercetat în final la metaforă. Am întrebat: „Ce poți citi de pe buzele unei prăpăstii?”.
Atenționare de călătorie pentru Franța. Transporturi perturbate de greva generală!
Ministerul de Externe a emis miercuri o avertizare de călătorie pentru Franța, unde transporturile pot fi perturbate joi din cauza grevei generale.
Procesul în care fostul șef al CNAS Marian Burcea este acuzat de constituire de grup infracțional organizat alături de 58 de persoane fizice și 31 de persoane juridice se reia de la zero, după ce judecătoarea fondului a țipat la avocați să facă liniște în sala de judecată. Marian Burcea, în prezent manager al Spitalului de Oftalmologie, mai are 3 ani până la împlinirea termenului general de prescripție în acest dosar în care e acuzat că a produs un prejudiciu de 4,5 …
În plin scandal legat de pierderea unei tranșe de 3 miliarde de euro din PNRR pe motiv că nu respectă anumite cerințe, cum ar fi cea legată de controversatele „pensii speciale”, Sorin Grindeanu înaintează o […]
Fostul preşedintele al Curții Constituționale Augustin Zegrean a declarat miercuri, 5 aprilie, că pensiile magistraţilor sunt pensii de serviciu, dar că pot fi tăiate dacă Parlamentul vrea acest lucru.
Medic Mihaela Cuțui: „În sistemul medical sunt apărați cei care au schelete în dulap, nu adevărul!
Mihaela Cuțui este medic stomatolog în Timișoara din 1998. Sunt ani de când încearcă să determine o schimbare în sistemul medicinei stomatologice, cotropite de un grup care ia decizii peste capul profesioniștilor.
Agent Green a reacţionat, miercuri, după ce ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că anul acesta vor fi majorate cotele de prevenţie în cazul populaţiei de urs. „Nu poți să dai o lege prin care să anticipezi că în următorul an vor fi 426 de urși care vor ataca oameni și să îi împuști preventiv exact pe aceia”, a transmis organizaţia, adăugând că ministrul „şi-a pierdut complet minţile”.
Liderul PSD Marcel Ciolacu scrie, pe o rețea de socializare, că este „profund echitabil” ca atunci când cetățenii se confruntă cu greutăți și cu scăderea puterii de cumpărare, „cheltuielile statului să se extindă fără măsură”. […]
România va cumpăra 54 de tancuri Abrams şi 12 derivate aflate în uzul armatei SUA
Pe fondul constatărilor și a unei reduceri a încasărilor, statul român trebuie să facă o ajustare de cheltuieli bugetare, mai ales în zona cheltuielilor neesențiale. Ministerul Finanțelor va face o analiză într-o perioadă foarte scurtă de timp, pentru ajustarea cu 20 de miliarde a cheltuielilor din bugetul general consolidat al statului, a spus miercuri ministrul Adrian Câciu.
Guvernul a cheltuit în anul 2020 peste 150 milioane de lei pentru a cumpăra 250.000 de tablete necesare elevilor care nu puteau să participe la lecțiile online. Dintre acestea, aproape 6.000 au ajuns în Bihor.
Pandemia s-a încheiat, iar azi nu mai folosește nimeni tabletele. O mare parte dintre ele au fost returnate Inspectoratului Școlar, care le ține sub cheie, iar altele au rămas abandonate prin depozitele școlilor din județ. BIHOREANUL a descoperit că unele nici măcar n-au fost folosite vreodată!
Vânzătorul unei mașini rulate va trebui să-i prezinte cumpărătorului o certificare RAR
Potrivit unui proiect de lege, vânzătorii de autoturisme rulate vor avea obligația de a cere și oferi cumpărătorilor certificate emise de Registrul Auto Român (RAR) care să conțină numărul total de kilometri parcurși, dar și eventualele implicări ale respectivelor mașini în accidente.
Schimbări importante vor fi introduse în piețele agroalimentare. Românii vor putea achiziționa produsele dorite mai ușor și vor beneficia de informații specifice.
Fermierii din zona Moldovei vor să blocheze vama Siret, din Județul Suceava. Sunt supărați de cantitatea uriașă de cereale din Ucraina intrată și rămasă în România. Spun că, din cauza concurenței neloiale a țării vecine și a lipsei de reacție a Uniunii Europene, sunt obligați să își vândă stocurile proprii de cereale cu prețuri mult mai mici decât estimau.
Elevii intră de vineri în vacanța de Paște. Calendarul examenelor naționale
De vineri, 7 aprilie 2023 și până marți, 18 aprilie inclusiv, elevii se vor afla în vacanța de paște. Cursurile se vor relua de miercuri, 19 aprilie. Este ultima vacanță dinaintea examenelor naționale din acest an pentru elevii claselor terminale.
Schimbări pe piaţa muncii: De luni, va fi lansată o nouă versiune a aplicaţiei Revisal!
Autorităţile vor lansa luni, 10 aprilie 2023, o nouă versiune a aplicaţiei Revisal (6.0.9) pe care toţi angajatorii vor trebui să o folosească pentru a transmite date despre contractele de muncă modificate, încetate sau încheiate, conform informaţiilor de pe site-ul Inspecţia Muncii.
Sindicatul Europol a publicat o înregistrare video cu bastoanele cu electroșocuri achiziționate de Poliția Română la începutul pandemiei Covid.
Ion Cristoiu: Viaţa în Roma antică era un veritabil balamuc
9 case pentru fiul primarului din Bârnova de la dezvoltatorii imobiliari care construiesc în comună
Cinci mari dezvoltatori imobiliari i-au vândut apartamente în blocurile construite la Bârnova fiului de primar din comună.
Nu poți construi în Bârnova dacă nu dai un apartament familiei Bălan.
Apartamentele au fost luate fulgerător, în 2021-2022, iar prețurile au fost la jumătate sau chiar o treime din valorile altor tranzacții reale.
Sunt 8 apartamente și o casă. „Mi-aș dori să vă spun tot ce am pe suflet, dar nu pot”, a declarat dezvoltatorul Călin Toma, care i-a dat un apartament lui Ștefănel Bălan.
Deși tranzacțiile sunt scandaloase, pe primarul PNL nu-l ia niciun procuror la întrebări.
Pământul de sub fostul combinat chimic Solventul din Timișoara este contaminat. VIDEO
Platforma Solventul se întinde pe o suprafață de aproximativ 43 de hectare. Firma care a cumpărat fostul combinat în urmă cu zece ani intenționează să ridice blocuri acolo. De asemenea, Primăria Timişoara vrea să facă drum şi pod peste Bega în zonă.
„Solul este contaminat. Multe interese, unele divergențe, motiv pentru care mă implic personal în subiect. Vreau să vă asigur că legea va fi aplicată cu strictețe şi că suntem interesați, Prefectură şi Agenție de Protecție a Mediului, de următoarele obiective: viața, sănătatea şi siguranța locuitorilor; sprijinul inițiativei private şi dorința noastră, a tuturor, de a avea o zonă urbană regenerată pe actualul sit contaminat și proiectele de infrastuctură ale Primăriei Timişoara”, a precizat prefectul Mihai Ritivoiu.
Caravana medicală „Împreună pentru Viață” ajunge la azilul de noapte „Pater Jordan” din Timișoara
Medicii Spitalului Județean Timișoara se mobilizează pentru oamenii din azilul de noapte „Pater Jordan” din Timișoara, gestul lor marcând inclusiv Ziua Mondială a Sănătății.
Tribunalul Timiș a respins toate apărările medicului Virgil Musta în dosarul de corupție
Camera de consiliu a Tribunalului Timiş a dispus începerea judecării unui dosar ce include patru cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara şi o societate comercială, privind folosirea resurselor spitalului la prelucrarea de teste COVID-19 în beneficiu privat.
Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, dr. Virgil Musta, a reacţionat, la data respectivă, faţă de acuzaţia de conflict de interese adusă de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), el susţinând că nu a produs prejudicii şi nu a luat foloase necuvenite şi că are convingerea că justiţia va elucida corect toate acuzaţiile la adresa lui.
Lucrările la Domul Romano-Catolic din Piața Unirii au început în ianuarie 2019. După patru ani, una din cele mai importante simboluri din Timișoara este gata de redeschidere.
Primăria a ridicat automatele de apă și sifon din Timișoara
Primăria Timișoara a început marți ridicarea distribuitoarelor automate de apă și sifon de pe domeniul public al orașului.
Măsura vine după ce, de ani de zile, proprietarii aparatelor au plătit chirie și au încercat să obțină un contract legal de ocupare a domeniului public încercate, dar primăria nu a organizat o licitație pentru a oferi posibilitatea funcționării legale a acestor tipuri de aparate.
Pornesc primele autobuze electrice la Timișoara. Pe ce linii vor circula
Primele două autobuze electrice sunt pregătite pentru a putea intra pe traseu. Urmează doar să le fie montate plăcuțele cu numerele de înmatriculare, pentru a putea fi puse în trafic, conform informării primite de la reprezenanții Biroului de presă al Societății de Transport Public Timișoara (STPT). Cel mai probabil, punerea în circulație se va face până la sfârșittul acestei luni. Nu s-a anunțat, deocamdată, nimic oficial în legătură cu liniile pe care vor circula noile autobuze electrice, dar după toate probabilitățile se va opta pentru o linie de expres și Linia 33, având în vedere că sunt distanțe lungi și curse aglomerate.
Evenimentele culturale ale săptămânii în organizarea instituțiilor CJ Timiș
51
Ziua de Vestde Gheorghe Miron16h
Consiliul Județean Timiș propune iubitorilor de culturală diverse expoziții temporare și permanente oferite de muzeele din subordine, până duminică 9 aprilie.
De asemenea, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” pune în scenă premiera spectacolului „Screenman – Omul Ecran”. Descoperiți mai jos calendarul activităților culturale din perioada 4 aprilie – 9 aprilie.
Trioul româno-sârbesc Axis pregătește lansarea celui de-al doilea material discografic și a lansat primul videoclip din noul disc, care poartă numele de „Firewater“. Videoclipul piesei a fost produs de Timișoara Film Society și Ovidiu Roteliuc, piesa fiind compusă de solistul formației, Dan Silviu Iliescu. „Firewater este primul single de pe albumul «Electric Peace» ce va […]
Ce facem astăzi, 6 aprilie 2023, în Timișoara?
Joi, 6 aprilie, puteți lua parte la spectacole de teatru și filme din mai multe părți ale lumii, printre care o proiecție specială despre Van Gogh la Cinema Victoria. Are loc și o vânătoare de comori.