Redacție April 14, 2021

 

Noile tramvaie care vor circula în Timișoara sunt testate în laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, ultimele teste urmând să aibă loc în Timișoara.

 

Timișoara va avea 21 de tramvaie noi. Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvaiul livrat trebuie să fie omologat/agrementat în România. Furnizorul a parcurs primele etape necesare obținerii omologării de la Autoritatea Feroviară Română (AFER) pentru primul tramvai.

Testările pentru noul tramvai al Timișoarei au început în aceste zile. Pentru omologare se vor face 57 de teste și încercări, din care 23 se vor realiza în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care vor urma testele în Timișoara în luna iulie, iar celelalte se vor face în fabrica din Ankara.

 

Caracteristici tramvaie

 

Fiecare tramvai are lungimea de 29,95 m și lăţimea de 2,40 m. Modelul poate transporta un număr de 200 călători și are o autonomie de 63 km (asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai). Preţul unui tramvai este de 9.736.875,00 lei, fără TVA iar finanțarea este din fonduri europene.

 

Achiziția s-a făcut în baza Contractului de furnizare nr.103/26.07.2019, semnat cu Bozankaya Otomotiv MAK. IML. ITH. VE IHR A.S.

 

Citește și:  Situația COVID-19, vineri, 9 aprilie, în Timiș: 206 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, dar și 2 decese

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*