Nicoleta C. November 1, 2020

 

Noua variantă a Radarului Pădurilor, care ar urma să facă imposibilă tăierea ilegală de copaci, a devinit funcțională duminică, 1 noiembrie.

 

Până la sfârșitul lunii ianuarie 2021 vechiul și noul sistem vor funcționa în paralel, utilizatorii fiind obligați să le folosească în același timp.

Conform Ministerului Mediului, noua versiune vine cu mai multe inovații prin care simplifică foarte mult munca lucrătorilor silvici din teren. Se va putea urmări în timp real, prin coordonate GPS, orice transport de masă lemnoasă din punctul de încărcare până în cel de descărcare, devenind astfel foarte dificil să mai apară opriri ilegale realizate cu același aviz.  Nu va mai permite nici realizarea de transporturi duble pe acelaşi aviz şi nici evitarea înregistrării în sistem prin realizarea de transporturi multiple cu mai puțin material lemnos.

De menționat faptul că în continuare transporturile pot fi verificate în timp real de autorități și cu ajutorul cetăţenilor, care pot apela serviciul 112, comunicând numărul camionului.

Potrivit datelor STS în doar 24 de ore, între 29 și 30 octombrie, au fost peste 65.000 de apeluri la serviciul 112, care semnalau transporturi de masă lemnoasă.

Citește și:  Doar 78 de persoane s-au vaccinat anti-COVID cu prima doză în Timiș, în ultimele șapte zile

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*