Nicoleta C. May 12, 2020

 

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian circulă, din seara de luni, 11 mai, dinspre nordul Africii către Europa, inclusiv în România, unde acest fenomen va putea fi observat în zonele şi intervalele în care va ploua, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), într-un comunicat de presă.

 

„Începând din seara zilei de luni (11 mai), circulaţia aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul şi sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În aceste zone temporar va ploua, fiind favorizată depunerea prafului, astfel încât concentraţia particulelor de praf care va ajunge deasupra României va fi redusă”, menţionează specialiştii.

 

În România depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua. În prima parte a zilei de marţi (12 mai), fenomenul va fi prezent în zonele de deal şi de munte, precum şi în centrul şi nord-estul teritoriului.

 

Citește și:  Primăria lansează un concurs inedit de muzică pentru tinerii timișoreni cu scopul de a încuraja talentele autohtone

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*