Redacție March 4, 2020

 

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a vorbit într-o intervenție telefonică, miercuri seara, la Digi24 despre zvonurile care circulă referitoare la posibila intrare în carantină a orașului de pe Bega.

Nicolae Robu a afirmat că nu crede că Timișoara va intra în carantină și speră că nu se va întâmpla asta.

 

„Îngrijorați nu este tocmai cuvântul potrivit. Este îngrijorător ce se întâmplă, dar suntem preocupați, cu tot simțul răspunderii. Nu este cazul să inducem panică, trebuie să ne păstrăm calmul și să gestionăm această situație așa cum cer regulile.

Știam că Timișoara comportă niște vulnerabilități, că suntem supuși unor riscuri având în vedere că avem un aeroport internațional cu foarte zboruri cu Italia și cu alte zone afectate. De asemenea, suntem aproape de mai multe puncte de trecere a frontierei.

Până acum lucrurile nu sunt foarte grave. Ne-am pregătit pentru carantină, avem deja opt containere achiziționate care vor putea fi folosite pentru carantinare. Nu avem voie să spunem unde sunt amplasate aceste puncte unde vor fi ținuți bolnavii sub carantină.

Nu cred că Timișoara va ajunge, ca oraș, sub carantină și sper că nu se va întâmpla asta. Nu este cazul. Iată că unul dintre cei trei bolnavi s-a negativat. Vom vedea mâine ce se întâmplă cu acest tânăr care este într-o stare de sănătate bună.

Timișorenilor le spun să nu intre în panică, să-și vadă de viața normală, dar cu aceste măsuri speciale de igienă, de precauție.”, a spus Nicolae Robu la Digi24.

 

Citește și:  Medicul Cătălin Denciu a fost detubat şi este în stare stabilă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*