Redacție March 4, 2020

 

Două cazuri noi de coronavirus au fost confirmate oficial azi în România. Este vorba de un adolescent în vârstă de 16 ani din Timișoara, nepotul bărbatului confirmat marți, și de o femeie de 71 de ani din Suceava.

 

Adolescentul din Timișoara devine, astfel, primul pacient minor din România infectat cu COVID-19.

 

„Este vorba despre unul dintre contacţii bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri (marţi – n.r.). Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. De asemenea, rezultatele de astăzi (miercuri – n.r.) ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative şi urmează conform procedurii un nou test la distanţă de 24 de ore faţă de ultimul realizat”, au transmis reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

 

Cazul femeii din Moldova este al șaselea caz de coronavirus confirmat pe teritoriul României, după cel al copilului de 16 ani din Timișoara. Potrivit primelor date, este vorba despre o femeie de 71 de ani din Suceava pentru care testul a ieşit pozitiv.

 

În prezent, trei pacienţi sunt internaţi la Timişoara, iar unul la Cluj-Napoca.

Citește și:  9.685 cazuri noi de COVID-19 la nivel național, în ultimele 24 de ore, dintre care 442 în Timiș. Vezi de unde sunt infectații

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*