Redacție August 27, 2019

 

Anul trecut, în luna decembrie, Garda de Mediu Timiș a aplicat o amendă drastică Primăriei Timișoara, în valoare de 50.000 de lei deoarece primăria nu a gestionat corespunzător gunoaiele de pe străzile Timișoarei. Ulterior au urmat şi alte amenzi, la fel de drastice, pe acelaşi subiect.

 

La data respectivă primarul Nicolae Robu nu a putut accepta așa ceva, iar instituția pe care o conduce a făcut o plângere contravențională, considerând că amenda aplicată este „o manevră politică și PSD-istă”.

 

Vă reamintim că anul trecut chiar SC Horticultura, care aparține de Primăria Timișoara, a primit de la 1 noiembrie 2018 sarcina de a face curat pe străzile Timișoarei și, după cum bine știți, societatea nu a putut face față gunoaielor din oraș.

 

Judecătoria Timișoara s-a pronunțat, respingând plângerea contravențională formată de Nicolae Robu și Primăria Municipiului Timișoara împotriva procesului verbal de contravenție aplicat de Garda de Mediu Timiș, astfel că amenda de 50.000 de lei a fost menținută de instanța de judecată.

 

„Respinge plângerea contravențională formulată de petenții Municipiul Timişoara, Primarul Municipiului Timişoara și Municipiul Timişoara reprezentat prin Primar în contradictoriu cu intimata Garda Naţională de Mediu, împotriva procesului verbal de contravenție seria PV nr. 13468 întocmit la data de 03.12.2018 de către reprezentanții intimatei. Menține ca temeinic și legal întocmit procesul verbal de contravenție mai sus menționat.”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara.

 

Sentința nu este definitivă și poate fi supusă apelului.

 


Scriem pentru timișoreni. Aflați mai multe despre noi!

Citește și:  Internările şi intervenţiile chirurgicale, suspendate pentru 30 de zile în România

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*