Nicoleta C. June 29, 2021

 

Foto: https://www.facebook.com/florinVcitu

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu a fost respinsă cu doar 201 voturi pentru.

 

Guvernul Cîțu a supraviețuit unei moţiuni de cenzură din partea social-democraților din opoziție, la șase luni după venirea la putere. Moțiunea, cu titlul „O Românie eșuată – palmaresul fantastic al guvernului Cîţu”, avea nevoie de minim 234 de voturi pentru a trece, dar a fost respinsă de parlamentari cu doar 201 de voturi pentru.

PSD l-a criticat pe Cîţu pentru „prăbuşirea nivelului de trai”, care rezultă dintr-o încercare de a îngheța pensiile și salariile pe tot parcursul anului, după pandemie, și din cauza facturilor la energie.

Ca răspuns, guvernul a declarat că se așteaptă ca economia să crească cu aproape 7% în acest an, pe măsură ce investițiile vor crește, iar afacerile și consumul intern vor reveni după pagubele provocate de lockdown-ul din cauza coronavirusului. „Alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare crește și consumul crește”, a declarat Cîţu în faţa Parlamentului. „Românii sunt mai fericiți”, a mai spus el.

Șeful Partidului Liberal, Ludovic Orban, care a salutat rezultatul votului, a declarat reporterilor: „Coaliția noastră de guvernare funcționează mai departe… Moțiunea (de cenzură) a fost o bulă de săpun, astăzi această bulă de săpun s-a spart”.

 

sursa: Rador

Citește și:  A crescut numărul cazurilor de COVID-19 la nivel național în ultimele 24 de ore. Autoritățile au transmis un avertisment populației

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*