In articolul cu Gilead se spune că se știa din Octombrie.
De fapt de atunci a existat avertizarea oficială a OMS. Dar se știa cu mult înainte, au existat lucrări de specialitate, rapoarte, care avertizau că acest medicament este o țeapă.
Eu, de exemplu, am avertizat prima oară despre această țeapă încă de prin iulie, indicând referințe din aprilie. Dacă nu credeți citiți aici.
Deci, cei care ar fi trebuit să știe, eroii din prima linie, nu pot să spună că nu au știut. Au știut încă din aprilie, dacă nu mai repede. Nu numai că au știut, dar au spus că Remdesivirul dă rezultate foarte bune, deci au mințit intenționat. De ce au mințit ar trebui să afle statul, procuratura și serviciile secrete, care cu toții o bat în cap cu grație de 30 de ani în timp ce nouă țara ne-a fost furată de sub cur. Instituțiile astea vor trebui să afle de ce totuși în spitale oamenii au fost chinuiți cu perfuzii cu Remdesivir în loc de a li se da medicamente adevărate, când medicii știau că rahatul ăla nu are nici un efect. Și vor trebui să afle și cine au fost complicii. Autorități de la nivelul cel mai înalt al statului? Medicii care au putere de decizie? Asasinii economici, tot felul de personalități publice, care periodic se internează câte o zi-două, după care ca prin minune se însănătoșesc și cu un ton grav ne spun să avem grijă că nu e de joacă cu boala asta?
Si, atenție, lucrurile astea ar trebui făcute repede, nu mai așteptăm alegerile sau un nou guvern că ăștia, în spitale, continuă să administreze bolnavilor mizeria aia. Sau cel puțin o cumpără.
– La Timișoara morții stau aruncați într-o remorcă de camion. Din curiozitate, cineva, un procuror, că ăștia cred că se ocupă de morțile suspecte, o autoritate, ceva, a verificat dacă într-adevăr nu mai sunt locuri în morgile orașului?
Că poate locuri ar fi, dar poate cineva, nu știu cine, e interesat să plătim acelei firme pentru remorca aia. Cine a hotărât ca morții să fie băgați în remorcă, că ar trebui să știm un nume, Ionescu, Popescu, cineva a semnat contractul ăla…
– În Danemarca au fost omorâte milioane de nurci pentru că se bănuia că au Covid. După aia s-a aflat că nu au avut nici pe dracu, dar milioane de animăluțe nu vor mai putea fi înviate niciodată, niște oameni au ajuns la sapă de lemn și mai mult, cadavrele alea au început să se umfle și să iasă din pământ. Kharma.
Eu, ținând cont despre ceea ce s-a scris deja despre aceste teste (și la un moment dat cineva se va mira din nou, ca și cu Remdesivirul, vai, dar cum a fost posibil așa ceva, cum de nu s-a știut? cu toate că se ție încă de la început că testele acelea nu au nici o valoare) dacă aș avea bani și influență aș face o experiență: aș cumpăra 10 teste din acelea rapide pentru Covid și m-aș duce pe malul Begăi unde aș testa râmele pescarilor. In față presei șî cu doi procurori în calitate de martori asistenți, ca să nu fie discuții. Sunt cât se poate de sigur că aproximativ jumătate din teste ar fi pozitive.
După aceea aș strecura niște supă din râmele alea în niște teste RT-PCR, fără ca cei care manipulează testele să știe acest lucru. Probabil s-ar găsi și acolo niște râme bolnave cărora trebuie să li se administreze Remdesivir.
– Armata a făcut un supliment alimentar. Încă unul care se adaugă milioanelor de astfel de produse de care sunt pline rafturile farmaciilor.
Ca să nu mai dați bani pe rahaturi (acum văd că „rahaturi” nu e recunoscut de programele de corectare automată, oare ar trebui să spun „rahați”?) din acestea trebuie să știți că suplimentele alimentare fie sunt medicamente ratate, ei de fapt doreau să facă altceva sau nu le-a ieșit șî atunci încearcă sămai scoară din pagubă, ca ăia cu Remdesivirul, fie sunt pur și simplu niște escrocherii. Sunt cărți în care scrie despre lucrurile acestea, dar, atenție, nu confundați suplimentele alimentare și preparatele homeopatice (altă escrocherie) cu preparatele naturiste sau cu vitaminele. Și foarte important, dacă un medic vă prescrie suplimente alimentare în loc de medicamente adevărate, pe viitor feriți-vă de el, pe ăla îl interesează comisioanele, nu sănătatea dumneavoastră.
Nu știu de ce când am citit articolul ăsta cu suplimentul alimentar cu bacterii mi-am adus aminte atât de iaurtul Danone cât și de izolete și măștile alea făcute parcă tot de armată. Chiar, ați mai auzit de ele?
– Un unchi care se plimba alături de nepoata sa a fost bătut pe stradă și fata a fost răpită.
De ce se întâmplă lucrurile astea?
Pentru că poliția, în loc să-și facă treaba ei, de a prinde hoții și banditii se ocupă cu amendarea celor care nu poartă mască pe stradă. Și pentru că instituțiile, fie că vorbim despre legislativ, poliție sau justiție, sunt infestate cu proști.
Să vă povestesc o întâmplare reală:
În urmă cu vreo 40 de ani un bărbat a dus niște oameni la frontieră. Cu mașina.
Pe unul din frontieriștii ăia l-au dat sârbii înapoi.
Ai noștri, milițienii ăia grași pe seama cărora făceam cu toții glume cu becuri, l-au luat tare și în 5 minute a spus ăla cum arăta bărbatul care l-a dus și culoarea și marca mașinii, că numele și adresa nu i le știa iar numărul nu-l reținuse.
Nu erau calculatoare pe atunci, dar s-a dus un burtos din ăla la arhivă și a scos o listă cu cei care aveau Renault 10 vișinii. Aici, în Timișoara, erau 12.
Au mers sectoriștii în aceeași zi, le-au dat posesorilor de astfel de mașini câte o citație pentru a doua zi, iar în ziua următoare aceștia au fost aliniați iar frontieristul l-a arătat pe unul din ei, „ăsta e”.
Cred că nu au trecut două luni și omul ăla era deja la Pitești, 1 ani și două luni.
Să nu creadă cineva că îi laud pe milițienii de atunci, se luatu chiar și de mine că de ce nu mă tund, că de ce blugii sunt strâmți, că unde lucrez, dar scuze, în comparație cu ăia ăstia de acum sunt incredibil de proști.
Ne tot lăudăm cu informatizarea dar nu suntem în stare să facem o bază de date cu câteva coloane, numele și prenumele proprietarului, datele de identificare ale autoturismului și adresa. Si când s-a întâmplat o astfel de chestie polițistul tastează pe laptop „SELE numele, adresa FOR „audi” $ marca .AND. „600” $ detalii .AND. „gri” $ detalii”, sau sur și simplu completează un mic formular cu chestiile astea și după 5 minute la porțile tuturor celor care au așa ceva este câte un polițist care îi întreabă de sănătate, îi duce la poliție, îi alinează și “ia spune unchiule, care-i ăla care a dat în tine?” după care îl dă pe ăla cu capul de pereți până spune tot ce a făcut. Așa trebuie făcut.
Iar în locul Președintelui, aș da astăzi un telefon la biroul Angelei Merkel, aș întreba dacă șefa e liberă și aș ruga-o să mă ajute: oamenii ăștia care fac legi, din toată Europa, ar trebui săptămâna viitoare să se întrunească, online, și să discute, domnule, avem o problemă aici în România, parlamentul e infiltrat de corupție, autoritățile sunt corupte și femeile sunt răpite de pe stradă. Hai să schimbăm legile până când problema se rezolvă, să dăm în toată Europa pentru proxenetism pedepse de 500 de ani de închisoare, fără posibilitatea de eliberare condiționată, pentru răpire la fel, pentru sclavie dăm 1500 de ani, tot fără posilibitatea de eliberare. Iar judecătorilor care judecă greșit astfel de cazuri sau se fac că plouă, ca ăia de la Țăndărei, le dăm și lor ceva, 10-20 de ani, pentru complicitate.
Că o viață de om, a unei femei care e răpită de pe stradă, e mai importantă decât mila față de aproapele care e bandit sau pentru confortul unui judecător care acum se pregătește de sărbători.
Dacă nu facem așa, uite rezultatul, în Marea Britanie mii de femei din România sunt exploatate sexual, ca să nu mai pomenim de Spania, Italia, Germania și care or mai fi. De vină sunt și ăia din parlament, Ionescu, Popescu sau cum i-o fi chemând, și judecătorii Georgescu și Petrescu și polițiștii care acceptă să se prostitueze în loc să-și facă meseria.
– Elena Lasconi a scos duhurile din primărie. Încă unii care au ales omul greșit șui ai căror bani vor merge la biserică în loc să meargă la școală.
– Avem noi o chestie specific românească, ne arogăm tot felul de chestii. Spunem că Tesla a fost român și îl chema de fapt Teslaru, spunem că am inventat tot felul de lucruri pe care de fapt nu le-am inventat noi ci alții, că domnitorii noștri au fost drepți dar blânzi și adevărul este că unii din ei au fost niște lepădături psihopate, ne lăudăm cu unii care au plecat, nu de bine, că sunt mari personalități acolo unde au ajuns, dar cine caută mai bine vede că de fapt cercetătoarea este fata de la xerox și savantul este de fapt un membru al unei mari echipe de cercetare, au avut ăia la America un stâlp din inox, am pus și noi repede unul din tablă zincată puțin polizată cu flexul și spunem că l-a trimis Zamolxes, mai e și povestea asta cu sfinții care de fapt nu au nimic în comun cu locurile astea și de obicei nici sfinți nu prea au fost…
Nu e bine, îi prostim pe copiii ăia la școală și mai și râde lumea de noi.
– Ura! Avem diriginte de șantier la Solventul. Am 62 de ani, sper să trăiesc destul pentru a apuca să fac la pensie o plimbare de la fosta fabrică de tramvaie, peste noul pod din apropierea golfului de vis-a-vis de Solventul, pe sub pasajul ăla și să merg în continuare pe linia tramvaiului 5 până în Piața 700. În altă zi să o iau pe Grigore Alexandrescu, până ajung la noul sanctuar pentru animale de la Pădurea Verde. Și pe fiecare din aceste trasee să văd bănci pe care oamenii se pot odihni, din loc în loc câte o terasă mititică…
De ce ne era mai teamă se pare că nu am scăpat. Florin Cîțu: „Ni se fură forță de muncă peste graniță în Ungaria. Cu autobuzul pleacă dimineața și se întorc seara“. Nimic, dar nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă PSD… dacă PSD. Asistentelor de la Spitalul Witting li s-a comunicat de către conducere că trebuie să verifice din când în când prizele din spital. Ceea ce ele, bineînțeles, fac. Se duc campanii grele, și exclusiv orale, […]
În timp ce semnau contractul-cadru cu Uniunea Europeană, americanii de la Gilead, care produce antiviralul, primiseră deja raportul Organizației Mondiale a Sănătății care stabilea că medicamentul nu are niciun efect asupra pacienților COVID-19, scrie Le Monde. Europenii, în schimb, nu erau la curent. Multe țări s-au grăbit să facă comenzi. România n-a făcut excepție. Și nici nu dă semne că ar vrea să se oprească.
Cum am ajuns să cumpărăm, peste tot în lume, la prețuri astronomice, un medicament împotriva COVID-19 a cărui eficiență nu a fost dovedită?
Spitalul “Victor Babeș” plătește 81.000 de lei unei firme de pompe funebre, deși autoritățile locale puteau apela la IGSU, pentru a obține una dintre cele patru autospeciale frigorifice achiziționate anul trecut
Inspectorii veterinari spun că nu au găsit vreo dovadă de Covid-19 la nurcile de la o fermă din nordul Poloniei unde alți cercetători au raportat opt cazuri, relatează Reuters.
Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Florin Oancea, a declarat, luni, că suplimentul alimentar OROSTIM-HV, care întăreşte imunitatea organismului la infecţii respiratorii, este primul produs lansat pe piaţă, după preluarea Institutului de către MApN. „Specialiştii Secţiei Imunomodulatori împreună cu cei din Departamentul de Cercetare-Dezvoltare au reuşit într-un timp relativ scurt, aproximativ un an, să revitalizeze produsul OROSTIM. Iată că prin munca asiduă a celor care lucrează în acest institut am reuşit să scoatem pe piaţă acest produs imunomodulator OROSTIM-HV, care este un supliment alimentar obţinut dintr-un lizat atomizat din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde, folosit ca excipient.
Muncitorii asiatici acoperă golul lăsat pe piața muncii de românii care au plecat în Vest. Nepalezii care visează să lucreze în Europa sunt gata să plătească comisioane, deși companiile românești plătesc agenți să îi aducă, plus costurile cu transportul aerian, arată Kathmandu Post, unul dintre cele mai mari ziare din Nepal.
O adolescentă, în vârstă de 15 ani, a fost răpită în Târgu Mureş chiar de sub privirile unchiului său. Persoane necunoscute au luat-o cu forţa şi au introdus-o într-un autoturism de culoare gri, marca Audi, a cărui direcţie de deplasare nu este cunoscută.
Traficanții sexuali pot obține profituri de peste 1 milion de lire sterline pe an doar dintr-un singur bordel iar lockdown-urile impuse în contextul pandemiei de coronavirus le-au creat condițiile propice pentru a opera și mai […]
Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, „a scos duhurile rele din Primărie” cu ajutorul unui preot. Unii internauții i-au „taxat” imediat gestul, în timp ce alții și-au arătat aprecierea. Primarul din Câmpulung Muscel a anunțat […]
De ce Sfântul Andrei nu are treabă cu Dobrogea, în ciuda a ceea ce spune BOR
În anul 1940, avocatul Ion Dinu din Adamclisi, județul Constanța, a afirmat cu de la sine putere că în mica peșteră din sătucul Kuzgun (azi Ioan Corvin), a stat Apostolul Andrei. Cum a aflat el că acolo a stat Apostolul? Prin aceeași metodă prin care li se relevă oamenilor „adevărurile” dumnezeiești: printr-un vis miraculos! În cel mai scurt timp, frenezia religioasă a localnicilor a transformat caverna într-un loc de cult. S-a zidit intrarea, s-au adus icoane și s-au aprins candele, iar trei ani mai târziu a fost de-a dreptul sfințită ca biserică.
După 1991, Biserica Ortodoxă Română a promovat cu agresivitate mitul Apostolului Andrei. Întâi a fost numit Ocrotitorul Dobrogei, apoi al României. Din 2012, 30 noiembrie a devenit sărbătoare națională și zi nelucrătoare.
Pentru BOR, asocierea cu un apostol este foarte importantă, deoarece își poate astfel atribui titlul de „Biserică Apostolică”. Ceea ce ar ridica-o la același rang cu primele biserici creștine, cele fondate pe „temelia” apostolatului celor 12. O Biserică veche, apostolică, e o biserică cu prestigiu imens! Fiindcă Biserica Ortodoxă Română are în realitate o mare problemă, pe care se chinuie (și reușește) să o ascundă.
Creștinismul românesc e – conform tuturor dovezilor – mai nou cu aproape o mie de ani decât spune sloganul „suntem creștini de două mii de ani”. Am fost păgâni până în veacul al XIII-lea. Suntem astfel cei mai tineri creștini din estul Europei, fiind depășiți doar de lituanieni, „liftele păgâne” (creștinați în secolul al XIV-lea).
Sute de mii de euro, ceasuri scumpe, aur, masini de lux. Toate acestea pareau erau perfect normale pentru un functionar public din judetul in care nivelul de trai este scazut, iar rata somajului este cu 1,76% peste media nationala. Procurorii si ofiterii anticoruptie au gasit aproape 600.000 de euro la comisarul-sef Radu Obreja, cunoscut drept „El Capo” din Suceava.
Partidul Mișcarea Populară consideră că Poliția și instituțiile statului trebuie să fie de neatins pentru clanuri, pentru rețelele infracționale. În vederea destructurării rețelelor de crimă organizată, PMP propune o lege specială Anti-Clan, ale cărei obiective principale sunt combaterea criminalității organizate, a traficului de persoane, a spălării banilor și a cerșetoriei organizate.
Anomalia o reprezintă sectorul construcțiilor unde s-a creat o situație foarte ciudată (prin facilitățile introduse prin OUG 114 n.r.), susține Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice. „S-a crescut salariul minim și a creat o problemă în restul economiei. Se știa: creșterea salariului minim reprezintă un cost pentru antreprenor, un cost pe care trebuie să-l susțină antreprenorul și când nu e legat de productivitate el reprezintă un cost real.
Pasajul Solventul are diriginte de șantier: o firmă din Caransebeș
O societate cu sediul în Caransebeș va supraveghea construcția Pasajului Solventul, al cărui șantier ar urma să fie deschis, cel mai probabil, la primăvară. Amplasamentul a fost predat de fostul primar, înainte de alegerile locale, iar vreme de două luni ar fi trebuit să se lucreze la proiect.
Îmi pare rău să-ți spun, dar modul incognito e fix degeaba
Cu aspectul întunecat și vechiul logo de spion, modul incognito al browser-ului îți dă impresia că faci căutări în siguranță. În realitate, activitatea ta online e în continuare vizibilă pentru operatorii de site-uri, furnizorii de internet și alți colecționari de informații – lucruri pe care browserele precum Chrome, Safari și Firefox le dezvăluie când deschizi o fereastră incognito.
Dar, conform unui studiu din 2018 făcut de Universitatea Leibniz din Hanovra și Universitatea din Chicago, mulți utilizatori supraestimează protecția intimității oferită de modul privat. Chiar și după ce au citit disclaimerele, 40 la sută din participanți tot erau convinși că locația lor nu putea fi identificată dacă intrau în modul incognito, iar 22 la sută credeau că nici guvernul și nici furnizorii de internet nu le puteau vedea căutările.
Toate acestea sunt doar prejudecăți, pentru că modul privat nu face decât să-ți șteargă istoricul browserului și cookie-urile după ce închizi fereastra.
Istoricul browser-ului constă în toate site-urile pe care le-ai vizitat și textele pe care le-ai tastat în formulare online (de exemplu, când te loghezi pe un site cu o adresă de e-mail), pe când cookie-urile sunt niște fișiere mici stocate pe calculator sau browser, care conțin informații despre obiceiurile tale online. Poți șterge cu ușurință atât istoricul, cât și cookie-urile, și atunci când folosești modul normal al browser-ului.
Modul privat nu împiedică urmăritorii să identifice utilizatorii. Furnizorul tău de internet poate colecta informații precum IP-ul tău, chiar dacă intri pe net incognito. Adresa ta de IP poate fi asociată cu așa-numitele „browser fingerprints”, adică informații pe care calculatorul tău le furnizează site-urilor ca acestea să se poată afișa corect, cum ar fi rezoluția ecranului, sistemul de operare, locația și limba. Sunt setări care pot părea generale, dar, în combinație, sunt, de fapt, destul de unice.
La ce să fii atent când cumperi ulei de măsline din supermarket, ca să nu-ți iei țeapă
Uleiul de măsline bun e ca vinul bun – ambele se fac prin intermediul unor metode tradiționale perfecționate de experți și ambele dau un gust mai bun mâncării. Dar, deși când alegem vinul, mulți dintre noi suntem atenți, nimeni nu e foarte atent când alege uleiul de măsline din magazin – majoritatea luăm o sticlă oarecare.
Dar nu e de mirare, pentru că e un produs destul de derutant, așa că am rugat o expertă să îmi spună cum poți alege unul bun.
Giulia Vittoria Hanke e producătoare de ulei de măsline organic în orașul medieval Spoleto, lângă Perugia, în Italia. Înainte lucra pentru o companie din Milano, dar a hotărât să renunțe și să se ocupe de hotelul familiei, Hotel Gattapone, împreună cu fratele ei. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să modernizeze livada de măslini a familiei și să o facă organică.
Primul sfat al lui Hanke e să cumperi doar ulei extravirgin. „Pe scurt, uleiul de măsline extravirgin are o aciditate foarte scăzută. Cu cât e mai scăzută aciditatea, cu atât e calitatea mai mare”, a explicat ea. Uleiul de măsline extravirgin e elementul principal al dietei mediteraneene și are propriile legi în UE. E făcut din măsline coapte culese manual, care sunt transformate în pastă și zdrobite lent de prese care extrag uleiul.
Curs BNR valabil astăzi 01.12.2020