Astăzi vine primăvara. Vom avea soare din belșug. Temperatura maximă va ajunge la 17°C. Vântul va bate dinspre vest cu viteze de 10-15 km/oră.
A bătut vântul dinspre NV și a scos aerul poluat din oraș, dar au reînceput și milioanele de mașini să fumege. Așa că astăzi, pe o scară de la 1 la 10, nota pe care o primește astăzi calitatea aerului este undeva la 5-6.
Cine e curios să vadă calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.sau aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9196/Euro, 4.6046/USD, 4.9867/CHF și 5.5376/GBP.
E-distribuție anunță că astăzi, între orele 9-17 se oprește curentul pe Blv.Eroilor de la Tisa(p), Intrarea Surduc, Aleea Minis, Daliei (p).
AQUATIM anunță că astăzi între orele 8-18 se va întrerupe furnizarea apei pe Bulevardul Cetății și strada Matei Basarab.
Colterm anunță că astăzi, între orele 8-16 se va întrerupe funizarea apei calde și a căldurii pe străzile Lalelelor nr. 7, 11, 13; Viorelelor nr. 21, 23, 25; Alexandru Miletici nr. 1, 2, 3, 4; Behelei bl. C15; Simion Bărnuțiu nr. 52, 56, 58 și 60.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a întâmplat în 21 februarie
1431: A început procesul Ioanei d’Arc.
1848: A apărut, la Londra, Manifestul Partidului Comunist, redactat de Karl Marx și Friedrich Engels.
1907: Răscoala țăranilor din satul Flămânzi, județul Botoșani.
1916: La Verdun, Franța, a început Bătălia de la Verdun, cea mai distrugătoare bătălie din Primul Război Mondial, soldată cu aproximativ 1 milion de victime; s-a încheiat prin respingerea definitivă, de către armata franceză, a atacurilor germane, la 18 decembrie 1916.
1947: A fost inventat aparatul de fotografiat la minut, de către Edwin Herbert Land, în New York.
1960: Liderul cubanez, Fidel Castro, a naționalizat tote firmele în Cuba.
1972: Richard Nixon a devenit primul președinte american care a vizitat China.
1972: Lansarea romanului Marele singuratic, de Marin Preda.
Un nou cutremur puternic s-a produs în sud-estul Turciei. Clădiri prăbuşite, nu sunt victime
Un nou cutremur de suprafaţă, cu magnitudinea de 6,4 grade, s-a produs luni seară în provincia Hatay, în sud-estul Turciei, la două săptămâni după seismele soldate cu peste 40.000 de morţi.
Da, am mărit canalul Bîstroe, mâine ocupăm Chișinăul. Probleme?
Vedeți voi, lipsa unor diplomați de carieră, care să știe care sunt interesele țării, duc la situații din astea. România este una dintre porțile prin care Vestul furnizează arme împotriva Rusiei. Țara care…
Cred că acesta este cel mai lucid și curajos text care a fost publicat vreodată pe blogul lui Zoso.
În Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului au fost propuse săptămâna trecută o serie de amendamente la Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi…
Întotdeauna, istoria omenirii a dovedit cu vârf și îndesat acest lucru, a face din câinii de pază stăpâni nu a dus la nimic bun, ba dimpotrivă. Cele mai mari nenorociri ale omenirii s-au produs atunci când instituțiilor de forță, fie că vorbim despre armată, despre serviciile secrete sau despre poliție, li s-a dat prea multă putere. Pe mine mă îngrijorează această propunere mai mult decât ziua de mâine sau sănătatea sau alte lucruri și ar trebui să vă îngrijoreze și pe voi. Și mai cred că, pentru a apăra valorile democratice și libertatea acestui popor, celui sau celor care a/au făcut această propunere ar trebui să li se limiteze puterea și dreptul de a mai face vreodată așa ceva.
România intră într-o perioadă mai întunecată ca niciodată pentru statul de drept. Senatul României se pregătește să ne restrângă prin lege drepturile și democrația, prin două proiecte pe care urmează
Pregătiri la Varșovia pentru noi escaladări
Vizita lui Joe Biden la Varșovia la un an de la debutul războiului și imediat după Conferința de Securitate de la Munchen poate fi interpretată în mod simbolic, așa cum lasă de înțeles Casa Albă. Sau poate fi încă un pas în direcția escaladării, așa cum ne spun bunul…
Părerea nefardată a mafiotului Messina Denaro despre Ucraina: Zelenski este un bufon
Într-o transmisie audio exclusivă la „Non è L’Arena”, emisiune condusă de Massimo Giletti pe La7, şeful Mafiei italiene, Matteo Messina Denaro, îşi dezvăluie gândurile despre războiul din Ucraina.
China avertizează că nu va tolera „presiunile” SUA privind relaţiile sale cu Rusia
Administraţia de la Beijing a avertizat, luni, că nu va tolera „presiunile” Statelor Unite referitoare la relaţiile Chinei cu Rusia, după afirmaţii ale secretarului de Stat american, Antony Blinken, privind un presupus…
Mai multe personalităţi din domeniul literaturii, inclusiv Salman Rushdie, au respins ideea potrivit căreia cărţile pentru copii ale scriitorului Roald Dahl trebuie să fie rescrise pentru a se putea adresa unui public modern, informează DPA și Agerpres.
Faptul că cineva de talia lui Salman Rushdie critică corectitudinea politică, pentru că de fapt asta face, ne arată că omenirea mai are o șansă de a părăsi drumul spre idiocrație.
Din păcate sunt o mulțime de lepădături, inclusiv aici la noi, care trăiesc foarte bine din așa ceva, beneficiind fiecare din ei de susținerea a cohorte întregi de idioți.
STUDIU: Depresia crește riscul de boli cardiace la adulți
Persoanele care suferă de depresie sunt mult mai expuse riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, potrivit unui studiu la care au participat peste o jumătate de milion de adulți tineri. Cu cât depresia este mai severă, cu atât sunt mai mari pericolele pentru inimă.
Nu că studiul ăsta ar fi ceva nou, avem chiar și noi românii o vorbă din străbuni “a murit de inimă rea”. Și partea cea mai rea este că tot mai mulți oameni din întreaga lume sunt deprimați, De fapt, să nu fii deprimat în această etapă prin care trece omenirea înseamnă să fii inconștient.
Filmele istorice de pe vremea lui Ceaușescu îți arată cât de ușor poți falsifica istoria
Ca să anime un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat, filmele istorice se folosesc de personaje, dialoguri și situații fictive pe care le plasează cât mai plauzibil în contextul unei epoci. În lipsa licențelor…
Episodul XVII al sezonului II al podcast-ului Avangarda, cu Ionuț Vulpescu are aromă de cafea: invitatul cunoaște îndeaproape care e cafeaua lui Dumnezeu și care e cafeaua diavolului, deține rețetele vechi, armenești, de prăjire a cafelelor rare, ba chiar a plecat pe urmele…
Vorbești despre un produs și apoi îți apare ca reclamă pe Facebook. De ce?
Știi momentul ăla când vorbești despre un restaurant și te trezești după asta că feed-ul îți trântește o reclamă fix despre restaurantul respectiv? N-ai căutat niciodată pe Google numele localului, poate nu…
Se întâmplă exact ca în articol. Dar tot atât de adevărat este că din când în când telefoanele ne mai și ascultă. La un moment dat chiar s-a recunoscut acest lucru, se spunea că acele “mostre” sunt preluate pentru testarea și îmbunătățirea aplicațiilor de comunicare om-mașină prin voce. Dacă vă chinuiți puțin, puteți chiar și să ascultați ce a înregistrat telefonul dumneavoastră fără să știți. Sau cel puțin o parte din aceste înregistrări. Partea bună este că dacă nu ai nimic de ascuns, acest lucru nu te afectează foarte tare. Partea proastă este că se pare că aceste toate aceste date sunt vândute și altora care le prelucrează ulterior și nu se prea știe în ce scop.
Inventatorul World Wide Web, Tim Berners-Lee, numeşte criptomonedele periculoase
Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web, a calificat criptomonedele drept „periculoase” şi le-a comparat cu jocurile de noroc într-un episod al podcastului „Beyond The Valley” al CNBC.
Sigur că sunt periculoase. Dar, periodic, banii câștigați prea ușor trebuie recuperați și redistribuiți. De aceea apar tot felul de fenomene din acestea, noi am avut deja experiența Caritasului, acum avem, în mai mică măsură, criptomonedele. Dar mai sunt și alte metode, mai subtile, de exemplu bulele imobiliare.
Invitat în podcastul Vorbitorincii, realizat de Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea, lingvistul Dan Alexe a explicat de unde provine numele Capitalei.
Arta de a-și îmbolnăvi pacienții ca să aibă motiv să-i vindece
Iar a ieșit la iveală un mister Hyde în medicina autohtonă. De data asta un cardiolog-șef la Spitalul „Sfîntul Spiridon“ din Iași. Împricinatul Dan Tesloianu are și discipoli locali, dar și oldași prin țară, arendași ai inimii…
Emanuel Ungureanu (USR): Ce se întâmplă la Iaşi se întâmplă în multe alte spitale din ţară
Ce se întâmplă la Iaşi se întâmplă în multe alte spitale din ţară, pacienţii sunt şantajaţi cu celebrul slogan „banii sau viaţa”, declară vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor…
Dacă te plimbi ca turist prin țara noastră, vezi peste tot denumiri de hoteluri, pensiuni, restaurante, hanuri care trădează o semantică aristocratică precum: Hanul Domnesc, Hanul Boieresc, Casa…
Amintiri din epoca de aur, „când aveam o țară dezvoltată și eram mândri că suntem români”
Dar vreți să știți cum era înainte de 1989? Câteva amintiri din epoca de aur sunt necesare pentru reîmprospătarea memoriei. Înainte de 1989, cele mai multe bunuri de consum se cumpărau „pe sub mână”. De…
Cred că acest gen de articole sunt utile mai ales pentru cei tineri, care trăiesc cu impresia, indusă de părinții lor care mâncau carne furată de la Comtim și se încălțau cu adidași furați de la Modern, adică erau niște complici ai hoților, că pe vremea lui Ceaușescu orice tânăr odată ce ajungea la majorat primea o locuință și un loc de muncă. De fapt locul de muncă îl primea, mai mult, dacă nu munceai niciunde te legau de pe stradă, te judecau în procedură de urgență pentru parazitism social după care te trimiteau la muncă. Nu unde doreai tu, ci unde aveau ei nevoie.
Violonistul Diavolului concertează la Timișoara
Mani Neumann, supranumit şi Violonistul Diavolului, considerat cel mai „sălbatic” violonist al Germaniei, revine în țară alături de Ulli Brand și Urs Fuchs pentru a prezenta albumul Krönung. Acesta este probabil…
„Sora soarelui, lumina stelelor”, în premieră la Teatrul Maghiar din Timișoara
De Ziua Internațională a Limbii Materne, teatrul maghiar „Csiky Gergely” aduce în fața publicului o premieră, „Sora soarelui, lumina stelelor”, un one-woman-show cu Tar Mónika, prima reprezentație fiind…
Potrivit primarului Dominic Fritz, la evenimentele de deschidere a anului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii au participat 60.000 de oameni. Aceştia au participat la 130 de evenimente organizate în…
Încă din prima parte evenimentului de deschidere a programului cultural, participanții au avut parte o suită de expoziții, o mare parte dintre ele rămânând deschise după acest prim moment de sărbătoare
Erendira se întoarce în Studioul Franciscan. O poveste incandescentă în Teatrul Cetății
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Compania de teatru independent Arte-Factum continuă Teatrul Cetății, un proiect de cultură comunitară. Spectacolul „Eréndira&bună-sa/replayed” va avea loc marți, 21 februarie 2023, de la ora 20, în Studioul Franciscan
Ce facem astăzi, 21 februarie 2023, în Timișoara?
Marți, 21 februarie, sunteți așteptați la spectacolele de teatru „Sora soarelui și lumina stelelor” și „Breaking news”.