Dimineața cerul va fi parțial înnorat, dar este posibil ca după amiază să avem chiar puțină ploaie. Temperatura maximă va ajunge pe la 20°C, ceea ce înseamnă că va fi cald, dar nu chiar atât de cald cum a fost ieri.
Nivelul poluării aerului depășește media anuală.
Astăzi între orele 11-19 se va opri curentul pe strada Lavandei, Zambilelor (p), Dafinului (p).
Colterm anunță că se va opri căldura și apa caldă pe străzile Felix – nr. 7, 9, 11, 13; str. Cugir – nr. 4, 5, 6, 8,10,12,14,16.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9139/Euro, 5.0045/USD, 4.9941/CHF și 5.6661/GBP.
Citeam ieri despre Rishi Sunak, că e mai bogat decât Regele. Măi, ce om deștept, mă gândeam, cum o fi făcut, să încerc și eu.
La următoarea știre despre acest subiect am aflat secretul, s-a însurat cu fiica unuia și mai bogat.
Eclipsă parțială de Soare, în 25 octombrie. Fenomen vizibil și în România. Când se va putea vedea la Timișoara. Pe 25 octombrie 2022 va avea loc Eclipsa parțială de Soare, anunță reprezentanții
Ce facem astăzi, 25 octombrie 2022, în Timișoara?
Marți, 25 octombrie, la Timișoara este celebrată Ziua Armatei României. Continuă și Timișoara Jazz Festival 2022. În plus, la prânz vom asista la un eveniment astronomic rar, o eclipsă parțială de soare.
Devieri de trafic, pentru două zile, într-o importantă intersecție din Timișoara
Începând din seara zilei de miercuri, 26 octombrie, și până vineri, intersecția Căii Dorobanților cu strada Simion Bărnuțiu va fi închisă parțial. Recent, primăria a avut lucrări și…
A fost panică, duminică seara, în Timişoara. Mai bine de 80 de enoriaşi, care se aflau la slujbă într-o biserică baptistă din Piața Traian, au ieşit de urgenţă din clădire, acuzând un miros înţepător.
Am citit de nenumărate ori despre acest fenomen care se numește “isterie colectivă”, am văzut așa ceva și în filmele americane, se petrece mai ales în zona aceea care se numește “Centura Biblică”, zonă care cuprinde Virginia de Vest și sudul Virginiei, în nordul Texasului și în nordul Floridei. Poate vă amintiți secvențele acelea în care la un moment dat oamenii se aruncă pe jos cuprinși de spaste, dansează cu șerpii și alte asemenea minunății. Acum am putut să și vedem și la noi așa ceva, oamenii dintr-un loc unde se adună să se roage sau ce fac ei acolo sunt cuprinși de isterie când cineva miroase mai bine decât ei și pun o mulțime de oameni pe drumuri.
Le sugerez celor interesați o idee de afaceri, “Parfumuri pentru credincioși”, asta însemnând un spray sau un parfum care nu are deloc miros. La fel de eficient ca și apa sfințită sau suplimentele alimentare.
Energie din nămol, la Timișoara. Premieră națională la stația de epurare FOTO
Timișoara este primul oraș din țară unde Stația de Epurare va produce energie termică și electrică. Au început lucrările la viitoarea instalație de uscare a nămolului și valorificare energetică a acestuia.
Prim-ministru sau prim-ministră? Giorgia Meloni stârnește dezbateri cu privire la egalitatea de gen
Giorgia Meloni este prima femeie prim-ministru din Italia, dar ea alege să se refere la ea însăși folosind forma masculină a noului ei titlu – stârnind o dezbatere asupra chestiunilor legate de emanciparea…
Hai să o spunem tare și cu mult curaj:
Chiar dacă o mulțime de escroci trăiesc de pe urma acestui concept:
NU EXISTA EGALITATE DE GEN.
Este normal ca femeile și bărbații să aibă salarii egale, bineînțeles în condițiile în care ceea ce fac este egal, pot avea toate drepturile egale, dar asta nu înseamnă că vor fi egali. Chiar și numai dacă ne gândim că bărbații nu pot face copii. Imaginați-vă că femeia asta care e încă tânără și frumoasă va rămâne la un moment dat însărcinată. Cum vor scrie ziarele, “Prim-ministrul a rămas însărcinat” ?
Scriitorul Igor Bergler, 52 de ani, este propunerea pentru postul de director adjunct al Institutului Cultural Român (ICR) Veneția. Contactat de Libertatea, Bergler a mărturisit că a aflat de această propunere…
Este o coincidentă că în aceste zile citesc (mai am câteva pagini) una din cărțile lui Igor Bergler, “Minciuna lui Michelangelo”. Nu este o carte ușor de citit, practic în tot cuprinsul cărții se fac niște afirmații pe care eu am căutat să le verific, astfel că această carte trebuie citită cu calculatorul în față, în așa fel încât să poți căuta dacă informația este reală. Dar v-o recomand, ceea ce se spune în acea carte ar putea să vă schimbe viața.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că a efectuat o nouă plată pentru cardurile sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”.
Copilărie de coșmar pentru doi frați: tatăl vitreg, poliţist, i-ar fi chinuit şi înfometat, ba chiar i-ar fi bătut crunt cu bastonul
O mulțime dintre prietenii mei au avut tată vitreg. Eu am avut un tată vitreg.
De aceea, în cunoștință de cauză, pot să le dau un sfat femeilor:
Se întâmplă mai des decât credem și nu este nici o rușine. La un moment dat nu mai este posibil să trăim alături de actualul soț și divorțăm. De multe ori există și unul sau mai mulți copii la mijloc.
Este normal să nu trăiți în continuare ca niște călugărițe așa că veți avea unul sau mai mulți parteneri.
Dar în nici un caz să nu le luați copiilor un tată vitreg. Povestea cu copilul care are nevoie neapărat de un tată este o poveste.
Luați-vă un amant care vine să vă viziteze cu un buchet de flori în mână, curat și parfumat șî căruia nu sunteți nevoită să-i faceți sarmale sau să-i spălați chiloții și ciorapii, dar pentru soț mai așteptați puțin, până copii sunt mari și se duc la casa lor.
Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) se pregătește să trimită inspectori în următoarele zile în două locații ucrainene la cererea Kievului, a anunțat luni, într-o aparentă reacție la afirmațiile Rusiei că Ucraina ar putea desfășura o așa-zisă „bombă murdară”, ceea ce Ucraina neagă, relatează Reuters.
Acesta este un articol scris pentru a testa inteligența cititorilor.
Se spune cam așa, veniți voi la Timișoara să vedeți că nu facem nici o bombă. Ceea ce nu se spune este că o bombă, chiar și murdară, poate fi făcută oriunde dacă ai materialele necesare. Într-un garaj, sau în cămara de lemne de la țară, oriunde. Nu e nevoie de tehnologie avansată și unelte sofisticate, ca în cazul unei arme nucleare, nu ai nevoie decât de puțină îndemânare.
Dacă aveți puțin timp uitați-vă ce a fost în stare să facă un puștan care ulterior a fost numit “The Radioacytive Boy”. Și imaginați-vă că dacă adolescentul din documentar a reușit să facă un reactor nuclear în garajul părinților, ce poate să facă un stat care dispune și de specialiștii și de banii necesari.
Cine profită în urma detonării unei ”bombe murdare”
Locotenent-generalul rus Igor Kirillov, responsabil cu armele radioactive, chimice şi biologic Ieri, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, le-a transmis omologilor din SUA, Franța, Marea Britanie și…
Musk l-a numit pe Kasparov un idiot pentru că i-a criticat planul de pace pentru Ucraina
Ca prim pas, omul de afaceri a propus organizarea de referendumuri sub supravegherea ONU în teritoriile care se alăturaseră recent Rusiei.
Vasile Dîncu a demisionat din funcţia de ministru al Apărării Naţionale
Nicolae Ciucă, interimar la Apărare. PNL a cerut PSD să nominalizeze urgent un nou ministru
Guvernul anunță că premierul Nicolae Ciucă va asigura interimatul la Ministerul Apărării, dupa demisia lui Vasile Dîncu. Între timp, potrivit surselor Adevărul, PNL a solicitat PSD o nominalizare rapidă pentru înlocuirea lui Dîncu.
Un medic de familie din judeţul Sibiu afirmă, luni, că tot mai mulţi aleargă după aşa-zisele tratamente şi scheme pentru imunitate, dar, în acelaşi timp, de la an la an, cei mici sunt parcă tot mai bolnavi. Medicul are cinci recomandări pentru sporirea imunităţii.
Cozonacul migrator: metamorfozele unei prăjituri
„Hop şi eu cu Ţaţa Lina! adevărata plăcintă română şi cozonaci moldovineşti!” (Ion Luca Caragiale, «Moşii»)
Istoria tulbure a alcoolului românesc, de la rachiul din ogradă la whisky-ul făcut în cadă
Deși relația alcoolului cu omul ține de mii de ani, încă nu s-a spus cât trebuie despre jumătatea plină a paharului și urmările ei. Tocmai d-aia seria deserVICIU PUBLIC te servește cu rândul de povești care te fac să îți analizezi relația cu alcoolul ca să-ți pui întrebările „alea” incomode. Românul e frate cu codrul, dar parcă-i mai frate cu alcoolul. Ori, cel puțin, așa spun clasamentele europene cu privire la consumul de alcool, unde suntem pe podium. Bem mult, intens, dar aparent, nu atât de…
Scopind berbeci și mîrlind scroafe: idilica tradiție a datinilor de pe meleagul străbun
”Nou proiect de lege marca AUR : Elevii să învețe obligatoriu doinele, zicătorile și rețetele românești. /…/ AUR a mai depus săptămîna aceasta un proiect legislativ care urmărește modificarea Legii
Creditele se dau tot mai greu și sunt scumpe, ceea ce duce la un colaps imobiliar
România are printre cele mai mari dobânzi la credite, iar acest lucru nu poate fi schimbat decât atunci când s-ar putea trece la moneda euro pentru a ne alinia la același nivel aproximativ cu statele UE. Pentru că ROBOR a explodat în ultimele luni, în afară de trecerea la IRCC sau refinanțare au fost și clienți care au solicitat plata în euro în funcție de euribor. Pe bună dreptate, mulți vor să aibă credite în euro, deoarece indicele Euribor este de 1,5%, față de IRCC 4 % și ROBOR 8%. Doar…
Se poate rezolva și asta, să nu fie colaps și constructorii să nu rămână pe drumuri:
Ar trebui să se facă cam așa: În loc să cumpere avioane, statul să facă blocuri de locuințe. Bineînțeles acestea vor trebui să respecte anumite standarde.
După care face ce fac și chiaburii care au mai multe locuințe, le închiriază. La un preț sustenabil. Să spunem că prețul de construcție al unui apartament este de vreo 30000 de euro (nu e atât). Asta, înseamnă că la o durată de amortizare de vreo 50 de ani avem o amortizare de vreo 50 de Euro lunar.
Punem un adaos bunicel de 20% și ajungem la o chirie lunară de 60 de euro. Adică vreo 300 de lei, la cursul actual.
În felul ăsta câștigă și cetățenii care nu-și pot permite o locuință proprie dar nici nu mai sunt obligați să dea unor speculanți o avere pentru chirie, câștigă și statul din adaosul ăla care poate fi folosit pentru alte lucruri utile cetățenilor și mai ales pentru că va avea niște cetățeni fericiți, au și constructorii de lucru. Pierd speculanții imobiliari, dar cui îi pasă de ăștia, oricum vremea lor e cam dusă.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, luni, că există mai multe propuneri referitoare la taxele şi impozitele locale care vor fi discutate cu „ministrul de resort”, menţionând că este posibil ca locuinţele foarte scumpe să fie impozitate mai mult.
Activitatea economică din zona euro a înregistrat luna aceasta cel mai rapid declin din noiembrie 2020. În special fabricile sunt afectate puternic din cauza majorării preţurilor energiei, iar lanţurile de aprovizionare, care îşi reveneau după pandemie, sunt acum afectate de efectele războiului, arată datele preliminare publicate luni de S&P Global, transmite Reuters.
ROBOR atinge 8,19%, iar ratele românilor cresc în continuare
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut luni la 8,19% pe an, de la 8,18% pe an, vineri, conform datelor publicate de…
Jeff Bezos şi alţi miliardari lansează avertismente de recesiune
Chiar şi cei mai bogaţi sunt îngrijoraţi în privinţa economiei: Elon Musk şi Jeff Bezos, doi dintre cei mai bogaţi oameni de pe întreaga planetă (şi care, în general, nu sunt de acord cu prea multe lucruri), semnalează o recesiune iminentă, scrie CNN.
Fostul primar al Municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, a câștigat procesul cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și Tanczos Barna, ministrul Mediului. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că nu e nimic în […]
Funar este un personaj simpatic care nu poate provoca decât râsul, la fel cum se întâmpla și cu Vadim sau cum se întâmplă cu aurarii. De fapt cu toții sunt creați în aceeași eprubetă. Uitați-vă la el când mai apare, tot mai rar, la televizor, câteodată când spune poveștile alea cu dacii și ce mai spune el pe acolo nu se poate abține să nu zâmbească la enormitățile pe care i le-a scris cine știe ce idiot pe hârtia aia.
Un om normal ar fi luat plângerea aceea, ar fi mototolit-o și ar fi aruncat-o la coș. Nu i-ar fi trebuit să cugete 14 ani, nu pe gratis, ăștia pe lângă că gândesc încet mai iau și leafă, și în final să nu-și dea seama că caii nu vorbesc. Sau cel puțin nu vorbesc ungurește.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, luni, că există mai multe propuneri referitoare la taxele şi impozitele locale care vor fi discutate cu „ministrul de resort”, menţionând că este posibil ca locuinţele foarte scumpe să fie impozitate mai mult.
ONU suspendă o misiune împotriva torturii, după ce Australia s-a opus
Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat luni suspendarea unei misiuni împotriva torturii în Australia, după ce autorităţile de la Canberra au împiedicat inspectorii să viziteze mai multe închisori australiene,
Chiar ne trebuie atât de des mașina în oraș sau e o problemă de mentalitate?
La mai bine de două luni de la „Revoluția parcărilor”, Bucureștiul nu a scăpat nici de traficul sufocant, iar noile locuri de parcare cu plată nu se bat pe clienți. Cum era de așteptat, șoferii „s-au descurcat cumva”.