Redacție July 19, 2020

 

Aflat sâmbătă la Timișoara pentru a inaugura unitatea mobilă modernă de terapie intensivă din curtea spitalului Victor Babeș de la Pădurea Verde, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că se fac eforturi mari în lupta cu virusul SARS-CoV-2 și că niciun pacient nu va fi lăsat pe dinafară.

 

Vela a spus că în România sunt patru astfel de unități mobile de terapie intensivă, dintre care trei sunt în uz, iar a patra este în rezervă la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pregătită să fie alocată în zonele unde va fi nevoie de suplimentarea paturilor de ATI.

 

 

„Sunt patru asemenea unităţi mobile, unul era prevăzut pentru Iaşi, dar în prezent este la Galaţi, având în vedere nevoile de acolo, unul este la Ploieşti, unul la Timişoara, iar a patra este în rezervă la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, fiind pregătită să intervină într-o zonă unde există nevoie acută de a suplimenta paturile în acest sistem de ATI. Cele patru TIR-uri au fost achiziţionate într-un sistem de parteneriat public privat, cu implicarea reprezentanţilor societăţii civile, fie că a fost vorba de Asociaţia Mereu Aproape sau de Fundaţia SMURD sau de operatori economici gen Rompetrol, Lidle sau Crucea Roşie România, împreună cu Guvernul României. Am dovedit că putem face lucruri deosebite, necesare, pe care să le experimentăm, să le ducem în diferite zone unde există o nevoie acută de spaţii dotate la ultimul nivel de tehnologie pentru terapia intensivă”, a precizat Marcel Vela.

 

 

 

 

Cele patru TIR-uri dotate cu echipamente medicale de ultimă generație au fost achiziționate printr-un parteneriat public privat.

 

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*