Vremea de astăzi va fi foarte asemănătoare cu cea de ieri, un amestec de soare cu câțiva nori, doar că va fi puțin mai frig. Temperatura maximă va ajunge la 1°C. Vânt dinspre NV, cu viteze de 10-15 km/oră.
Aerul și-a revenit la normal, adică este la fel de poluat ca și în restul anului.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9036/Euro, 4.5570/USD, 4.9186/CHF și 5.4789/GBP.
E-Distribuție anunță că astăzi, între orele 9-17 se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe străzile Augustin Coman (p), Grigore Alexandrescu (p), Frantz Schmits, Pelbartus, Nicolae Table (p), Loichiță Vasile (p)
AQUATIM anuntă că astăzi, între orele 4-19 presiunea apei va fi redusă sau furnizxarea acesteia va fi întreruptă pe străzile Martir Petre Domășneanu, Bulevardul Cetății, Mircea cel Bătrân, Balta Verde, Horia.
Colterm anuntă că având în vedere notificarea transmisă de către AQUATIM SA referitoare la lucrările planificate de conectare a unor conducte în ziua de marți, 07.02.2023, între orele 04.00 – 19.00, se va întrerupe furnizarea apei calde de consum și a apei reci hidrofor pe străzile Amforei, Cetății, Labirint, Stelelor, Timiș, Circumvalațiunii, Gh. Lazăr, Intrarea Umbroasă, Teiului și Burebista.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a întâmplat în 7 februarie
1873: În ședința parlamentului de la Budapesta, deputatul Gheorghe Pop de Băsești arăta necesitatea construirii unui drum de fier în ținutul Sălajului. Pe 23 decembrie 1887 va avea loc deschiderea liniei de cale ferată Carei – Zalău.
1898: Afacerea Dreyfus: Scriitorul Émile Zola este judecat pentru calomnie pentru publicarea J’accuse.
1935: Stroe și Vasilache, celebrul cuplu de comici, prezintă în premieră „Bing Bang” – primul film sonor realizat la București, cu o aparatură construită de inginerul român Gartenberg Argani.
1962: Statele Unite interzic toate importurile și exporturile cubaneze.
1964: Celebra trupă britanică The Beatles efectuează primul turneu în SUA.
1971: În Elveția, printr-un referendum cu o participare de 58% în care 66% au răspuns „da”, este aprobată introducerea dreptului de vot pentru femei la nivel federal.
1992: În baza Tratatului de la Maastricht s-a constituit Uniunea Europeană.
Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit în zorii zilei de luni partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Acest seism, cel mai grav din ultimii aproape 25 de ani în Turcia, a fost…
Pe măsură ce ”riscurile de escaladare” în Ucraina cresc, lumea se îndreaptă ”cu ochii larg deschişi” către ”un război mai extins”, a declarat luni, 6 februarie, secretarul general al ONU în faţa Adunării…
Concedierile din tehnologie nu se mai opresc. Dell anunţă că dă afară 6.650 de oameni
Dell Technologies Inc., confruntată cu o scădere istorică a cererii de computere personale, va elimina aproximativ 6,650 de locuri de muncă.
Zeci de mii de asistente medicale şi lucrători pe ambulanţe din Marea Britanie au intrat în grevă luni și au oprit lucrul simultan. Serviciul de sănătate public britanic (NHS) se confruntă astfel cu cea mai mare…
Reuters explică faptul că Alphabet (compania-mamă a Google) intenționează prin lansarea noului soft de inteligență artificială să ofere o alternativă la botul ChatGPD, dezvoltat de compania OpenAI cu…
Acordul de coaliție semnat de premierul Netanyahu cu partidul ultra-ortodox Shas promite să extindă sfera de competență a tribunalelor rabinice din Israel mult dincolo de dreptul familiei – și să le acorde un statut egal cu cel al instanțelor civile…
Jandarmeria Română va monitoriza tot ce mișcă pe străzi
Jandarmeria Română pregătește un proiect de lege care îi va permite, între altele, să-și cupleze dispeceratul la huburile care gestionează imaginile camerelor de supraveghere amplasate de autorități în…
Dacă aș avea cea mai mică problemă în a fi monitorizat de către autorități sau de altcineva nu aș scrie nici măcar acest text, nu aș folosi un telefon celular, nu aș folosi Facebook sau Google.
Dar, mare atenție, dacă astfel de măsuri vor ajunge să fie legiferate și dacă câinii de pază vor fi transformați în stăpâni, “Big Brother” se va transforma dintr-o teorie conspiraționistă în realitate.
Avantajele și dezavantajele pentru sănătate ale împărțirii patului cu câinele dvs.: de la stres redus la un risc crescut de infecții cu viermi
Experții Sleep Foundation au enumerat plusurile și minusurile dormitului cu câini. Dar ei spun că dacă să faci sau nu asta este o „decizie personală”
Șapte din zece americani spun că împărțirea patului lor cu un animal de companie le îmbunătățește somnul.
În fiecare noapte din ultimii peste 30 de ani am dormit în pat cu unul sau doi câini.
Nu știu dacă m-am ales cu viermi sau altceva din această cauză, pentru că ultima mea vizită la un medic a fost în aprilie 1981. Mă mai uit din când în când cu mare atenție la deșeurile pe care le elimin, dar nu am văzut nimic mișcându-se pe acolo.
Pe de altă parte întotdeauna câinii mei au fost vaccinați și deparazitați și întotdeauna când au ajuns acasă câinii au fost spălați pe picioare. Iar la asta se adaugă și băile periodice.
Banii din compania austriacă Swietelsky – cea care a obținut contractul cu privire la reabilitarea căii ferate București-Constanța – „curgeau” spre conturile offshore din Cipru ale cumnatului lui Mircea
Senatul a adoptat în unanimitate, astăzi, ca primă Cameră sesizată, completarea Codului Penal cu o prevedere conform căreia şoferii depistaţi băuţi la volan sau sub influenţa substanţelor interzise, dar şi…
Lucian Bode, despre moțiunea simplă: „Nişte analfabeți funcţionali încearcă să mă DENIGREZE”
Ministrul de Interne Lucian Bode a vorbit despre moțiunea simplă depusă împotriva sa. El spune că „niște analfabeți funcționali” vor să îl denigreze. „Unii nu ştiu să întocmească un CV sau se bâlbâie când au…
Domnule Bode, aveți o facultate, aveți și un doctorat de pe urma căruia aveți și leafa mai mare. Și mai sunteți și ministru.
Să știți că la acest nivel nu este permis să spuneți “analfabeți funcționali”. Este un analfabet funcțional și mai mulți analfabeți funcțional, pentru că analfabetismul poate fi funcțional în nici un caz nu avem “analfabetism funcționali”.
A murit Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române şi fost ministru
Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și ministru al Culturii în perioada 2000-2004, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 83 de ani.
Il țin minte încă din anii ‘70. Nu l-am cunoscut pe vreun șantier, unde dânsul spunea la un moment dat că a fost trimis de către regimul comunist să lucreze, ci de la televizor, îl vedeam în serile de sâmbătă la Teleenciclopedia. Îmi plăcea de el, avea felul acela interesant de a vorbi.
După aceea un timp nu l-am mai văzut, nici eu nu m-am mai uitat prea mult la Televiziunea Română, cred că la un moment dat a dispărut și “Teleenciclopedia”. Dar m-am bucurat când l-am văzut din nou la televizor în primele zile ale revoluției.
După care și-a dat arama pe față, s-a aliat cu alte personaje de același calibru, Vasile Văcaru, Ciontea, Dumitrașcu și alții ca ei și împreună au făcut tot răul pe care l-au putut face acestui popor.
Tot mai mulți tineri fac planuri să plece din România, descurajați de perspective și de salariile mici pe care le-ar câștiga în țară.
Draga mea tânără, să știi că acolo, altundeva, or fi salariile mai mari dar nici prețurile nu sunt ca în România.
Și mai e ceva, eu cunosc o mulțime de oameni care nu au decât un job, sau sunt pensionari cu pensii relativ mici, nici facultate nu au, și totuși nu sunt muritori de foame. Poate că ar trebui să te gândești nu numai la venituri ci și la cheltuieli. Oamenii dacă au puțini bani pot renunța la autoturismul personal, niște concedii minunate pot fi făcute și cu cortul la munte, aici la noi, telefonul nu trebuie să fie neapărat iPhone, la fel de bine funcționează și un telefon care a costat 100 de euro și o locuință nu este niciunde plătită într-un an sau doi. Iar fericirea poate fi obținută nu numai cu bani, un om poate fi fericit nu numai dacă merge la Dubai, poate fi la fel de fericit, sau chiar mai fericit, dacă citește o carte.
Nucul este un copac protejat de lege în România, așadar nu poți tăia un exemplar fără să ai autorizație. Potrivit legii, chiar dacă nucul se află pe proprietatea ta, tot vei avea nevoie de acte […]
Obținerea unei noi cărți de identitate, respectiv preschimbarea sau înnoirea celor deja existente, este acum mai ușoară, după ce se poate aplica folosind programarea online. De asemenea, inclusiv taxa se…
După doi ani de liceu la „fără frecvență”
Anul universitar în curs este unul mai special. El este cel al acelei generații de foști liceeni, care au urmat vreo doi ani de școală medie în „on-line”, pentru ca, mai apoi, să bată — mai mult sau mai puțin…
Există păreri pro și contra învățământului de la distantă.
Eu de exemplu cred că dacă acesta ar fi fost implementat cum trebuie ar fi fost un progres. La noi nu a fost implementat deloc, ceea ce s-a făcut a fost o bătaie de joc.
Poate problema este altundeva, s-a gândit domnul profesor că niște studenți care se hlizesc la ore, sau vin la școală cu privirea tulbure, sau care pur și simplu sunt niște dobitoci, nu ar trebui să fie acolo ci altundeva, poate în atelierul de reparații al unei autobaze, poate pe un șantier, sau în alt loc?
O bucureșteancă a plătit călătoria pentru STB prin intermediul aplicației 24Pay, dar cu toate acestea, a primit amendă. Cum s-a întâmplat acest lucru? Femeia și-a cumpărat biletul prin aplicația…
De câteva luni, de când circul zilnic cu mijloacele de transport în comun, am încercat toate formele de taxare din acestea.
Avem plata cu bilet. Dacă nu ne-am cumpărat bilet îl putem cumpăra din mijlocul de transport. Avem plata prin SMS, oricine are un telefon, deci oricine își poate plăti călătoria în acest fel, chiar dacă nu are un card de debit sau de credit. Avem “cardurile abonament”. Le-am încercat pe toate, Am încercat și 24Pay dar, pe lângă că este contraintuitivă, de obicei această metodă nu a funcționat. La un moment dat am auzit că un controlor i-a spus unui pasager că 24Pay nu funcționează în rețeaua Digi, nu știu dacă e adevărat. Dar, bazându-mă pe propria experiență cred că putem renunța liniștiți la jucăria asta inutilă.
Bugetul Timișoarei pe anul 2023 a fost aprobat. Se ridică la peste 2,4 miliarde de lei
În ședința de luni, 6 februarie, Consiliul Local Timișoara a votat și aprobat bugetul local al orașului pentru anul 2023. Acesta a trecut cu zece amendamente.
Nici măcar nu a început programul “Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023” și conducerea Primăriei Timișoara a declanșat deja un conflict. Patronii barurilor și restaurantelor din centrul Timișoarei…
Ce facem astăzi, 7 februarie 2023, în Timișoara?
Marți, 7 februarie, vă puteți bucura de spectacolul Zorba Grecul la Teatrul Național.