Ramona Băluțescu June 6, 2022

 

Asociația Transfestsilvania Theatrum, în colaborare cu Asociația Dialoguri Contemporane, ne propune o comedie ușoară, alertă și plăcută, care aduce în Timișoara trei actori clujeni, care joacă acum pe alte scene din vestul țării, dar care s-au întâlnit într-un proiect menit să ofere spectatorilor o oră de voie bună.

 

„Frumoasa, Deșteapta și Urâta” este spectacolul pe care ni-l propune Sorin Oros și care va fi jucat joi, 9 iunie 2022, la Muzeul Național al Banatului (Bastionul Maria Theresia, Mansarda B1) de la ora 18.30 – intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sorin Oros ni se va arăta, folosindu-se de acest spectacol, într-o triplă ipostază: de autor, regizor şi interpret al rolului Frumoasei Ziţa. Da, în travesti – la fel ca și colegii săi, Vlad Mureșan și Tibor Szekely. Am discutat puțin despre contextul în care ne aflăm, întrebându-mă dacă oamenii se află într-un moment în care să vină la o comedie, din cauza războiului de lângă noi – dar Sorin a spus că exact din cauza acestui lucru oamenii au nevoie să pună deoparte grijile, măcar pentru o scurtă perioadă de timp, mai ales că ne aflăm și după doi ani de pandemie în care multe dintre spectacolele de genul acesta au fost amânate.

 

 

Tot Sorin Oros este și autorul unui volum de pamflete, „Vorbe-n vânt”, care va ajunge la publicul timișorean după spectacol, autorul pregătind doritorilor o sesiune de autografe. Cum textele lui ascuțite și capabile de o lucidă radiografie a societății de acum sunt cunoscute de pe rețelele de socializare, surpriza pe care ne-o pregătește prin acest spectacol nu poate fi decât una bună și reconfortantă.

Citește și:  Evenimente azi în Timișoara, 28 iulie 2021

R. Băluțescu

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*