Nicoleta C. June 6, 2022

 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că primul ajutor de 250 de lei pentru persoanele vulnerabile ar urma să ajungă la beneficiari în perioada 20-24 iunie.

 

Pentru acest sprijin nu trebuie depusă nicio cerere. Banii vor fi acordaţi pe un card, ce va fi livrat prin poştă, împreună cu instrucţiunile de utilizare.

Voucherele se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului, persoanelor aflate în situaţii cu risc crescut de sărăcie. Cardurile vor fi însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri și un număr de telefon pentru cazurile în care întâmpinați probleme. Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS. Nu se poate retrage numerar de pe carduri, ele pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri. Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Înstrăinarea cardului este interzisă și se sancționează conform legii.

Citește și:  Azi este Ziua Astronomiei. Timișorenii sunt invitați deseară să privească Luna prin telescop

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*