Anton Kovacs May 9, 2022

 

Dăcă nu plouă și temperatura maximă va fi de 25°C, așa cum se pare că se va întâmpla astăzi, putem spune că avem vreme frumoasă, chiar dacă o ușoară briză, un vânticel, bate dinspre N cu 10-15 km/oră.

Calitatea aerului observ că depinde puțin și de rețeaua în care sunt instalați senzorii, poate nici aceștia nu sunt identici sau instalați în exact același loc. Că una e să fie stația aia de măsurare instalată pe un stâlp de pe marginea drumului și alta este să fie la o distantă de 100 de m de șosea și înconjurată de copaci. În consecință, vă pun datele de pe trei site-uri, al treilea interpretând de fapt puțin altfel datele din rețelele existente, iar voi credeți ce vreți.

 

 

E-Distribuție anuntă că astăzi între orele 9-19 se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe str.Martir Miroslav Todorov (p), Bd. Take Ionescu (p), Titan (p), Vasile Lucaci (parțial).

Aquatim anunță că între orele 9 și 10 se va întrerupe furnizarea apei în zona Plopi-Kuncz.

Colterm anunță că se va întrerupe furnizarea apei calde de consum, în ziua de luni, 09.05.2022, în intervalul orar 8ºº – 15ºº, la punctele termice 27 și 28. Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor: Intrarea Martir Dumitru Osman, Aleea Martir Gheorghe Iosub , Lirei, Aleea Amiciției, Leandrului, Aleea Arcaşilor, Calea Sever Bocu (Calea Lipovei), Martir Silviu Motohon, Ecoului, Perlei.

Astăzi avem o triplă sărbătoare.

Este o zi atât de importantă încât eu aș face că în toate provinciile europene această să fie zi națională, cu zi liberă, cu mici sau cremvurști, bere și tot ce mai este nevoie.

În primul rând, la 9 mai 1877 s-a proclamat independența României, deci practic este ziua noastră de naștere, a doua naștere după marea unire de la 1859.

Al doilea eveniment pe care îl sărbătorim alături de întreaga Europă este Ziua Victoriei, ziua în care Europa civilizată a învins nu neapărat Germania ci mai curând naziștii, strămoșii celor care și astăzi încearcă să creeze tot felul de probleme.

Și, nu în ultimul rând, astăzi este Ziua Europei.

Sper, dragă Europă, că ai să scapi de lepădăturile care ți-au supt sângele în ultimii ani, sper să scapi și de cozile de topor care îți vând interesele, poate îți mai trimiți și verișorii la casa lor, că musafirii vin dar mai și pleacă, și sper să ajungi ceea ce ai fost menită de la început să fii, o mare și minunată țară în care să trăim cu toții în pace și care să fie o bună prietenă, dar prietenă , nu amantă, cu toate celelalte țări ale lumii.

La mulți ani!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*