Redacție January 4, 2020

 

Amenzile pentru abandonul deșeurilor pe domeniul public din Timișoara au fost majorate începând cu 28 octombrie 2019, acestea fiind cuprinse între 3.000 lei și 6.000 de lei pentru persoanele fizice și între 20.000 lei și 40.000 lei pentru persoanele juridice. Pe lângă amendă s-a introdus și o nouă sancțiune, aceea prin care contravenientul este obligat să ridice deșeurile abandonate, să curețe terenul și să facă dovada că a predat deșeurile respective societății specializate autorizate

 

Pentru a preveni fenomenul de abandon al deșeurilor, dar și sancționarea cetățenilor, Primăria Municipiului Timișoara împreună cu RETIM au deschis patru puncte de colectare gratuită a deșeurilor unde timișorenii pot depune prin aport voluntar deșeuri precum mobilă, covoare, gresie, obiecte sanitare, frunze și crengi.

 

Cantitățile preluate în mod gratuit în aceste patru centre sunt:

Deșeuri vegetale: 3 mc/persoană /lună
Deșeuri voluminoase de uz casnic: 5 mc/ persoană/lună
Deșeuri rezultate din construcții și demolări: 1 mc/persoană/lună

 

Cele patru puncte se află la adresele:

Calea Torontalului, nr. 94
Str. Torac, nr. 2-4
Str. A Imbroane, nr. 70
Pod Calea Șagului

 

Pentru depunerea deșeurilor la centrele de colectare timișorenii trebuie să prezinte un document de identitate pentru ca lucrătorii din punctele respective să țină evidența și să verifice să nu se depășească cantitățile maxime lunare permise pentru o persoană.

Citește și:  Un nou incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia. Peste 40 de persoane au fost evacuate

2 thoughts on “În Timişoara au fost deschise patru puncte RETIM de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, vegetale și din construcții

  1. Buna seara si multi ani ! Daca sunt client RETIM dar am adresa de Buzias pot aduce acest tip de deseuri la una din cele patru puncte de colectare din Timisoara ?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*