Redacție July 28, 2020

 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni în cursul zilei de marţi pentru a discuta noile propuneri formulate de specialişti ca măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19, care ar urma să fie introduse în HG privind starea de alertă în cadrul unei şedinţe de Guvern care va avea loc miercuri, scrie Agerpres.

 

„Astăzi va fi întrunit Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în cursul după-amiezii. Îl organizăm, dacă nu putem fizic, îl organizăm online, că unele decizii se iau pe online. Au existat discuţii în Consiliul de Suport Tehnico-Ştiinţific, la nivelul INSP-ului, la nivelul comisiei anti-COVID, specialiştii au formulat deja nişte propuneri de care noi vom ţine cont şi, cel mai probabil, astăzi o să fie CNSU şi, miercuri, şedinţă de Guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea de guvern referitoare la starea de alertă pentru a introduce noi măsuri. (…) Singurele discuţii care sunt – sunt legate de limitarea programului la cluburi şi la terase, dar numai în anumite zone, unde e nivelul de răspândire mai mare, deci nu peste tot, nu la nivel naţional”, a declarat Ludovic Orban.

 

Premierul a adăugat că, de asemenea, este vorba şi despre “măsuri un pic mai clare legate de plaje”.

 

„Şi pe plaje există un risc epidemiologic mare. Acolo, propunerea colegilor specialişti este să se elimine acea excepţie legată de persoane care aparţin aceleiaşi familii şi să fie regula de distanţare aplicată tuturor, cu excepţia copiilor, evident, că, dacă ai copii, se vede, se cunoaşte. De asemenea, e discuţia asta legată de posibilitatea introducerii obligativităţii portului măştii în spaţii deschise aglomerate, unde nu se poate păstra distanţa fizică de protecţie sanitară”, a precizat Orban.

 

Citește și:  Manifestări comemorative azi la Timișoara, pentru a marca 32 de ani de la începutul revoluției din ’89

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*