Redacție December 6, 2019

 

O echipă de medici de la Spitalul Militar ”Dr. Victor Popescu” din Timişoara au salvat genunchiul unui tânăr care a suferit un traumatism în recidivă a ligamentului înlocuit anterior cu ţesut autolog şi căruia i s-a efectuat, acum, un transplant de ligament cu grefon de la donator decedat.

 

„Echipa medicală condusă de prof. dr. Fabian Tatu de la Secţia de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Militar Timişoara a realizat (joi, n.r.) un nou transplant ligamentar cu grefon de la donor decedat obţinut de la banca de ţesuturi Colentina Bucureşti. Este vorba de o revizie a unei plastii de ligament încrucişat anterior al genunchiului la un tânăr care a suferit un nou traumatism ce a condus la ruperea ligamentul înlocuit anterior cu ţesut autolog. Operaţia a decurs fără incidente”, arată, vineri, pagina de Facebook a spitalului.

 

Clinica de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar “Dr. Victor Popescu” din Timişoara continuă să performeze în activitatea de transplant osos şi de ligamente, fiind singura unitate spitalicească din ţară, după Spitalul “Colentina” din Bucureşti, acreditată pentru prelevare şi transplant de ţesut osos şi tendinos.

În urmă cu şase ani, conducerea clinicii militare timişorene a aplicat pentru intrarea în Programul Naţional de Transplanturi, benefic pentru decontarea costurilor acestor proceduri terapeutice. Din cauza faptului că numărul cadrelor militare s-a redus foarte mult în judeţ, după aderarea ţării la NATO, Spitalul Militar din Timişoara nu mai tratează exclusiv această categorie socială, ci primeşte şi civili, iar dotările unităţii sunt performante.

 

Agerpres

Citește și:  Accident violent la Timișoara! Mașini făcute praf, o femeie a ajuns la spital!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*