Anton Kovacs October 21, 2020

NASA scrie istorie. A reuşit să ia mostre de pe un asteroid din Spaţiu

Raport Bloomberg: 800 dede joburi vor fi înlocuite de roboți. Care sunt cele mai afectate domenii

Progresul tehnologic amenință cu dispariția sute de milioane de joburi din industrii în care lucrează în prezent 25% din forța de muncă de la nivel global, potrivit estimărilor Bloomberg Economics.

Sport cu masca pe faţă? Ce a păţit un chinez care a alergat aşa şi ce spune Virgil Musta

Restricţiile sanitare impuse de Guvern se înmulţesc, odată cu apariţia a tot mai multe cazuri de coronavirus, însă, din păcate, ele creează şi confuzii pentru că, de multe ori, deciziile sunt neclare.

VICTORIEEE. Valeriu Nicolae a strâns 13000 semnături. L-am semnat ASTĂZI pentru Parlament

image-2020-04-7-23799466-70-asta-valeriu

UPDATE: Dimineață făceam apel pentru semnături Valeriu Nicolae în Parlament. În seara asta anunțăm cu mândrie că semnăturile s-au străns. Mâine, Valeriu merge la BEC pentru validare.

Dan Barna: Mutarea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ e o sfidare la adresa oricărui român cinstit

400x200.jpg

Liderul USR, Dan Barna, susţine că mutarea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este „o sfidare la adresa oricărui român cinstit”. „Domnul Iordache a fost vârful de lance al regimului Dragnea în lupta pentru distrugerea justiţiei independente”, susţine Barna, afirmând că pentru asta, Iordache „a fost răsplătit cu un post pe viaţă în fruntea unei instituţii a statului român”.

Culise. Suspiciune de blat PSD-USR la votul pentru sinecurile de la Consiliul Legislativ

400x200.jpg

Deşi votul a fost secret, cifrele arată că parlamentarii PSD au votat masiv cu George Dircă, candidatul USR pentru şefia unei direcţii din Consiliul Legislativ, în timp ce măcar o parte din senatorii şi deputaţii USR l-au votat pe Florin Iordache, nu pe Augustin Zegrean, aşa cum a fost înţelegerea cu PNL.

 

Curs valutar valabil pentru astăzi 21.10.2020

Amendă de 2500 de lei dacă politistul crede că mănânci, bei sau fumezi „peste timpul rezonabil alocat”

wpid-Screenshot_20200718-154420.jpg

De astăzi, în Capitală și in zeci de localități din țară unde rata de infectare in ultimele 14 zile a trecut de trei cazuri la 1.000 de locuitori, porţi masca în toate spaţiile publice din aer liber.

Acum îţi pui masca pe nas imediat ce ieşi din casă. Cel puţin asta spun oficialii..

Asta o spune şi Poliţia Capitalei. Poliţiştii vor fi atenţi să te verifice dacă porţi masca şi pe trotuar. Chiar şi atunci când numai tu eşti pe trotuar.

Ai grijă dacă eşti fumător. Nu sta toată ziua la ţigară, fără mască.

Avocatul Poporului: Eu văd o problemă foarte mare în lipsa serviciilor medicale fireşti, normale în această perioadă. Au murit copii, au murit bebeluşi

646x404.jpg

Avocatul Poporului reclamă lipsa serviciilor medicale acordate pacienţilor cu afecţiuni non-COVID-19 de la începutul pandemiei, Renate Weber afirmând că au fost constatate decese la copii de vârstă foarte mică din cauză că aceştia nu au primit la timp îngrijirile medicale de care aveau nevoie.

 

Ghilimele – ce sunt și cum se folosesc ghilimelele în limba română

Ghilimelele sunt semnele grafice pereche ce sunt folosite adesea pentru a marca un fragment reprodus întocmai așa cum a fost spus ori scris de altcineva. Citește ce rol are în citat și tehnoredactare fiecare perechea de ghilimele.

Ghilimelele sau semnele citării se plasează la începutul și sfârșitul oricărui pasaj citat, indiferent de dimensiunea acestuia. Forma grafică a semnelor citării, cât și regulile care le stabilesc diferă de la o limbă la alta.

Marea minciună despre aerul nostru. Cum e manipulată măsurarea poluării de autorități

Stațiile de monitorizare a calității aerului din România – cele din rețeaua națională – au un rol clar: acela de a măsura nivelul unor poluanți, pentru ca datele să ajungă ulterior la public, dar și la autoritățile europene. Înainte, datele brute venite din stații trec prin mâinile operatorilor locali din agențiile județene de protecția mediului. În condiții bine definite de proceduri ei pot – numai dacă există o justificare pentru decizia lor – să invalideze unele date pe care le consideră eronate. Analizând însă aceste date, GreatNews a descoperit că în sute de cazuri nivelurile ridicate ale unor poluanți au fost invalidate – practic, considerate incorecte, și automat neluate în calcul – fără ca autoritățile să poată oferi o explicație plauzibilă pentru decizia lor.

 

PORTRET: Ernest Maftei – actorul care a trăit şi a iubit intens

 

Luni, 19 octombrie, s-au împlinit 14 ani de la moartea lui Ernest Maftei, remarcabil actor de teatru şi film, poet şi epigramist. Cel supranumit „Bădia” a avut o carieră impresionantă în cinematografie, cu peste 200 de roluri, din care un sfert au fost roluri principale. A trăit o viaţă personală intensă, marcată, în anii tinereţii, de apartenenţa la Mişcarea Legionară, care i-a adus ani lungi de procese şi detenţie, a iubit, ca nimeni altul, frumuseţea feminină, şi-a iubit ţara într-un mod aparte, fiind participant activ atât la Revoluţia din 1989, cât şi la „Mineriada” din iunie 1990.

 

Cum a ajuns la închisoare una dintre cele mai bogate femei de afaceri din Banat: „Habar n-am avut că erau ţigani“

400x200.jpg

Rodica Vlad, una dintre cele mai bogate femei de afaceri din Timişoara, a fost condamnată definitiv la doi ani şi şase luni de închisoare pentru că a făcut afaceri cu romii din Strehaia care vindeau facturi fictive.

Judecătorii care au condamnat-o pe Rodica Vlad la închisoare au arătat că bunurile aşa-zis achiziţionate de la firmele din Strehaia nu au fost livrate către firmele beneficiare, acestea din urmă neprezentând inspectorilor documente care să ateste recepţionare/intrarea în gestiune a bunurilor, nici acte care să ateste lăsarea bunurilor în custodie.

Cum să nu ajungeți în aceeași situație cu Rodica Vlad – Fluxul operaţional, evidenţa operativă şi contabilitatea operaţiuniilor de producţie

Citește și:  Revista presei–08.12.2020

Fie că este vorba despre o firmă care asamblează calculatoare, face termopane, tâmplărie, vapoare sau e un combinat siderurgic, în continuare vom învăța cum trebuie înregistrate toate operaţiile necesare pentru a face o treabă pe care o înţelege oricine se uită la ea, nemaifiind nevoie de explicaţii suplimentare şi tot felul de tabele explicative şi în final toată lucrarea să şi folosească celor care au nevoie de datele respective.

Nir materii prime

Traian Berbeceanu, care ar putea fi numit prefect al Capitalei, a fost angajat ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL

Premierul Ludovic Orban ia în calcul schimbarea lui Gheorghe Cojanu cu Berbeceanu în funcţia de prefect al Capitalei, numire care poate fi făcută prin hotărâre de Guvern.

Rusia acuză SUA că vor să instige la o revoluţie în Republica Moldova

10428681

Serviciului de Informaţii Externe al Federaţiei Ruse (SVR) a acuzat marţi SUA că vor să instige la o revoluţie în Republica Moldova, în contextul alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc aici pe 1 noiembrie, după modelul Republicii Belarus şi Kârgâzstanului, unde în prezent au loc ample revolte populare, informează AFP. “SUA continuă să se amestece fără nicio reţinere în treburile interne ale unei ţări prietene a Moscovei (…). Astăzi vedem că americanii orchestrează un scenariu revoluţionar pentru Republica Moldova în noiembrie”, a declarat, potrivit unui comunicat, şeful SVR, Serghei Narâşkin

Tot ce nu-ți spune Biserica despre moaștele Sfintei Parascheva

Radu Oltean este ilustrator, specializat în reconstituiri istorice și arheologie, arhitectură veche, costum, echipament militar și scriitor de istorie de popularizare. Lucrări publicate (scrise și ilustrate): „Dacia. Războaiele cu Romanii”, „Cetăți și castele și alte fortificații de pe teritoriul României”, volumele I și II.

Probabil cea mai faimoasă, mai iubită și mai invocată în rugăciunile românilor, Sfânta Parascheva de la Iași a avut o istorie extraordinară. Dar asta după moarte, la sfintele sale moaște rugându-se mari patriarhi ai Constantinopolui, țari bulgari, cneji sârbi și voievozi români. Sfintele oseminte ale Cuvioasei Parascheva au fost scoase pe fugă din cetăți asediate și incendiate de asaltul turcilor și răscumpărate pe bani grei. Însă despre cine a fost cu adevărat Sfânta Parascheva nu știm mai nimic. Doar o legendă imaginată de patriarhul Eftimie al Bulgariei, la peste două sute de ani după descoperirea miraculoasă a moaștelor.

sfanta parascheva

Surse: Managerul Spitalului Colentina, Remus Mihalcea, pe lista PSD pentru Camera Deputaților

După Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, încă un specialist în sănătate este pe cale să candideze la alegerile parlamentare din partea PSD. Directorul Spitalului Colentina, Remus Mihalcea, s-ar afla pe lista social-democraților pentru Camera Deputaților.

DNA cere Parlamentului ridicarea imunității deputatului Nicolae Bănicioiu, pentru luare de mită și trafic de influență în perioada în care a fost ministru al Sănătății / El este acuzat că ar fi luat mită aproximativ 800.000 de euro

image-2018-03-9-22332318-70-nicolae-bani

DNA a anunțat că a cerut Parlamentului ridicarea imunității pentru un deputat acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată, în perioada în care era ministru. Surse judiciare au declarat pentru Hotnews.ro că este vorba despre deputatul Nicolae Bănicioiu, ministrul al Sănătății în Guvernul Ponta. Potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2012-martie 2014 el ar fi primit de la doi oameni de afaceri peste 3,90 de milioane de lei (aproximativ 800.000 de euro) pentru a-și folosi influența și pentru a numi manageri de spital pe care cei doi oameni de afaceri îi puteau controla, precum și pentru a aloca bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte.

Israelul şi Emiratele Arabe Unite au semnat patru acorduri de cooperare

Haosul din spatele deciziei ca Spitalul Colentina să redevină suport COVID: Medicii nu găsesc locuri în alte spitale să transfere pacienții pe care trebuie să îi externeze forțat, iar unele afecțiuni nu se pot trata în niciun alt spital din București

image-2020-10-16-24356040-0-spitalul-col

Decizia autorităților de a transforma din nou Spitalul Colentina în spital de suport COVID-19, la mai puțin de două luni de când acesta fusese redeschis și pentru ceilalți pacienți, dă peste cap viața a sute sau chiar mii de pacienți cronici, în condițiile în care este vorba despre unul dintre cele mai importante spitale care tratează boli cronice din țară. Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune și vicepreședintele Alianței Pacienților Cronici, care reprezintă mii de bolnavi cu afecțiuni cronice, a explicat, pentru HotNews.ro, că în acest moment medicii de la Colentina “se chinuie” să își transfere în alte spitale pacienții care trebuie externați forțat, dar sunt situații în care este greu sau imposibil să le găsească loc. În plus, unele afecțiuni cronice nu se pot trata în niciun alt spital din București.

Cinematograful Victoria urmează să fie reabilitat cu peste opt milioane de lei

Primăria Municipiului Timișoara a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor de reabilitare a Cinematografului Victoria. Au fost depuse patru oferte, cea câștigătoare fiind a Audiotech Multimedia Group SRL, în valoare de 7,2 milioane de lei, fără TVA, adică 8,5 milioane de lei, cu TVA. Inițial, se estimase o valoare de 7,6 milioane de lei, fără TVA.

Șantierul de la Operă se mișcă insesizabil. Se așteaptă travertinul

Început în urmă cu aproape un an, șantierul de la fațada Operei din Timișoara ar fi trebuit să fie foarte aproape de final. În schimb, și acest proiect e aproape sigur că nu va fi terminat la timp. Acum se așteaptă travertinul din Italia.

Fără apă caldă și căldură în zona centrală a Timișoarei

 

Mai multe străzi din zona centrală a Timișoarei rămân miercuri fără apă caldă și căldură. Ca urmare a unor lucrări efectuate de E-Distribuție Banat la rețeaua de medie tensiune, care vor genera opriri în alimentarea cu energie electrică, suntem nevoiţi să întrerupem furnizarea apei calde, a celei reci hidrofor și a căldurii la PT 3, în

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*