Cum sunt umilite autorităţile române de un palestinian care a construit ilegal o spălătorie. Deşi a încasat peste 40 de amenzi, nimeni nu-l poate închide.
Firma palestinianului a primit peste 40 de amenzi şi 10 dispoziţii de sistare a activităţii. Cu toate acestea, spălătoria, care are program non-stop, nu a oprit activitatea niciun minut, scrie Adevarul.ro.
Sadi Farajallah, un palestinian din Timişoara care deţine un teren pe strada Mareşal Constantin Prezan, a construit în urmă cu doi ani o spălătorie self-service cu program non-stop. Deranjat de zgomotul produs de spălătorie, Virgil Georgescu, care locuieşte lângă spălătorie cu cei trei copii ai săi, a încercat să discute cu proprietarul spălătoriei pentru a-l convinge să pune nişte panouri care să oprească poluarea fonică. Timişoreanul susţine că palestinianul nici nu a vrut să stea de vorbă cu el.
După mai multe încercări eşuate de găsire a unei soluţii pe cale amiabilă, Virgil Georgescu a început să sesizeze autorităţile statului. Controalele au scos la iveală că Sadi Farajallah a construit fără să respecte autorizaţia de construcţie emisă de primărie, iar construcţia nu este intabulată, nefiind făcută recepţia din cauza ilegalităţilor.
Din cauza acestei situaţii, spălătoria nu a primit nici autorizaţie de funcţionare de la Primăria Timişoara. În lipsa acordului comercial, Poliţia Locală i-a aplicat firmei care deţine spălătoria 45 de amenzi contravenţionale, iar primarul Nicolae Robu a emis 10 dispoziţii de sistare a activităţii. Cu toate acestea, niciuna dintre dispoziţiile de sistare a activităţii nu a fost respectată, spălătoria continuând să funcţioneze zi şi noapte. Surse „Adevărul” susţin că firma pe numele căruia au fost emise amenzile a intrat în insolvenţă, spălătoria funcţionând deja pe numele unei noi firme.
Virgil Georgescu susţine că din cauza poluării fonice de la spălătoria auto cu program non stop nu mai are linişte nici noaptea, nici duminica atunci când trebuie să se odihnească.
Cetăţeanul care a reclamat neregulile susţine că autorităţile pot interveni foarte simplu întrucât, pentru a asigura accesul maşinilor în spălătoria auto, Sadi Farajallah a betonat inclusiv o fâşie de spaţiu verde de pe domeniul public. Spargerea betonului pe spaţiu verde ar face ca accesul în spălătorie să fie mult mai dificil şi ar duce astfel la o rezolvare parţială a problemei. Cetăţeanul le-a oferit autorităţilor şi cadrul legal în baza căruia pot interveni. Art. 33 din Legea 50, care spune că „construcţiile executate fără autorizaţie de construire pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al judeţelor, oraşelor ori comunelor vor putea fi desfiinţate pe cale administrativă de autoritatea administraţiei publice competente, fără sesizarea instanţelor judecătoreşti şi pe cheltuiala contravenientului”.
Mai multe detalii pe Adevarul.ro