Redacție August 3, 2021

 

Dominic Fritz ar fi propus azi ca interimar la conducerea Filarmonicii Banatul Timișoara un candidat al cărui dosar a fost respins la concursul de proiecte de management organizat pentru conducerea instituției.

 

Sursele noastre ne-au spus că este vorba despre Ovidiu Andriș, un apropiat al primarului. Andriș, spun sursele noastre, este concurentul „FBT 0002” care a fost respins din concursul organizat luna trecută pentru conducerea Filarmonicii din cauză că nu ar fi îndeplinit condițiile de participare.

 

Anunț

 

Mai exact, Andriș nu are experiență în specialitatea studiilor de minimum cinci ani și nici experienţă în domeniul activității manageriale de minimum trei ani în instituții sau organizații neguvernamentale de cultură, conform cerințelor concursului respectiv:

 

Condiţii de participare:

Conform prevederilor art. 3 din OUG nr. 189/2008, managementul Filarmonicii Banatul Timișoara poate fi încredinţat unei persoane fizice care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

  1. are cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene;
  2. are capacitate deplină de exerciţiu;
  3. are studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul: muzică;
  4. are experiență în specialitatea studiilor, menționate la lit. c), de min. 5 ani;
  5. are experienţă în domeniul activității manageriale de min. 3 ani în instituții sau organizații neguvernamentale de cultură;”

 

 

Ovidiu Andriș a studiat la Facultatea de Muzică din Hamburg. Pe site-ul facultății apare că a susținut licența, de două ori, în anul 2015, prin urmare, nu prea avea cum să îndeplinească criteriul de minimum cinci ani experiență în specialitatea studiilor.

Citește și:  Începând de mâine, timp de 5 zile, se va închide circulația pe strada Arieș

 

Dorința primarului de a-l numi pe Ovidiu Andriș în funția de director al Filarmonicii, mai spun sursele noastre, ar fi fost vehiculată în cercul apropiat al lui Fritz înainte chiar și de debarcarea fostului director Gârboni prin evaluarea făcută de veterinarul Răzvan Stana, consilier local din partea USRPLUS.

 

Așadar, în spiritul transparenței și meritocrației, un concurent care a fost eliminat din concursul pentru ocuparea funcției de director al Filarmonicii din cauza lipsei de experiență este numai bun pentru aceeași funcție de director… dar interimar. Pentru că de ce nu.

 

UPDATE: Este oficial, Fritz l-a numit azi, 4 august, în funcția de director interimar al Filarmonicii Timișoara pe Ovidiu Andriș.

 

„Dispoziția de numire a fost semnată, astăzi, de primarul Timișoarei Dominic Fritz, în contextul în care contractul de management al domnului Ioan Gârboni, încheiat pentru o perioadă de 5 ani, a expirat la 31 iulie 2021, iar concursul de proiecte de management este suspendat, în urma unei decizii judecătorești”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara.

 

***


 

Publicația infotimisoara.ro este în slujba cetățenilor. Susține și tu jurnalismul independent!

 

Patreon:

 

 

 

 

 

 

 

PayPal:

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*