Redacție June 13, 2020

 

O fotografie din Timișoara înfătișând câțiva muncitori încercând să „potrivească” punctul de întâlnire dintre două porțiuni de trotuar s-a viralizat săptămâna aceasta pe internet.

 

Internauții s-au amuzat de lucrătorii care după ce au montat plăcile noilor trotuare au realizat că punctul de întâlnire dintre o curbă și o linie dreaptă nu este un rezultat tocmai plăcut, așa că s-au văzut nevoiți să demonteze mai multe plăci și să le rearanjeze.

Vă reamintim că această întâmplare este și mai comică în contextul în care noile pavaje sunt contestate de foarte multi arhitecți din Timișoara deoarece cromatica și aspectul nu se potrivesc cu arhitectura centrului istoric al orașului de pe Bega.

 

Prima fotografie, cea cu „opera de artă” demnă de celebrul personaj autohton Dorel, a fost făcută joi, 11 iunie, de la fereastra unui apartament situat în Palatul Weiss (Materna) de către timișoreanca Romina Faur:

 

„Întâmplarea face să ne aflăm de 2 săptămâni într-un apartament din Palatul Weiss (Materna), găzduite de o prietenă. Am urmărit lucrările la pavaj și la drum.
Ce m-a deranjat pe mine a fost lipsa de profesionalism și de respect față de cetățeni: felul în care este realizat pavajul pe trotuarul din centru. Nu mă refer la estetic acum, asta e total discutabil, ci la realizare, la urmarea unui plan de construcție, la funcționalitatea holistică. La faptul că pista de biciclete nu este trasată corespunzător, arată mai degrabă ca desenată de copilul meu și integrată în trotuar ca să fie ceva.”

 

Romina a continuat să urmărească epopeea lucrărilor și ne-a trimis încă două fotografii, făcute în zilele următoare.

Citește și:  Încep lucrările de deratizare şi dezinsecţie terestră în Timișoara

Ieri, 12 iunie, muncitorii reușiseră să mai repare și să mai aranjeze cât de cât pavajele astfel încât lucrarea din centrul Timișoarei să nu mai pară chiar ca o bătaie de joc. Să nu mai pară…

 

 

 

Azi, 13 iunie, stadiul lucrărilor e acesta:

 

 

 

Chiar și după aceste reparații și cârpeli, după cum se vede în imaginile de mai sus, dilema rămâne:

 

Cum poți să unești o curbă cu o linie dreaptă astfel încât aspectul să nu fie de râsul curcilor și nici să nu pui bicicliștii în pericol obligându-i să ia viraje foarte strânse ca să nu aterizeze direct în stradă printre mașini?

1 thought on “Fotografia care s-a viralizat săptămâna aceasta în Timișoara. Vezi cum arată acum lucrarea „finalizată”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*