Anton Kovacs June 13, 2020

 

 

Da, domnule Piperea, dar Covidul e cu un bonus de 500 de Euro, pe când cancerul e gratis.

Mă rog, nimic nu e gratis, până și moartea o platești cu viața.

***

 

Tot despre Covid.

Si despre niște oportuniști care caută să profite de necazul sau de neștiința oamenilor pentru a face bani fără a munci prea mult pentru ei.

Un nou și foarte interesant articol al Rise Project care poate fi citit aici

 

***

 

Nu vă bucurați foarte tare.

Studiu de prefezabilitate înseamnă că s-au cheltuit niște bani pentru a afla dacă avem de unde să aducem balast, dacă mașinile și utilajele care vor construi stadionul au acces în zonă, chestii din acestea.

Pe de alță parte, de ce v-ați bucura, chiar dacă stadionul se va construi vreodată?

Ultima dată acest stadion a avut mai mulți oameni în tribune decât în mijloc atunci când a cântat Lepa Brena.

De atunci s-a schimbat lumea și s-a ajuns în epoca în care oamenii nu mai au nevoie de circ iar în prezent pe pista din jurul stadionului fac sport infinit mai mulți oameni decât în interior.

 

***

 

Domnilor, sunteți idioți?

Facem haiducie pe dos, luăm de la săraci și dăm la bogați?

Cotă redusă de TVA se aplică pentru ajutorarea celor săraci, la alimente, medicamente, căldură la cei care nu-și permit să o plătească, chestii din astea, nu pentru cei care au bani pentru locuințe de peste 150000 de Euro.

Nu cumva trebuia să faceți invers și v-ați încurcat în știință?

 

***

 

Trecerea de pietoni este un loc sacru, acolo pietonul se simte în siguranță, exact cum se simte în biserică sau în propria locuință.

Nici nu mai contează că șoferul e parlamentar și în ce partid e.

Eu aș face o lege simplă, ai lovit pe cineva pe trecerea de pietoni, ți-am luat carnetul pe viață și te oblig să faci și 6 luni de tratament psihiatric, pentru că cineva care e atât de agresiv sau neatent încât lovește un pieton pe zebră nu poate fi decât nebun.

Pe de altă parte, femeia asta e născută în 1952.

După vârsta de 60 de ani reflexele sunt mai lente, nici nu mai vedem atât de bine, nimic nu mai funcționează cum trebuie.

Nu ar fi rău dacă cei care fac legi, și vorbesc de toată planeta, s-ar gândi că dacă cineva nu mai poate să muncească e posibil să nu fie nici foarte apt pentru a conduce o mașină.

 

***

 

 

O știre pur și simplu atât de frumoasă că te face să plângi.

Biserica a dat o casă unei familii aflată în nevoie.

Asta trebuie să facă biserica, toate bisericile, să-i ajute pe cei ce sunt în nevoie cu tot ce poate și ce are, fie că este vorba despre ajutor material sau de ajutor spiritual.

Și după ce nu mai sunt săraci și oameni în nevoie, dar numai după aceea, discutăm și despre biserici, preoți, credință, sfinți, moaște, vaci sfinte și ce o mai fi.

 

***

Două știri cu Malluri.

Sâmbătă ora 19.30 putem merge la cinema în aer liber la Family Plaza din Iulius Gardens.

Din păcate accesul este cu invitație și invitațiile sunt ‘sold out” încă de vineri.

Duminică la ora 12 copii vor putea merge la teatru de păpuși în același loc.

și

 

Asta da știre.

Tramvaiul 2, care până acum întorcea la bucla aceea de la fosta fabrică de tramvaie (în Zona Dâmboovița, pentru timișorenii mai proaspeți) își va continua drumul spre Calea Sagului și la intersecția de la Turist (adică intersecția Ana Ipătescu cu Șagului) o va lua la dreapta până la Shopping City Timișoara, unde va întoarce.

 

***

 

Nu a trecut nici un an după ce ungurii și-au găurit steagul că l-am găurit și noi.

Imediat după ce maidanezii în Ucraina s-au îmbrăcat în portocaliu am fugit și noi să ne cumpărăm geci de aceeași culoare.

Când polonezilor nu le-au plăcut rușii nu ne-au mai plăcut nici nouă.

Cred că ar fi bine să vă vindeți mașinile cât mai găsiți clienți, pentru că e foarte probabil ca în curând o să dați voi bani să le ia niște chinezi ca să facă ace cu gămălie din ele.

 

***

 

Omul acesta este președintele Academiei, așa că nu pot decât să fiu de acord cu dânsul.

Cel puțin în această privința.

 

***

 

A existat o vreme în care în Ungaria se asculta Omega, Locomotiv GT și Pink Floyd, în timp ce noi ascultam Gică Petrescu și Angela Similea.

Citește și:  Revista presei–26.11.2020

Ei făceau parte din lagărul socialismului internaționalist, cei cu “proletari din toate țările uniți-vă”, în care țarile se ajutau una pe cealaltă astfel încât  în afară să nu se prea vadă rufele nespălate, noi făceam parte, la fel ca și Coreea de Nord, din lagărul comunismului naționalist, în care îl aveam pe Burebista, născut în urmă cu fix 2050 de ani, și nu ne trebuiau alți prieteni.

Așa că în loc să importăm paprika de la unguri și castraveți de la bulgari făceam foamete, pentru că eram atât de inteligenți încât ne vindeam toată mâncarea și cu banii obținuți cumpăram minereu de fier din care făceam produse din oțel pe care le vindeam la preț de fier vechi.

Acolo era “Gulașcomunism”*, un comunism cu mâncare, trai destul de bun, căldură și mai multă libertate decât în unele țări capitaliste, la noi era Ceaușescu și Tezele din Aprilie, două-trei ore de program TV și coadă la oase de pui.

Le ei iarna se oprea curentul în fabrici pentru ca populația să nu ducă lipsă de energie, la noi se oprea curentul în case și nu se dădea căldură pentru ca fabricile să poată funcționa în continuare.

La ei s-a trecut de la comunism la libertate în frunte cu conducătorii țării, cu aprobarea rușilor, la noi conducătorii țării au ordonat să se tragă în cei care doreau libertate.

Tare mă tem că noi românii nu am învățat nimic din trecut.

Eu nu spun cătrebuie neapărat să ne încuscrim cu rușii, dar niște buni vecini am putea să fim, mai ales că ăia ne dau gaz adus pe țeavă, deci mai ieftin decât cel adus cu vaporul..

Notă: Gulașcomunismul (în maghiară gulyáskommunizmus) sau kadarismul [1] (după János Kádár) se referă la varietatea de comunism practicată în Republica Populară Ungară începând cu anii 1960 până la prăbușirea comunismului central-european în 1989. Elementele de economie de piață liberă, precum și o îmbunătățire a respectării drepturilor omului, au reprezentat o reformă pașnică și o abatere de la principiile sovietice aplicate în Ungaria în deceniul anterior.

Numele este o metaforă glumeață derivată din termenul “gulaș“, un fel de mâncare maghiar foarte popular în întreaga lume. Așa cum gulașul se face dintr-un amestec de ingrediente foarte diferite, gulașcomunismul reprezintă un ghiveci de principii comuniste interpretate sui-generis, părăsindu-se interpretarea strict marxist leninistă din trecut.[2] Uneori descrisă ca „cea mai fericită baracă din lagărul socialist”, Ungaria s-a bucurat în această perioadă de multe facilități care nu existau în restul Blocului Răsăritean.

 

***

 

Are și Cîțu ăsta dreptatea lui.

Roman Braşov, Rulmentul Braşov şi Tractorul Braşov,  ARO Câmpulung, COST Târgovişte, Industria Sârmei Câmpia Turzii, ALRO Slatina, Sidex Galaţi – „vândută de PSD”, SC TUTUNUL Românesc, PETROM SA, Petromidia.

La Timișoara Banatim, Tipografia, ILSA, 6 Martie, IJPIPS, Guban, Kandia, Extraceram, Dermatina, Solventul, IAEM, Electrometal, Electrotimiș, Fabrica de țigarete, IAT, Optica, IRP, Fabrica de mănuși, Fabrica de ciorapi și nenumărate altele, toate s-au dus dracului.

 

***

 

Pastorul Daniel Cattaneo de la biserica Comunidad Redentor din San Lorenzo, Argentina, se îmbracă ca ospătar pentru a ocoli restricțiile coronavirusului. Fotografie: Biserica Comunidad Redentor

O biserică evanghelică din Argentina s-a redeschis ca bar pentru a protesta împotriva blocării serviciilor religioase care rămâne în vigoare, în ciuda deschiderii treptate a altor activități în întreaga țară.

Mesele de bar erau amplasate în interiorul bisericii, iar pastorii erau îmbrăcați ca chelneri care purtau biblii pe tăvile lor, într-o slujbă cu tentă ironică, ca parte a apelului pentru ca serviciile religioase să fie permise în timpul închiderii coronavirusului din Argentina.

„Astăzi stăm aici îmbrăcați astfel, purtând o tavă, pentru că se pare că acesta este singurul mod în care putem sluji cuvântul lui Dumnezeu”, a spus pastorul Daniel Cattaneo, îmbrăcat ca ospătar, în timp ce deschidea „barul de cult” la Biserica evanghelică Comunidad Redentor din orașul San Lorenzo, în provincia centrală din Santa Fe a Argentinei.

„Așadar, în afară de vițelul cu pâine îndreptat spre masa patru, aici se duce cuvântul lui Dumnezeu din casa Domnului către toate națiunile.”

Și la noi preoții au aceeași problemă cu redeschiderea bisericilor, diferența este că nu au  tot atât simț al umorului ca cei din Argentina.

***

 

 

Sigur că da, și după aceea îl chemăm pe Max Max să ne apere.

 

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*