Nicoleta C. September 8, 2021

 

 

Timișorenii sunt invitați la Kikinda, în perioada 9 – 12 septembrie, la cea de-a 36-a ediție a tradiționalului Festival al Dovleacului din Kikinda.

 

Festivalul va avea loc în localitatea Kikinda, situată la aproximativ 80 de kilometri de Timișoara. Ediția de anul acesta se anunță una deosebită, mai ales că anul trecut festivalul nu s-a ținut din cauza pandemiei de COVID-19.

 

Organizatorii Festivalului Dovleacului Kikinda au prezentat la Timișoara programul evenimentului, dar și o gamă largă de produse tradiționale din bucătăria Banatului sârbesc.

 

„Zilele Dovleacului este un festival tot mai căutat, de la an la an, de către vizitatorii care vor să cunoască tradiția acestei zone, dar și să încerce delicioasele specialități locale. Culoare oficială a evenimentului este portocaliu, deoarece simbolizează dovleacul care se cultiva în această zonă de secole”, a precizat Marija Sosic, consul al Consulatului General al Republicii Serbia de la Timișoara.

 

La festival vor fi diferite expoziții cu produse care vor putea fi și cumpărate, concursuri sportive și culturale, se va desemna cel mai lung și mai greu dovleac, dar și numeroase concerte. Printre artiști se vor număra: Jadranka Jovanovici cu corul și orchestra Kikinda „Attendite”, Kerber, Riblja Corba, Ceca Ražnatović sau Zvonko Bogdan.

 

Foto: Constantin Duma

Citește și:  „Randevu” cu Florin Piersic, în Parcul Rozelor

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*