A.A.G. August 8, 2020

 

INCAPACITATEA Prefecturii Timiș, DSP Timiș și tuturor instituțiilor abilitate de a gestiona situația, reacțiile întârziate și neprofesioniste au dus la situația în care locuitorii din județul Timiș au fost introduși în zona de risc și e obligatoriu să prezinte un test negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

 

Redau comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Externe din Romania:

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Urmare noilor decizii adoptate, șapte județe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august a.c.

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile la :
https://www.rki.de/…/Neuartiges_Coro…/Risikogebiete_neu.html (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.
În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura auto-izolării la domiciul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto-izolării până la primirea rezultatului testului.

Deasemenea persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o zonă de risc (inclusiv din județele deja menționate), sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărei variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form, care poate fi regăsit:
https://www.rki.de/…/In…/IGV/Aussteigekarte_Fluggast_EN.pdf….

Rămâne în continuare limitată intrarea persoanelor din zonele de risc stabilite de Institutul Robert Koch și care se referă în principal la state terţe (non-UE şi non-SEE). Lista completă și actualizată a zonelor de risc poate fi regăsită:
https://www.rki.de/…/Neuartiges_Coro…/Risikogebiete_neu.html .

Intrarea în Germania din țări terțe este posibilă numai condiționat, anume dacă există un „motiv temeinic” în acest sens – spre exemplu pentru persoanele care dețin un drept de ședere în Germania, lucrează în domeniul sănătății, îngrijesc persoane în vârstă, transportă mărfuri sau călătoresc în scopul reunificării familiei ș.a..

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale:

https://www.bundesregierung.de/…/corona-bundeslaender-17451….

De asemenea, informații cu privire la măsurile adoptate de autoritățile germane ori recomandările pe care acestea le fac populației pot fi accesate în mai multe limbi de circulație internațională: germană, engleză, franceză.

 

Citește și:  Să reparăm ferestrele sparte

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*