Anton Kovacs December 31, 2020

 

Veverițe agresive care atacă oamenii în New York, omizi otrăvitoare, viermi cu ciocane, cicade zombie, viespi ucigașe și bineînțeles covizii.

Îmi și imaginez cum funcționează:

Niște tineri, până în 30 de ani, asemănători cu hackerii ăia ai CIA din serialul Soția Perfectă se tăvălesc pe podea de râs, OK,  hai să o mai băgăm și pe asta, să vedem până unde poate merge prostia oamenilor.

Partea bună este că peste câțiva ani vom râde cu toții amintindu-ne cât de tâmpiți am putut fi. Bine, nu chiar cu toții pentru că specialiștii din Cuba nu au inventat încă vaccinul pentru prostie.

The Good NSA - Good Wife Recap - 24

***

De revelion rămâne cum am stabilit, stăm în casă, fără rude sau prieteni, mâncăm cu masca pe față și cu ferestrele deschise.

Si, pentru că aliații NATO au dat indicații în acest sens, sub nici un motiv nu ne sărutăm.

***

Prietenul Mihai Goțiu este favorit pentru a prelua Garda Națională de Mediu.

Sper din tot sufletul ca acest lucru să se și întâmple, eu chiar am încredere în omul ăsta.

***

Grefierii organizează astăzi proteste ca să nu le înghețe salariile. Iar prințul Paul vrea să ceară azil politic. Cam aceleași gen de personaje, oameni care nu se mai satură.

***

Povestea cu parcurile pe care am descris-o aici, aici, aici și aici, se repetă din nou. Nici o noutate, nici măcar nu e o știre, știrea ar fi fost ca un contract de reabilitare a unui parc să fi fost respectat întocmai.

 

***

Ca de obicei, luați-vă cafeaua lângă voi, derulați încet acest text și dacă ceva vi se pare interesant dați click pe titlu pentru a citi întreaga știre.

Și dacă aveți chef să comentați, țineți cont că știrile astea nu sunt scrise de mine, eu doar le preiau și le pun într-un singur loc, astfel încât voi să le puteți citi fără să căutați prea mult.

Locuitorii din New York, atacați de veverițe agresive. Oamenii nu mai ies din casă de frică să nu fie mușcați de micile rozătoare

Locuitorii cartierul Queens, din estul orașului New York, se află sub asaltul veverițelor agresive. În ultimele săptămâni, oamenii din Queens sunt terorizați de micile rozătoare care au muşcat mai multe persoane, iar mulţi localnici au declarat că se tem să mai iasă din case din cauza lor, relatează AFP şi ABC News, citate de Agerpres.

2020 a fost anul insectelor înfricoșătoare, iar 2021 va fi și mai rău

Au fost atât de multe, atât de multe insecte înfricoșătoare. Viermi ciudati, omizi otrăvitoare și tot felul de insecte invazive au adăugat un pic de condiment anxietăților noastre pandemice cotidiene. Și, bineînțeles, plutind deasupra tuturor, existau viespi ucigașe.

Din păcate, nu s-a terminat. În 2021, cel mai mare număr de puieți de cicade din Statele Unite, numit în mod corespunzător Brood X, se va trezi dintr-un somn de 17 ani și va ieși din pământul rece, deschizând un nou sezon al ororilor barocilor.

Pandemia de COVID, cel mai mare risc asupra sănătății mintale de după al Doilea Război Mondial

Pandemia de COVID, cel mai mare risc asupra sănătății mintale de după al Doilea Război Mondial

Impactul lunilor lungi de izolare și al nesiguranței ar putea să fie simțit ani de-a rândul după ce scăpăm de COVID-19, scrie The Guardian. Boala a fost atât de gravă din punct de vedere psihic, încât unii pacienți au ales să-și ia viața decât să treacă prin suferința mintală, stigmatizare sau singurătate, după cum a arătat o analiză a ziarului Libertatea.

 

VIDEO O racheta Soiuz avand la bord un satelit francez, lansata de la baza din Guyana Franceza. Satelitul, utilizat pentru aparare si securitate

?mmid=0a529564948d82bf75

O racheta Soiuz avand la bord un satelit de observatie francez a fost lansata marti, 29 decembrie din Guyana Franceza, in cadrul celei de-a 25-a misiuni Soiuz de la aceasta baza de lansare, informeaza DPA.

Un ofițer de poliție din Minneapolis a împușcat și a ucis un bărbat în timpul unei opriri de trafic

Ofițerii de poliție din Minneapolis au răspuns la locul în care cel puțin un ofițer a împușcat mortal un bărbat la mai puțin de o milă de locul unde George Floyd a fost ucis în mai.

Cel puțin un ofițer a împușcat un bărbat în timpul unui schimb de focuri de armă, a spus purtătorul de cuvânt John Elder.

Multe detalii despre împușcarea de miercuri nu au fost imediat clare. Domnul Elder a spus că poliția a tras un șofer pentru că era căutat pentru o infracțiune, deși domnul Elder a spus că nu știe care este crima. Șoferul, care nu a fost identificat imediat, a fost declarat mort la fața locului.

Săptămâna lucrătoare de patru zile este accesibilă pentru majoritatea firmelor, susține un nou studiu

_111022241_gettyimages-804312470.jpg

Un nou studiu sugerează că o săptămână de lucru de patru zile ar putea fi introdusă imediat și ar putea fi accesibilă pentru majoritatea firmelor.

Rusia dezvoltă primul antidot Covid-19 din lume, studiile preclinice arată eficacitatea medicamentelor de peste 99%

Rusia dezvoltă primul antidot Covid-19 din lume, studiile preclinice arată eficacitatea medicamentelor de peste 99%

Agenția Federală Medicală și Biologică din Rusia (FMBA) a anunțat dezvoltarea unui medicament pentru a lupta împotriva Covid-19, care va deveni primul antidot antiviral cu acțiune directă din lume în cazul în care studiile clinice vor avea succes.

Potrivit Veronika Skvortsova, șefa FMBA, studiile de până acum au arătat că este mai mare de 99%.

Acesta este primul medicament etiotrop care afecteaza direct virusul. De fapt, acesta este un antidot pentru infecția cu coronavirus “, a informat-o miercuri pe premierul Mikhail Mishustin, menționând că au fost finalizate studii preclinice, care au arătat că remediul este „ complet sigur ” și „ extrem de eficient ”.

Etiotropic înseamnă că tratamentul este îndreptat împotriva cauzei unei boli.

Cuba impresionează din nou: Va administra propriul vaccin anti COVID-19

Restricțiile din noaptea de Revelion. Arafat: La miezul nopţii ieşim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor

România se află în stare de alertă din 14 decembrie, iar noaptea de Revelion nu va face excepţie de la măsurile care sunt în vigoare până la mijlocul lunii ianuarie 2021. Adunările publice sunt interzise, iar circulaţia este limitată de la ora 23.00.

Sărutul, interzis la trecerea dintre ani. Restricţiile din Marea Britanie pun capăt tradiţiei de Revelion

ONU acuză că grațierea de către Donald Trump a celor patru mercenari americani condamnați pentru uciderea unor civili irakieni, în 2007, încalcă obligațiile Statelor Unite în raport cu legea internațională.

blackwater.png

Cei patru cetățeni americani care lucrau pentru firma privată de securitate, Blackwater, deținută de fratele Ministrului Educației din Administrația Trump, au fost incluși în seria de grațieri anunțată de Casa Albă. Ei au fost condamnați pentru crimă de gradul I, omor voluntar, deoarece au deschis focul într-o piață cu trafic intens din Bagdad și au ucis 14 civili irakieni neînarmați.

Conform experților Organizației Națiunilor Unite, Convenția de la Geneva obligă țările membre să tragă la răspundere criminalii de război, chiar și atunci când lucrează pentru firme de securitate private. “Decizia SUA încalcă obligațiile acestora cu privire la legea internațională și atacă drepturile omului, la nivel global.”

Într-o demonstrație de forță SUA trimite bombardierele B-52 către Orientul Mijlociu

Washington (CNN)Armata SUA a efectuat miercuri zboruri cu bombardiere B-52 care au capacități nucleare în Orientul Mijlociu “pentru a sublinia angajamentul armatei SUA față de securitatea regională și pentru a demonstra o abilitate unică de a desfășura rapid o putere copleșitoare de luptă cu scurt timp”, potrivit unui comunicat de la Comandamentul Central al SUA, care supraveghează operațiunile militare din regiune.

China denunţă drept o provocare trecerea celor două nave de război americane prin Strâmtoarea Taiwan

Citește și:  Revista presei 11.07.2020

steag_america_china_Aly_Song2.jpg

Două nave de război americane au traversat joi Strâmtoarea Taiwan generând proteste din partea autorităţilor chineze de la Beijing, a doua misiune de acest tip a marinei SUA în această lună, la aproape două săptămâni după ce un grup chinez de portavioane a folosit aceeaşi cale navigabilă, informează joi Reuters. Ministerul chinez al apărării a denunţat traversarea, calificând-o drept o “provocare” şi “o demonstraţie de forţă” şi adăugând că nave şi avioanele chineze au urmărit navele americane.

VIDEO Atac pe aeroportul din Aden la scurt timp după ce noul cabinet al Yemenului a aterizat cu avionul: Cel puțin 13 persoane au murit

image-2020-12-30-24513092-70-atac-aeropo

Cel puțin 13 persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în urma unui atac produs miercuri pe aeroportul din Aden, în momentul aterizării avionului în care erau membrii noului Guvern din Yemen, relatează Reuters.

Povestea fostului spion israelian care a furat documente americane secrete. Premierul Netanyahu l-a asteptat la scara avionului dupa ce a facut 30 de ani de inchisoare in SUA

?mmid=3099056494f5000830

Incarcerat timp de 30 de ani in SUA pentru spionaj in favoarea statului israelian, americanul Jonathan Pollard a ajuns in noaptea de marti spre miercuri in Israel, pe aeroportul Ben Gurion, in apropiere de Tel Aviv, unde a fost intampinat de premierul israelian Benjamin Netanyahu, transmit agentiile internationale de stiri.

Copiii îmblânzitori de șerpi

Fotojurnalistul Arun Sharma a crescut în orașul indian nordic Kanpur, fără să știe de existența îmblânzitorilor de șerpi din satele din jur. A descoperit tribul semi-nomad nath în 2016, după ce s-a întâlnit întâmplător cu un jurnalist local din Kanpur. „Mi s-a părut fascinant”, a declarat Sharma pentru VICE World News. A ajuns în satul Jogi Dera în aceeași seară.

Spre mirarea lui, nimeni din sat nu a recunoscut că deține șerpi. Și-a dat seama că oamenii nu aveau curaj să recunoască din cauza legilor din zonă. În ziua următoare, Sharma s-a întâlnit cu șeful satului și i-a zis că vrea să documenteze viața comunității într-un fel cum nu se mai făcuse până atunci. După asta, s-a trezit față în față cu tot felul de șerpi. Fiecare familie avea cel puțin doi șerpi.

Tinerii imblanzitori de serpi din India

Shyamu Nath și Dalip Nath se joacă cu un șarpe. Fotografie de Arun Sharma.

De atunci, Sharma a explorat provocările și aspirațiile îmblânzitorilor de șerpi din Jogi Dera în fotografii.

Mulți dintre ei mergeau prin orașele din jur și performau pentru oamenii de pe stradă. E una dintre cele mai vechi tradiții în India și pe vremuri erau mulți astfel de îmblânzitori care le cântau șerpilor la fluier.

Încă două cutremure puternice au lovit Croaţia. Primar: „Este ca Hiroshima, jumătate din oraş nu mai există“

646x404.jpg

Alte două seisme puternice s-au produs miercuri dimineaţă în Croaţia, cu epicentrul în regiunea Petrinja, informează agenţia de ştiri croată HINA.

Wuhan peste un an: normalitatea revine, dar durerea pricinuită de manipularea Covid persistă

Oameni pe o stradă comercială din Wuhan pe 28 decembrie.

Pe drumul ianghan din Wuhan se înghesuie cumpărători. Restaurantele de-a lungul principalului drum pietonal al orașului sunt deschise, chiar și într-o noapte înghețată în timpul săptămânii și răsună de conversații puternice.

Forfota, luminile strălucitoare și zgomotul străzii par să arate un oraș care s-a înapoiat la o anumită normalitate la un an începând cu 31 decembrie 2019, ziua în care autoritățile sanitare din oraș au raportat colegii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Beijing o epidemie necunoscută. .

Un clujean, favorit să preia Garda Națională de Mediu

mihai gotiu

Un clujean este favorit să preia funcția de director al Gărzii Naționale de Mediu, spun sursele Media9. În interiorul instituției se vorbește intens despre posibilitatea schimbării conducerii. Clujeanul despre care vorbim este fostul senator Mihai Goțiu, de la USR, un cunoscut activist de mediu.

Având în vedere că este cel mai bun specialist pe Mediu al USR PLUS, Goțiu este luat în calcul atât pentru conducerea Gărzii Naționale de Mediu, cât și pentru o poziție de secretar de stat. Conform acordului de guvernare, alianța va avea un secretar de stat la Ministerul Mediului, condus de Tanczos Barna, de la UDMR. În interiorul alianței s-au trimis formulare persoanelor vizate pentru diverse funcții și se vor întocmi dosare pentru fiecare.

Laurețiu Cazan, coordonatorul reprimării violente a protestului din 10 august 2018, a fost numit șef la Jandarmeria Prahova / MAI: A fost împuternicit pentru o perioadă de șase luni

image-2018-09-26-22722341-70-laurentiu-c

Ministerul Afacerilor Interne precizează că Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor la mitingul din 10 august, a fost numit la conducerea Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova “pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități”.

Rareş Bogdan, atac la Guvern, după numirea lui Cazan la şefia IJJ Prahova: „Ar trebui să zacă în puşcărie. Este un gust amar la sfârşit de an”

400x200.jpg

Europarlamentarul Rareş Bogdan, a avut o reacţie dură referitoare la Laurenţiu Cazan, după numirea acestuia ca inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.

Cseke Attila: Statutul prefecților și subprefecților trebuie modificat. Din înalți funcționari publici vor deveni demnitari publici

Cseke Attila, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, a anunțat miercuri că își propune să schimbe statutul prefecților și subprefecților, astfel încât aceștia să nu mai fie numiți politic și să aibă statut de demnitate publică, nu de înalți funcționari publici.

Grefierii organizează joi acţiuni de protest în faţa MAI şi a mai multor prefecturi, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor

12221926

Sindicaliştii grefieri organizează, joi, manifestaţii în faţa Ministerului Afacerilor Interne şi a 22 de prefecturi, în semn de protest faţă de intenţia Guvernului de a îngheţa în 2021 salariile angajaţilor din sistemul public, potrivit unui comunicat remis de patru sindicate ale grefierilor.

Cursul a atins în 2020 un nou maxim istoric, de 4,8750 lei/euro, însă a rămas sub pragul psihologic de 5 lei/euro. Compa­ra­tiv cu cotaţiile altor monede din re­giu­ne, cursul leu/euro a fost mai puţin vo­latil

Printesa Lia despre sotul ei, Paul de Romania, condamnat la inchisoare: “Paul ar vrea sa ceara azil politic”

Cand s-au dus sa-l aresteze pe printul Paul, joi, 17 decembrie, oamenii legii au dat doar de sotia acestuia, Lia, care le-ar fi spus acestora ca Paul a plecat in Portugalia. Printesa Lia a iesit ulterior in spatiu public si a declarat ca sotul sau e persecutat politic

Șantier nesfârșit la Parcul Civic. Lucrările sunt oprite și ar trebui să fie gata în ianuarie 2021

Aflat în șantier încă din luna decembrie a anului 2019, adică de un an, Parcul Civic este departe de a fi finalizat. S-a ajuns deja la al treilea termen, dar momentan lucrările au fost oprite de Direcția pentru Cultură. Parcul ar fi trebuit să arate ca nou în șase luni.

Dominic Fritz, după două luni în Primăria Timișoara: despre dependența de primar, heirupism și blocaje

Sunt exact două luni, miercuri, 30 decembrie, de când Dominic Fritz a depus jurământul și a călcat pentru prima dată ca primar în instituția de pe C.D. Loga. Ce-a găsit acolo ne spune chiar el: haos, lipsă de colaborare, heirupism, blocaje la tot pasul. Pe principiul „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”.

Ratarea Selenei (4)

maxresdefault-1024x576.jpg

Sovieticii rămăseseră mult în urma americanilor în cursa către Lună. Totuși încă mai sperau să obțină măcar un rezultat onorabil. Pentru ca speranța să se materializeze lansatorul N1 trebuia să treacă rapid de testele în zbor. Au fost patru. Toate s-au încheiat catastrofal. Iată povestea lor.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*