Redacție July 11, 2019

 

O furtună violentă a lovit miercuri seară zona Halkidiki din nordul Greciei. În 20 de minute de ploaie torențială, vânt puternic și grindină, s-a produs un adevărat dezastru. Șase turiști, între care 2 români, o femeie și copilul ei de 8 ani, au murit, iar zeci de oameni sunt răniți.

 

Mai multi timișoreni aflați în vacanță în Grecia au fost martorii cumplitelor momente în care natura s-a dezlănțuit, fiind surprinși de furtuna care a măturat zona Halkidiki.

 

A fost crunt! Am fost surprinși pe șosea pe un tronson de 2 km, cădeau copacii ca popicele, marea s-a umflat până la șosea...Ne întorceam de la plaja din Neos Marmaras spre Metamorfosis, unde eram cazați. Pe drum, brusc s-a pornit o furtună, care a smuls efectiv copacii din rădăcini, blocând drumul atât înainte cât și înapoi. Rafalele puternice ne-au obstrucționat complet vizibilitatea. Zburau crengi, tomberoane, pietre, multă vegetație… Marea s-a umflat până la nivelul șoselei, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Corina Eva din Timișoara, aflată în vacanță în Grecia pe brațul Sithonia.

 

Noi ne-am adăpostit la o terasă, vântul a smuls pur și simplu acoperișul. A fost prăpăd, șuvoaie de apă și rafale de vânt înfioratoare. Mulțumesc Ălui de Sus că suntem toți bine, dar am trăit momente de coșmar„, a spus o altă timișoreancă aflată cu familia în vacanță tot pe Sithonia.

 

 

Autoritățile din Grecia au declarat stare de urgență în Halkidiki, în urma furtunilor puternice din regiune care au provocat căderea copacilor, a stâlpilor de electricitate și la blocarea drumurilor. Până acum au fost înregistrate 6 morți și cel puțin 30 de persoane rănite, scrie BBC News.

Citește și:  Restructurări la COLTERM, se reduce numărul directorilor

 

Conform estimărilor unui centru medical, între 60 şi 70 de persoane au primit îngrijiri pentru rănile suferite, majoritatea fracturi.

 

„Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva”, a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV. „A fost dintr-odată, atât de brusc”, a spus acesta, potrivit Agerpres.

 


Imaginile sunt de la o cititoare Info Timișoara. Dacă surprindeți și dumneavoastră imagini deosebite, vă rugăm să ni le trimiteți prin messenger pe pagina de Facebook „Info Timisoara” sau pe adresa de e-mail: redactie@infotimisoara.ro


 

 

Scriem pentru timișoreni. Aflați mai multe despre noi!

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*