Redacție September 24, 2020

 

Elevii merg până la urmă azi la şcoală, cursurile desfășurându-se joi în sălile de clasă pentru scenariile galben şi verde, iar vineri, luni şi marţi orele se vor ţine exclusiv online în toată ţara

 

Lipsa unei decizii inițiale clare a făcut ca elevii, părinţii şi profesorii să fie derutaţi de deciziile contradictorii ale autorităţilor centrale şi locale, privind zilele în care şcolile se închid pentru pregătirea alegerilor de duminică.

Așadar, elevii din școlile în care se vor organiza secții de votare pentru alegerile locale de duminică vor învăța exclusiv online tre zile: vineri, 25 septembrie, luni, 28 și marti, 29 septembrie. Decizia a fost luată de ministrul Educației, care a și emis un ordin oficial în acest sens.

 

Autoritățile au decis în premieră închiderea școlilor pentru trei zile pentru pregătirea alegerilor. Motivația este situația epidemiologică și nevoia de a dezinfecta și igieniza sălile de clasă înainte și după votare.

 

În cele trei zile de școală online, elevii și profesorii au mai multe variante pentru desfășurarea orei: să lucreze de pe tablete, laptopuri sau telefoane care sunt conectate la internet, să urmarească Teleșcoala la TVR sau să facă teme individual acasă. Mai greu le va fi copiilor din localitățile neconectate la internet.

Klaus Iohannis a dezmințit informațiile potrivit cărora după alegeri școlile s-ar închide, iar elevii ar urma să învețe doar online.

Citește și:  UVT va începe noul an universitar cu prezenţă fizică

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*