Redacție September 23, 2020

 

Preotul militar Radu Bogdan, în vârstă de 37 de ani, s-a stins, miercuri, în jurul orei 15.00, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babes” din Timișoara. Acesta fusese internat de mai multe săptămâni în secția de Terapie Intensivă a spitalului după diagnosticarea cu COVID-19.

 

În încercarea de a-i salva viața, medicii Spitalului Militar au făcut apel în urmă cu 2 săptămâni la pacienții care s-au vindecat de COVID să doneze plasmă pentru preotul Radu Bogdan. Chiar dacă un alt preot, de la o parohie din Timișoara a donat plasmă, Radu Bogdan nu a mai putut fi salvat.

 

„Cu adâncă durere în suflet anunțăm că preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veșnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă și foarte grea suferință.
Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timișoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creștini ortodocși, care i-au oferit o creștere și o educație aleasă.
Vădind din copilărie o râvnă deosebită pentru Biserică și pentru cele sfinte, a urmat cursurile clasei de teologie din cadrul Colegiului Național „Carmen Sylva” din Timișoara, remarcându-se prin rezultate excepționale la învățătură, dar și prin darul său muzical și vocea baritonală deosebită dăruită de Dumnezeu (…).
Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în Împărăția Sa cerească, împreună cu sfinții și îngerii, să-i mângâie familia greu încercată și să aibă în purtarea Sa de grijă pe iubiții săi copilași!
Veșnică să îi fie pomenirea și amintirea sa din neam în neam”
,
a transmis Mitropoliei Banatului.

 

Un mesaj de condoleanțe au transmis și reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara:

Citește și:  Dominic Fritz: Bogdan Nanu m-a informat că și-a prezentat demisia din funcția de director general interimar Colterm

 

„Colectivul Spitalului Militar Timișoara este alături de familia îndurerată soția Macrina și 3 copii Iustin, Teodora si Sofia a celui care a fost Preotul Militar al Garnizoanei Timișoara, Părintele Radu Bogdan, plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2.
Sincere condoleanțe!
Dumnezeu să îl aibă în paza Lui!”

 

1 thought on “A murit de COVID-19 preotul militar al Garnizoanei Timișoara. Avea 37 de ani

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*