Redacție October 8, 2019

 

Deputatul Marilen Pirtea, alături de parlamentari din PNL (Alina Gorghiu, Ben-Oni Ardelean şi Pavel Popescu), PSD (Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Bianca Gavriliţă, Alfred Simonis, Matei Suciu) şi Pro România (Adrian Pau), au depus un set de amendamente pentru completarea listei de investiţii finanţate de la bugetul naţional pentru infrastructura culturală din Timişoara, în pregătirea anului european 2021.

 

Astfel, pentru că Timişoara este o prioritate recunoscută, aflată înainte de orice obligaţii şi diferenţe de culori politice, cele două proiecte de investiţii, de la Filarmonica Banatul şi Cinematograful Dacia, au o mare şansă de a completa lista primelor patru proiecte de investiţii prevăzute în ordonanţa dată de guvern, aflată acum în dezbatere sub formă de proiect de lege.

 

“În concordanţă cu proiectele avizate în Consiliul Local Timişoara, astăzi, parlamentarii din judeţul Timiş aparţinând celor trei partide, au iniţiat, printr-un amendament comun, modificarea prin completare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 42/2019, cea prin care se alocă fonduri de la buget pentru amplele lucrări necesare pregătirii anului 2021”, declară deputatul liberal Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

 

“Pe lângă primele patru proiecte aflate pe lista de investiţii prevăzute de Ordonanţa de Guvern nr. 42/2019, sunt acum incluse, prin amendamentul propus, şi alte două proiecte, pentru a fi cuprinse între obiectivele necesare pentru buna desfăşurare a Programului cultural naţional “Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”:

– Refuncţionalizare clădire din funcţiunea de spital de dermatologie în clădire cu funcţiunea de spaţiu multicultural (11525 mii lei);
– Reabilitare termică şi reamenajare parţială nivel parter corpuri A1, A2 şi B ale Palatului Culturii Timişoara (5849 mii lei);
– Reabilitare Cinematograf Victoria Timişoara (4660 mii lei);
– Reabilitarea clădirii din Piaţa Libertăţii nr. 3 – sediul central al Bibliotecii Judeţene Timiş “Sorin Titel” (8779 mii lei);
– Reabilitare imobil Cinematograf Dacia Timişoara (6317 mii lei);
– Reabilitare şi refuncţionalizare imobil Filarmonica Banatul, str. C.D. Loga nr. 2 Timişoara (77527 mii lei);

Prin amendamentul depus, valoarea obiectivelor de investiţii prevăzute a se realiza din fondurile guvernamentale va creşte de la 30 000 mii lei la 115 000 mii lei, crescând de aproape patru ori valoarea totală a finanţării acestor obiective majore, necesare Timişoarei în 2021, care se vor realiza prin finanţare de la bugetul naţional”, observă deputatul liberal.

Citește și:  Nou focar de COVID-19 într-un centru de bătrâni din Timișoara

 

“Este un semn al raţiunii şi al depăşirii divergenţelor politicianiste lipsite de anvergură, prin care parlamentarii semnatari, reprezentând judeţul Timiş în Parlament, îşi asumă să susţină pe o singură voce suplimentarea alocării fondurilor de investiţii din bugetul naţional, pentru ca în 2021, anul Capitalei Europene a Culturii, Timişoara să deţină un patrimoniu public de spaţii culturale reabilitate”, conchide deputatul liberal Marilen Pirtea.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*