Redacție July 5, 2020

 

În România autoritățile se luptă cu virusul SARS-CoV-2 după puterea și programul lor de bugetari. Printr-o Ordonanță, printr-o Hotărâre, prin ceva, pun pe pauză pandemia în weekend și spun virusului „Piua!”.

 

Comunicatele cu datele oficiale, care ar trebui publicate la ora 13.00 fix de niște funcționari, în weekend sunt publicate cu foarte mare întârziere, de fac jurnaliștii febră la degete tot dând Refresh la site-ul guvernamental.

 

Tot în weekend, în spitalele patriei se fac teste așa și-așa, cât să nu ne tragă OMS-ul de ureche. Suspecții cu COVID-19 trebuie să aștepte două zile ca să fie testați, până își termină city break-ul doctorii și laboranții de la DSP, prefecții și subprefecții, miniștrii și secretarii de stat. Pandemie, pandemie, dar programul bugetarilor e sfânt și nu se abate nimeni de la el. Dacă în cursul săptămânii se fac, cu chiu cu vai, peste 11.000 de teste, azi, duminică, dragii nostri bugetari au testat doar 7.831 de persoane. Cam cât testează alte țări din UE în câteva ore…

 

Neraportarea cazurilor de COVID-19 în timp real de către autorități este una dintre cele mai grave acțiuni care duc la răspândirea virusului. Dacă autoritățile nu sunt transparente și nu comunică situația reală, populația nu știe cum și când să se ferească mai eficient. Cazuri depistate azi într-un județ sunt raportate poimâine, sau peste o săptămână. Cel puțin așa se întâmplă în Timiș, unde noi avem indicii că sunt mult mai multe cazuri în județ decât au fost raportate în ultimele zile de către autoritățile locale. Azi nu a fost raportat niciun caz în Timiș, probabil vor fi raportate săptămâna viitoare cândva.

Citește și:  Report de aproape 1.000.000 de euro la tragerea Loto 6/49 de joi

 

Raportarea incorectă generează printre oameni sentimentul de falsă siguranță, astfel că aceștia nu vor mai fi chiar atât de atenți la măsurile de protecție. Acesta este și motivul pentru care am contactat DSP Timiș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Instituția Prefectului și CJ Timiș solicitând mai multe informații și un punct de vedere. Le vom publica de îndată ce le vom primi, sau vom publica refuzul autorităților locale de a informa corect opinia publică și oamenii din județul Timiș.

Spre deosebire de Timiș, autoritățile din alte județe au ales transparența totală și comunică presei, respectiv opiniei publice, datele în timp real referitoare la evoluția locală a infecției cu COVID-19.

 

Haideți, dragi autorități, se poate mult mai bine!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*