Nicoleta C. July 4, 2020

 

Pandemia de coronavirus a pus brusc lumea pe pauză. După luni de incertitudine, situația creată la nivel mondial pare, totuși, să se amelioreze încetul cu încetul.

 

Mrfinance.ro analizează 41 de economii din întreaga lume, în efortul lor pentru redresare. Analiza lor ține cont de doi indicatori: rata mobilității și rata de recuperare după COVID-19.

În general, cu cât este mai mare rata mobilității, determinată de activitatea la nivelul locului de muncă, cu atât activitatea economică este mai ridicată. În cele mai multe cazuri, rata mobilității se corelează și cu o rata mai mare a cazurilor recuperate în rândul populației.

 

 

Un program de lucru flexibil, de 4 ore pe săptămână, pentru a reporni cât mai rapid economia, pare a fi cea mai de succes măsură pentru revenirea după pandemie. Această metodă funcționează de minune în Noua Zeelanda, țară laudată la nivel internațional pentru reacția sa rapidă și eficientă în fața pandemiei de coronavirus, care i-a permis să reducă numărul total de cazuri, având cea mai mare rată de recuperare economică dintre toate țările afectate.

 

COVID-19 este un catalizator pentru un viitor complet diferit, iar în acest context rămâne deschisă o întrebare: În ce măsura ne vom putea întoarce la viața „normală”, așa cum o cunoaștem? Mai multe sfaturi și detalii despre cum putem să avem o revenire mai eficientă găsiți pe mrfinance.ro.

 


Mrfinance.ro te ajută să înțelegi lumea financiară în cei mai obiectivi termeni.
Platforma îți aduce în atenție informații utile despre credite bancare, credite nebancare, asigurări, utilități, investiții și multe altele.

 

Citește și:  Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*