Redacție June 5, 2020

 

Cu toate că numărul îmbolnăvirilor a crescut din nou, autorităţile caută să refolosească spaţiile care până acum erau destinate celor infectaţi. În Timişoara, spre exemplu, containerele COVID vor deveni locuinţe pentru oamenii străzii.

 

S-a decis ca cele 20 de containere care în timpul stării de urgență au fost temporar „casă” pentru românii veniți din afara țării și plasați în carantină să nu fie mutate de la Pădurea Verde.

Ele au devenit, deocamdată, locuințe pentru oamenii fără adăpost. Astfel, este diminuat riscul de infectare a acestora cu COVID-19 și de răspândire a bolii la persoanele din comunitate. Oamenii străzii au fost testați înainte să fie aduși aici, iar zilnic centrul este vizitat de un medic care îi monitorizează.

 

Containere au fost folosite ca spații de carantină începând din luna martie. Primele opt au fost cumpărate în 2018, de Direcția Socială a Primăriei, iar celelalte au fost achiziționate în acest an. Inițial, ele au fost cumpărate pentru adăpostirea oamenilor străzii, însă pandemia a forțat autoritățile să regândească situația, mai ales având în vedere cele două mari valuri de români care s-au întors în țară în luna martie din zone roșii din Italia, apoi din Franța, Germania, Spania și Austria.

sursa stiriletvr

Citește și:  Starea de alertă încetează în 17 iunie. Guvernul va decide săptămâna viitoare dacă o va mai prelungi sau nu

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*