Nicoleta C. April 11, 2020

 

Cine şi-ar fi putut imagina că vom fi obligați să stăm în casă, că o să ne umplem cămara de conserve şi că ne vom bate pentru ultima rolă de hârtie igienică din supermarket, la fel ca într-un scenariu de film apocaliptic? Din păcate, în ultimele luni lucrurile acestea chiar s-au întâmplat, iar unele filme care au ca subiect pandemia au atins audienţe record, mai ales pentru că, într-o mai mică sau mai mare măsură, ele au devenit realitate.

 

Mai jos vă prezentăm câteva filme care au ca subiect o pandemie și care în această perioadă au audiențe record.

 

 

  • Contagion (2011)

 

În ciuda faptului că este un thriller de Hollywood, această naraţiune multi-perspectivă fără suflare a fost descrisă ca fiind ultra-realistă de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi laudată   pentru prezentarea exactă a unei pandemii. De asemenea, thrillerul medical al lui Steven Soderbergh are o distribuţie care îţi taie răsuflarea: Gwyneth Paltrow, Jude Law, Marion Cotillard şi Matt Damon.

 

 

  • The Crazies (1973 / Remake în 2010)

 

Atunci când un avion militar care transportă o armă biologică se prăbuşeşte pe dealurile din apropierea unui oraş american, apa devine contaminată, determinând moartea locuitorilor săi. Filmul nu a reuşit să aibă prea mare impact la lansarea din anii 1970, dar acum a devenit un clasic foarte respectat de către criciti, motiv pentru care a beneficiat şi de un remake în 2010.

 

 

  •    Outbreak (1995)  

 

O boală fictivă numită Motaba apare mai întâi în Zair, Africa, iar apoi se răspândeşte în California, după ce o maimuţă-capucin infectată este transportată ilegal în Statele Unite. Boala se dezvoltă într-o tulpină gripală, iar micul oraş Cedar Creeks este plasat sub legea marţială, pe măsură ce infecţia se răspândeşte rapid.

Citește și:  Asociația Culturală Arte-Factum vă invită la spectacolul „Erendira și bună-sa/remix”

 

 

  •    Twelve Monkeys (1995)

 

Twelve Monkeys este o fantezie sci-fi distopică imaginată într-o Americă post-apocaliptică, în 2035. Cea mai mare parte a umanităţii a fost rasă de un virus în 1996, iar cei rămaşi pe Pământ trăiesc… sub pământ. Bruce Willis este Cole, un condamnat care se oferă voluntar să se întoarcă în timp în speranţa că va identifica ce a provocat virusului. Însă, trecutul se dovedeşte mai periculos decât viitorul.

 

 

  •    It Comes at Night (2017)

 

După o pandemie planetară, o familie este izolată în mijlocul unei pădurii. Iniţial neîncrezători, ei acceptă să împartă resursele cu nişte vizitatori. Filmul este o viziune sumbră asupra vieţii de după o pandemie majoră. Filmul îţi induce o stare de claustrofobie, iar finalul nu este unul tocmai fericit.

 

 

  •    28 Weeks Later (2007)

 

Cillian Murphy, pe care îl ştiţi din Peaky Blinders, este eroul principal al filmului care pare o profeţie a coronavirusului actual. Este un film brutal, pe care New York Times l-a descris ca fiind „epuizant şi terifiant”, cu un sfârşit sumbru. Acţiunea sa se petrece într-o Londră abandonată în urma unei pandemii.

 

sursa Mediafax

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*