Anton Kovacs November 9, 2020

Am intrat în carantină parțială pentru o lună. Cum se circulă începând din această noapte

Intrăm în carantină parțială pentru o lună. Cum se circulă începând din această noapte

În contextul evoluției pandemiei de coronavirus, Guvernul a impus noi restricții, care vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie, și vor fi valabile timp de o lună.

Cum se poate circula pe timp de noapte

Circulația în intervalul orar 23:00 – 5:00 este permisă doar pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Cum se poate completa online declaraţia pe proprie răspundere, în câteva minute,  direct pe telefon, pe site-ul STS

400x200.jpg

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că a actualizat platforma electronică unde cetăţenii pot completa online, direct pe telefon sau tabletă, declaraţiile pe propria răspundere şi adeverinţele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinţei în intervalul orar 23.00 – 5.00.

Inspecția Muncii a publicat ghidul pentru desfășurarea activităților de telemuncă și muncă de la domiciliu

Inspecţia Muncii a publicat vineri un ghid în care explică procedura pe care angajatorii trebuie să o urmeze pentru introducerea în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor (REGES/REVISAL) a actelor acelor angajaţi pe care îi trec în regim de muncă la domiciliu, telemuncă sau prin aplicarea un program individualizat de muncă, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Rectorul Universităţii Bucureşti: A fost admis la facultate oricine a luat 6 la bacalaureat. Unii iau bacalaureatul fiind semianalfabeţi funcţional

400x200.jpg

Rectorul Universităţii Bucureşti, Marian Preda, susţine că în învăţământul superior din România s-a ajuns la situaţia în care oricine ia bacalaureatul cu media minimă să intre la facultate, în contextul în care „unii iau bacalaureatul fiind semianalfabeţi funcţional, ei nu sunt tocmai ok”.

Opinie Dragoş Dragoteanu, Euroest Invest: Mulţi colecţionari de diplome riscă să moară de foame în viitor. Piaţa muncii va fi complet diferită

Cum să îţi dai seama imediat că cineva nu este atât de deştept pe cât se crede.

Se pare că există un nume al situaţiei în care unii oameni au tendinţa să se creadă mai deştepţi sau mai capabili decât sunt: efectul Dunning-Kruger, analizat de psihologii David Dunning şi Justing Kruger, potrivit unui articol al Inc. Magazine.

Fost securist condamnat oficial, înmormântat cu onoruri militare la Cluj. „Jandarmeria are de dat explicaţii publice cât mai curând”

400x200.jpg

Un fost colonel de Securitate, condamnat definitiv de statul român pentru fapte care încalcă legislaţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, a fost înmormântat la Cluj cu onoruri militare. Şefii Jandarmeriei Cluj au fost prezenţi la funeralii şi au avut grijă ca decedatul să fie înhumat cu salve de arme şi cu tricolorul în vânt, întocmai ca un erou.

Garda de Mediu, ţinta glumelor pe Facebook, după ce a anunţat că aerul este poluat în Bucureşti şi a pus o imagine cu coşul unei centrale de apartament

646x404.png

Anunţul Gărzii de Mediu, potrivit căruia senzorii care măsoară calitatea aerului din reţelele alternative au arătat valori depăşite în Bucureşti şi împrejurimi sâmbătă seară, a stârnit reacţii amuzate ale cetăţenilor pe reţelele de socializare.

China are şansa de a deveni un lider al industriei maşinilor electrice, iar producătorii auto occidentali o ajută

China este fabrica economiei mondiale şi cel mai mare exportator al lumii. Este şi cea mai mare piaţă auto, dar nu a fost niciodată un mare exportator de autovehicule.

Zeci de mii de georgieni au ieşit în stradă pentru a cere noi alegeri

2020-11-08T143416Z_2088670011_RC22ZJ90S5

Zeci de mii de georgieni au ieşit duminică pe străzile capitalei Tbilisi, cerând noi alegeri şi acuzând autorităţile că au falsificat precedentul scrutin, care s-a încheiat cu victoria la limită a partidului de guvernământ, relatează AFP şi Reuters.

FOTO VIDEO Noi proteste în Belarus / Atleți, jurnaliști, dar și o Miss Belarus, printre cele peste 800 de persoane reținute

image-2020-11-8-24405637-70-protest-bela

Mii de manifestanți anti-guvernamentali s-au adunat din nou duminică în Belarus pentru a cere plecarea președintelui Alexander Lukașenko, lidera opoziției spunând că speră să-l cunoască în curând pe președintele ales al SUA, Joe Biden, relatează AFP.

„Cozi de foame”. Ore de așteptare pentru un bol cu supă, în Spania

Erika Oliva stă la coadă cel puțin trei ore pe săptămână pentru a primi un bol cu supă. Mai pierde timp la biroul asistentului social împreună cu fiul ei de 8 ani care are autism. […]

Cum se descurcă săracii Greciei? Povestea Annei, o văduvă cu patru copii

Soțul Annei a murit acum patru ani în urma unui infarct. Avusese o mică afacere și a lăsat în urmă numai datorii. A fost o chestiune de timp până când Anna și cei patru copii ai ei au rămas pe drumuri.

13 lucruri mai puțin știute despre Joe Biden, noul președinte american. Drumul de la studentul leneș, la cel mai puternic om din lume

Democratul Joe Biden, 77 de ani, a câștigat alegerile din SUA împotriva lui Donald Trump, 74 de ani. Președintele ales urmează să depună jurământul la 20 ianuarie, la Washington.

Ce trebuie să știți despre noul președinte american și despre viața sa plină de evenimente, într-un text livrat de ziarul elvețian Blick.

Casa Albă, noul cămin pentru Champ și Major. Câinii lui Joe Biden marchează revenirea patrupedelor la reședința oficială

Victoria candidatului democrat Joe Biden la alegerile din SUA înseamnă ceva deosebit de special și pentru iubitorii de animale. După patru ani la conducerea SUA a lui Donald Trump, care nu a avut niciun animal de companie, câinii vor călca din nou peluza Casei Albe. Este vorba de Champ și Major, cățeii lui Joe Biden. Major va fi, totodată, primul câine dresat pentru operaţiuni de salvare care va trăi la reședința oficială, scrie News.com.

Citește și:  Revista presei 05.08.2020

Biden și soția sa, Jill Biden, au doi ciobănești germani, Champ și Major. Champ a devenit membru al familiei din 2008, pe vremea când Biden era vicepreședinte din timpul mandatelor prezidenţiale ale lui Barack Obama. Pe Major l-au adoptat în 2018, după ce Asociația umanitară din Delaware a salvat un grup de pui ciobănești germani. Major a fost unul dintre ei.

1238213062619037181744115417208049386307

Ginerele președintelui Erdogan a demisionat din funcția de ministru de finanțe

Berat Albayrak - getty

Este deja a doua surpriză din acest weekend în sectorul financiar din Turcia, după ce sâmbătă a fost demis guvernatorul băncii centrale.

Terorismul islamic în Europa. Lupii singuratici, foarte greu de oprit

image-2020-11-8-24405205-41-arma-atac-br

Senzația pe care o dau reacțiile la ultimele atacuri din Europa este că ne aflăm, brusc, în fața unui asediu. S-a indus chiar ideea unui conflict între civilizații. Brutalitatea atacurilor este, într-adevăr, șocantă pentru un spațiu ca cel european, nu neapărat din cauza violenței ci din cauza faptului că respectiva violență are la bază o ideologie străină de valorile europene. Totuși, nu se poate pune problema unui fenomen nou sau a unuia de masă.

Actorul Alain Delon a împlinit 85 de ani: „Am organizat tot ce se va întâmpla în ziua în care voi pleca. Nu vreau să am în preajmă un preot“

646x404.jpg

Actorul şi regizorul Alain Delon, o figură emblematică a filmului francez şi un simbol al cinematografiei mondiale, a împlinit pe 8 noiembrei  vârsta de 85 de ani.

Adevăratul motiv al împușcăturilor de la biserica ortodoxă din Lyon: preotul avea o relație cu soția atacatorului

Un bărbat arestat în cadrul anchetei privind tentativa de omor asupra unui preot ortodox la 31 octombrie la Lyon, estul Franţei, şi-a recunoscut faptele, a anunţat parchetul francez, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Atacul, despre care s-a crezut că este de natură teroristă, în contextul evenimentelor din ultima perioadă, s-a dovedit a fi o intrigă amoroasă: preotul avea o relație cu soția celui care l-a împușcat.

Studiu: Corbii, capabili de „călătorie mentală în timp”. Pot să anticipeze unealta care le va oferi acces la hrană

corbi profimedia-0234205550

Capacitatea corbilor „se întâlneşte la copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 6 ani”

Corbii caledonieni pot să anticipeze ce unealtă le va fi folositoare pentru a ajunge la o sursă de hrană, conform constatărilor unui studiu care oferă dovezi suplimentare asupra abilităţilor cognitive ale acestei specii, relatează AFP, citată de Agerpres.

Japonia l-a proclamat în mod oficial pe prinţul Fumihito drept moştenitor al Tronului Crizantemei

14177614.jpg

Japonia l-a proclamat în mod oficial pe prinţul moştenitor Fumihito – care foloseşte după căsătoria sa din 1990 titlul de prinţul Akishino – drept ocupantul primului loc în ordinea de succesiune la Tronul Crizantemei, duminică, la un an şi jumătate după ce fratele lui mai mare, Naruhito, a devenit împărat, după abdicarea tatălui lor, Akihito, informează DPA. În cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Imperial din Tokyo, împăratul Naruhito, care a urcat pe tron în mai 2019, l-a declarat pe Fumihito drept prinţ moştenitor al tronului Japoniei.

Ce este laicitatea à la française

Dan Alexe


 

Un bărbat cu steagul francez în timpul unei demonstrații în Place de la Republique din Paris, 18 octombrie 2020, în amintirea profesorului Samuel Paty care a fost decapitat

Anticlericalism face parte dintotdeauna din identitatea franceză, sau cel puțin de la Rabelais (care era călugăr!) încoace…

Cursul BNR valabil pentru astăzi 09.11.2020

image

Timisoara si intreg judetul, in carantina partiala. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a adoptat decizia nationala. Vezi restrictiile

razie-2.jpg?resize=700%2C336&ssl=1

TIMISOARA. In intreaga tara s-a instituit carantina partiala. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis, intrunit duminica la Timisoara, a adoptat decizia luata la nivel national. Astfel, intreg Timisul se va afla in carantina de noapte, in vreme ce 10 orase si comune, cu aproape toate satele apartinatoare, au intrat deja in carantina totala.

Primarul Fritz, șeful piețelor Nasleu și echipa Centrului Operativ pentru Situații de Urgență au găsit soluția – piețele timișorene se mută din spatiile închise în căsuțele târgului de Crăciun montate pe stradă

Primarul Dominic Fritz împreună cu membrii Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Timișoara, cu Ionuț Nasleu, directorul SC Piețe SA, și cu Poliția Locală au găsit o soluție pentru Piața Iosefin (care funcționează integral într-un spațiu închis) și pentru halele de carne și lactate din piețele Badea Cârțan, Doina, Lipovei, 700, Giroc și Dacia.

În Piața Iosefin se vor muta producătorii în parcarea din fața pieței și va fi improvizată o piață volantă.

Circulația între Bulevardul Regele Carol I și Splaiul Tudor Vladimirescu va fi închisă.Pentru comercianții de carne și lactate din toate piețele menționate mai sus, s-a început să montarea căsuțelor folosite la târgurile de Crăciun și Paști în Piața Badea Cârțan și Piața 700.

Așa toți producătorii/comercianții din piețele agroalimentare din Timișoara vor putea vinde produsele lor în continuare.

wpid-PSX_20201108_211006.jpg

TM2023 – incursiune în Timișoara de altădată. Vernisaj „Cartierul Elisabetin – O lume într-un cufăr”

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning, împreună cu Muzeul Național al Banatului și Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, organizează vineri, 13 noiembrie, ora 11:00, online, vernisajul expoziției „Patrimoniul sub reflectoare – Cartierul Elisabetin și Netti dr. Diel – O lume într-un cufăr”.

Trebuie făcută „curățenie” în Primăria Timișoara?

INTERVIU-Dominic-Samuel-Fritz-.15-IUNIE-

Schimbările în administrațiile publice din țară, după alegerile din 27 septembrie, au adus în lumina reflectoarelor o problemă veche: organigramele supradimensionate și salariile mari ale bugetarilor. Primul care a pus punctul pe „i” a fost Ilie Bolojan, devenit președintele Consiliului Județean Bihor, fostul primar al Oradiei. Acesta a declarat că va concedia jumătate din angajații aparatului propriu. Modelul se pare că este urmat și de corespondentul său de la Caraș-Severin, Romeo Dunca. Și el a început să verifice câți bani publici sunt cheltuiți pe salarii și ce fac angajații CJ Caraș-Severin.

Este oare nevoie de o „curățenie” și în Primăria Timișoara? La această întrebare vă invităm să răspundeți. Pentru a vă face o imagine clară, în rândurile de mai jos vă vom prezenta o radiografie a organigramei primăriei, cu banii aferenți cheltuiți pe salarii. De asemenea, vă arătăm cum și ce au de gând să facă alți demnitari din regiune.

O noua incercare. S-a reluat licitatia pentru cumpararea a 44 de autobuze electrice pentru Timisoara, cu 30 de milioane de euro

autobuze-electrice.jpg?resize=700%2C336&

TIMISOARA. Dupa ce prima a fost anulata, licitatia pentru cumpararea de autobuze electrice care sa circule prin Timisoara a fost reluata.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*