Redacție December 20, 2021

 

Azi a devenit obligatorie măsura de a completa formularul digital de intrare în România. Nerespectarea acestei măsuri este sancţionată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei.

 

Până duminică la ora 18:00, peste 14.000 de persoane generaseră acest formular electronic. Cele mai multe formulare a fost punctul de trecere a frontierei din aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

 

Aplicaţia este conectată cu bazele de date ale statului. Asta înseamnă că datele trebuie completate corect de către călători, scrie Mediafax.

 

„Formularul digital este un instrument foarte util, simplu de utilizat de toate persoanele, însă în spate are o serie de interconectări complexe cu sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră, cu aplicaţia Coronaforms care realizează managementul persoanelor infectate, dar şi cu evidenţa persoanelor. Din acest motiv, le recomandăm oamenilor şi le reamintim să completeze toate câmpurile într-un mod cât mai corect pentru că aplicaţia face validări cu bazele de date ale statului şi va semnala orice greşeală. Practic, înainte de a sosi în ţară, înainte cu câteva ore sau cu câteva minute, se accesează aplicaţia şi se introduce o adresă de e-mail, mai departe accesăm adresa de e-mail, deschidem mesajul şi intrăm în link-ul de accesare.
Se completează similar cu aplicaţia de certificate digitale şi va putea fi folosită foarte uşor de orice persoană. Introducem toate câmpurile obligatorii, iar, ulterior, salvăm documentul, odată salvat acesta nu mai poate fi editat. Dacă dorim să actualizăm datele, va trebui să completăm un nou formular”, au transmis oficialii.

 

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Citește și:  Ovidiu Lipan Țăndărică cu Fanfara din 10 Prăjini, Subcarpați, Loredana cu Banda Agurida, Grigore Leșe, Damian Brothers și mulți alții, la Parcul Primăverii de la Muzeul Satului Bănățean

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*