Anton Kovacs March 31, 2021

 

Berlinul, Canada, dar vor fi și alții astăzi, mâine, în zilele următoare, au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca. Cercetătorii germani au descoperit… Nici nu mai contează ce au descoperit, că în general tot ce există important pe lumea asta e descoperit fie de ruși, fie de cercetătorii germani. Important este că cercetătorii germani descoperă lucruri. Cercetătorii români nu descoperă, ei spun că descoperă, este o mare deosebire. Cercetătorii ăia au arătat și și-au bătut capul, poate nici nu au putut dormi noaptea de atâtea gânduri, oare de ce or fi murit oamenii ăia, ba unul în Olanda, ba unul în Norvegia, alții în alte părți. Și au cercetat. Și la noi au murit niște oameni, dar la noi nu a cercetat nimeni, la noi a apărut la televizor Militarul de Frunte al Patriei și l-ați văzut cu toții când a spus băgați că nu e nici o problemă, ăia care au murit au murit pentru că probabil aveau ei motivele lor, fără nici o legătură cu vaccinul.

Și nu numai că nu se cercetează nimic în țara asta, nici nu se face nimic important. Are dreptate și Tudose ăla, din 52 de fabrici care produc vaccinuri, în România nu e niciuna. Un alt exemplu, în toată lumea se face cercetare pentru a se descoperi noi metode pentru crearea cărnii artificiale, din celule clonate. Baza se știe deja, dar oamenii din Olanda, China, Germania, Israel, China, SUA și în cine știe câte alte părți ale lumii oamenii cercetează cum să organizeze fluxurile într-o astfel de fabrică, cum să o facă poate mai ieftină, chestii din astea. Ați citit vreo știre despre cercetătorii români care studiază ceva în această privință? Nici nu o să citiți, o să cumpărați peste un an-doi de la supermarket carne artificială cu gust și alte proprietăți minunate, dar produsă în Ungaria, Sau poate în Serbia, China sau Olanda. De fapt, la un popor în care jumătate din populație se numește Ciobanu, la ce să te aștepți. Las că distrugem natura crescând animale și pe urmă le omorâm, l-ați văzut pe ăla la televizor cum îi curgeau balele pe tronul lui aurit, “un batal, să-i tai gâtul și să-l mănânci proaspăt, cu o bucată de brânză și o ceapă verde…” .

***

Euro crește ca fasolea aia fermecată a lui Jack, iar guvenul ne asigură că veniturile noastre nu vor avea de suferit. Sunt absolut convins că așa va fi, veniturile noastre vor rămâne neschimbate. Singura problemă vor fi cheltuielile.

***

Tot din aceeași categorie, de câteva zile tot citesc prin ziare și cu un ochi văd la televizor povestea asta cu hidrogenul. Luăm apă, îi facem electroliza și obținem hidrogen și oxigen. Oxigenului îi dăm drumul în aer, că păduri tot nu mai avem, iar hidrogenul îl băgăm în conductele de gaz, să aibă poporul pentru centralele din apartamente. La un moment dat un șofer de taxi mă întreba de ce oare nu s-a gândit nimeni să pună un dinam cuplat cu o baterie și un motoraș, bateria alimentează motorașul, motorașul învârte dinamul, dinamul încarcă bateria și tot așa. Mă mir că nu a dat nimeni ideea aia la televizor, că motoare de Dacie cu apă au arătat. Așa se întâmplă într-o țară în care oamenii merg la biserică în loc ca în timpul ăla să mai citească ceva.

***

Și am ajuns și la ăia cu xenofobia și șovinismul.

Toată lumea se miră, vai, dar de unde au apărut ăia? Păi să să vă zic eu de unde au apărut, voi, oamenii politici i-ați făcut. Că atunci când s-a dus ăla să facă praf la cimitirul din Valea Uzului ați mâncat rahat cât a încăput în lingurile alea mari de supă pe care le folosiți, vai, că marele patriot, marele român. Până și timișoreni de-ai noștri îl plângeau pe derbedeul ăla, că uite ungurii ce fac.

Ați trimis și forțele înarmate ale statului acolo, nu să-i apere pe oameni de derbedei, ci să-i apere pe derbedei de oamenii care își apărau mormintele. Și acum, ieri alaltăieri, când s-au dus jandarmii să-și înalțe antena cu tricolorul la cimitirul ăla unguresc, încercând să-i provoace pe moșii și pe babele alea care s-au dus să-și vadă morții, a spus careva ceva. L-ați destituit pe plutonierul ăla? Dar pe derbedeii ăia în rezervă care mă fac pe mine bozgor și iredentist de 62 de ani încoace, i-ați luat în evidentă, că eu când am scris că un jandarm m-a legitimat fără nici un drept pentru că pur și simplu pentru că făceam poze prin oraș, repede m-ați găsit.

O să fie și mai rău, spunea ieri un om de aici de la Timișoara că ăștia fac liste pe cine să aresteze când vin la putere. O să mă ia și pe mine, că am nume unguresc, o să o ia și pe Maia Morgenstern, că are nume cu stea în capăt, dar o să vă ia și pe voi, pur și simplu pentru că nu ați fost de-ai lor. Și jandarmii, ăla cu steagul pe antenă și alții ca el, o să-i însoțească.

***

Dar, atenție că și aici vi se întinde o capcană. Dacă unii din demonstranții ăia din ultimele 3 zile au strigat și mesaje antisemite sau șovine, asta nu înseamnă că toți manifestanții sunt antisemiți sau șovini, ca la orice manifestația acolo sunt oameni cu scaun la cap, dar cărora le-a ajuns cuțitul la os, sunt alții destul de inteligenți ca să înțeleagă deosebirea între micronii porilor de mască și nanometrii virușilor, și ca întotdeauna, sunt și provocatori.

***

Domnul Dominic Fritz spune că va candida și în 2024 pentru funcția de primar al Timișoarei. Foarte bine. Vă vom vota domnule Fritz. Cu o singură condiție, să vă faceți treaba de primar și să nu vă amestecați în rahaturile altora, că pentru covizi plătim asigurare de sănătate, nu e nevoie să mai plătim și un primar ca să se ocupe de treaba asta. Pomii ăia de pe Versului, pe care i-a tăiat Robu și care ar fi trebuit replantați nu au fost plantați nici acum, au pus câteva bețe și cu atât am rămas. Nu vă trebuie nici fonduri europene, nici aprobare de la București pentru treaba asta, dați un telefon la cine se ocupă de pomii orașului să trimită doi oameni acolo și în jumătate de zi treaba e rezolvată.

***

 


Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă.

🔸SUSȚINE și tu, dacă poți, publicația InfoTimișoara –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

***

 

Texas. Un prototip al rachetei SpaceX Starship SN11, fără echipaj la bord, s-a prăbușit în timpul unei lansări de test, din cauza unei defecțiuni la unul dintre motoare. Compania va testa în următoarele zile un alt prototip.

sn11

Nava s-a înălțat la aproximativ zece kilometri altitudine, apoi a început să coboare. În timpul aterizării, unul dintre motoare s-a defectat, iar întreg ansamblul s-a prăbușit, a transmis Elon Musk pe Twitter. Musk a mai precizat că urmează să testeze un nou prototip ”în numai câteva zile”.

Din cauza ceții de deasupra facilității de la baza Boca Chica din Texas, toate datele captate de camerele montate pe rachetă nu sunt utilizabile. De asemenea, transmisia live de la bordul rachetei s-a oprit, astfel că echipa de ingineri nu poate folosi aceste informații în investigarea incidentului.

 

***

 

NASA lansează o „mașină a timpului” de zece miliarde de dolari

După decenii de planificare și dezvoltare, se apropie în sfârșit mult anticipata lansare a telescopului spațial James Webb (JWST), cel mai puternic observator astronomic din istorie.

Cu o putere observațională de o sută de ori mai mare decât a telescopului spațial Hubble, JWST va pleca de pe Pământ la sfârșitul lui octombrie 2021. După decolare, va călători spre o zonă gravitațională numită al doilea Punct Lagrange (L2), situat la un milion și jumătate de kilometri de Pământ.

nasa

 

De la distanța respectivă, instrumentul va putea rezolva niște detalii nemaivăzute despre mai multe ținte astronomice. Ar putea depista prima generație de stele care au strălucit la începutul universului sau cele mai uimitoare exoplanete din galaxia noastră, dintre care unele ar putea fi locuibile.

 

***

 

America vinde promisiuni Ucrainei. Casa Albă cere Kievului reformă și luptă anticorupție

America vinde promisiuni Ucrainei. Dar, e drept, măcar le împachetează frumos. Chiar dacă nu a mișcat un deget când Rusia a anexat Crimeea, Washingtonul jură să apere suveranitatea teritorială a Kievului. Cere, în schimb, doar […]

 

***

 

Mult așteptatul Raport al OMS: Nu există ”dovezi definitive” că pandemia cu noul coronavirus a izbucnit la Wuhan

wuhan.png

Oraşul chinez Wuhan şi piaţa Huanan nu pot fi considerate definitiv ca epicentru al pandemiei de Covid-19, scrie raportul final al echipei ştiinţifice a Organizaţiei…

 

***

 

Berlinul a suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani. Au existat 31 de cazuri de tromboză după imunizare, iar două persoane au murit

 

***

Canada oprește vaccinurile AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta de 55 de ani sau mai tinere

cnn

(CNN) Comitetul consultativ național canadian pentru imunizare a recomandat luni ca vaccinul AstraZeneca Covid-19 să nu fie utilizat la adulții cu vârsta sub 55 de ani, în timp ce sunt examinate cazuri rare de cheaguri de sânge grave după vaccinare, potrivit unui comunicat al comitetului.

 

***

 

Legatura nestiuta intre cheagurile de sange si vaccinul AstraZeneca. Ce au descoperit cercetatorii germani

?mmid=308d55653a5f88392f

Cercetatorii germani spun ca au gasit explicatia la cazurile rare de cheaguri de sange descoperite la persoanele vaccinate cu AstraZeneca. Potrivit cotidianului Daily Mail, care citeaza un studiu facut de “Research Square”, vaccinul poate declansa inflamatii si poate determina organismul sa supraproduca trombocite, care cresc riscul de coagulare a sangelui.

 

***

 

Austria duce tratative pentru a cumpăra un milion de doze din vaccinul rusesc Sputnik V

vaccin sputnik-V-ungaria

Austria este în discuții cu Rusia pentru a cumpăra un milion de doze din vaccinul său împotriva coronavirusului Sputnik V, care nu a fost încă aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului, a declarat marți biroul cancelarului Sebastian Kurz.

 

***

 

„Imediat și drastic”. Criza climatică îi sperie serios pe economiști

Vedeți cum a afectat criza climatică pe Pământ

 

 

 

 

New York (CNN)Inegalitatea agravată, trilioane de dolari în daune economice și creșterea economică deprimată. Acestea sunt rezultatele la care se tem economiștii, cu excepția cazului în care lumea se confruntă agresiv cu criza climatică .

Aproape trei sferturi (74%) dintre economiști sunt de acord că acțiunile „imediate și drastice” sunt justificate pentru a reduce emisiile, potrivit unui sondaj publicat marți de Institutul pentru Integritate Politică de la Școala de Drept din NYU.

Citește și:  Revista presei–17.11.2020

 

***

 

Euro a depășit pragul psihologic de 4,9 lei. Dan Suciu: Veniturile populației nu vor fi afectate semnificativ

Euro a trecut astăzi de pragul psihologic de 4,90 lei. La cursul oficial, moneda europeană a atins un nou maxim istoric, cotația de referință fiind de 4.9156 lei, în creștere cu 0,38%. Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a explicat la Digi24 că evoluția din ultima perioadă vine și pe fondul întăririi valutelor, însă spune că veniturile populației nu vor fi afectate semnificativ.

 

***

 

Cum reinverzesc in Romania antisemitismul si xenofobia. “Daca in Occident se rupe ancora, noi n-o sa stam niciodata pe picioare”

xen

Mesajele extremiste si xenofobe care au fost lansate in spatiul public in ultimele zile si cu precadere in timpul protestelor anti-pandemie care au avut loc in marile orase din Romania reprezinta o noutate in istoria noastra recenta, dar este o tendinta resimtita in aproape toata Europa, explica expertii care au analizat fenomenul.

Chiar daca arata, la prima vedere, drept o faza de moment, trecatoare, atitudinea extremista a unor grupuri de persoane care se manifesta public, galagios, vizibil trebuie sa ingrijoreze pentru ca vine pe fondul unei societati sensibilizate din cauza pandemiei, iar asta ar putea oferi un teren fertil pentru constructii politice care cauta notorietate in ideea unor viitoare alegeri.

 

***

 

Consilier al ministrului Sănătății: Închiderea magazinelor mai devreme nu este o soluție. Sunt șanse mai mari de a genera aglomerație

Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că închiderea magazinelor mai devreme nu reprezintă neapărat o soluție eficientă în combaterea pandemiei. Acesta susține că soluțiile cele mai bune sunt interzicerea întâlnirilor […]

 

***

 

Cristian Grosu / Vițelul și poarta cea nouă

Ceva trebuia făcut – economia globală, bazată pe „creșterea infinită”, își atinsese limitele impuse de cantitatea finită a resurselor.

De când nu v-ați mai dus la cizmar o pereche de pantofi sau de când nu v-ați mai reparat un aspirator sau un frigider? „Secretul” economiei actuale a fost, vreme de vreo 40 de ani, numărul presetat de ore de funcționare a bunu­rilor, care să se strice la timp – ba chiar înainte de a se „uza moral” – astfel încât peste un ciclu de consum să ur­meze unul și mai mare, care să asigure ciclurile de producție în creștere, care să asigure… „creșterea”. A repara ceva a fost, în ultimii zeci de ani, un afront adus paradigmei economice care ținea societățile de consum pe șina unei as­censiuni asigurate de lăcomia și dorința de confort ale speciei umane.

 

***

 

Mihai Tudose, săgeţi către Guvern: Câte din cele 52 de fabrici din Europa care lucrează pentru producerea unui vaccin sunt în România? Zero!

646x404.jpg

Eurodeputatul PSD Mihai Tudose critică actuala coaliţie de guvernare pentru faptul că nu a făcut vreun demers pentru ca una dintre fabricile de pe teritoriul Europei care se ocupă cu producerea de vaccinuri să fie în România.

 

***

 

Gargară cu hidrogen

image-2020-05-25-24015997-70-cosmin-gabr

Toată lumea vorbește despre hidrogen. Toata lumea își propune să producă hidrogen. Hidrogen verde îl numesc noii apostoli ai ecologismului. Verde pentru că e cool! Înainte de apariția Green Deal, hidrogenul era albastru – cel obținut din electroliza apei, era verde – cel obținut din gazeificarea deșeurilor, în special cele provenite din materia lemnoasă sau bogată în celuloză și galben (sau gri) cel provenit din gazeificarea (sau pirolizarea) combustibililor fosili: gaz, cărbune, petrol.

 

***

 

Revoltații de la miezul nopții. Când statul conduce cu „pulanele” și coerciția, cum ați vrea ca solidaritatea să se nască doar în societate?!

Începe să se contureze un consens public tot mai larg cum că tinerii care protestează noaptea față de restricții sunt niște extremiști, niște xenofobi, niște derbedei proveniți din „mizeria din straturile joase” ale societății, mobilizați de AUR. Spectrul fascismului începe să le dea dintr-o dată frisoane unor figuri publice sau formatori de opinie care însă au pus umărul la formarea acestui tip de gândire care azi îi scoate pe unii în stradă. E o gândire profund individualistă, care pune libertatea individuală și interesul individual mai presus de orice.

 

***

 

Augustin Zegrean: Lupta împotriva pandemiei nu este sinonimă cu anularea drepturilor și a libertăților fundamentale

„Pandemia nu înlătură drepturile fundamentale. Guvernanţii ar trebui să ţină cont de toate doleanţele oamenilor, atât cele pe parte de viaţă şi sănătate, cât şi cele pe parte economică şi să găsească o cale de […]

 

***

 

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: Eu zic să facem puncte de vaccinare în zonele de demonstraţie. Să manifestăm, să strigăm, să fim suparaţi pe virus şi de aceea să ne vaccinăm, să scăpăm de el. Şi pentru asta Guvernul să ne dea 50 de lei şi o zi liberă

 

***

 

Patreon

 

***

 

Dominic Fritz: Voi candida si in 2024 sa fiu primarul Timisoarei. Presupun ca unii viseaza sa revina la butoane

Dominic-Fritz-primar-5-700x336.jpg

TIMISOARA. Dupa ce in spatiul public au aparut in mai multe randuri informatii potrivit carora ar intentiona sa demisioneze si ca, in acest sens, i s-ar fi adresat si sefului de partid Dan Barna, primarul Timisoarei Dominic Fritz anunta ca toate acestea sunt doar zvonuri. „Adevarul este ca aceste informatii care au aparut sunt false. […]

 

***

 

Într-un final, o parte dintre animalele de la Grădina Zoologică au fost „disponibilizate”. Unde au ajuns sau urmează să ajungă acestea?

 După ce în urmă cu două săptămâni consilierii locali din Timișoara au refuzat să ia o decizie privind animalele de la Grădina Zoologică Timișoara, pe 30 martie aceștia au aprobat lista cu noile destinații pentru o parte dintre acestea. Data trecut a lipsit un tabel care să arate unde va ajunge fiecare dintre animale.

 

***

 

Primăria Timișoara a adoptat un nou regulament pentru Voluntariat. De la stalinism, comunism și munca la câmp, la realitățile societății actuale

Un subiect care părea a fi unul absolut banal, cel referitor la noul Regulament de organizare și funcționare a activității de voluntariat, a ajuns dispută de idei și vremuri în Consiliul Local Timișoara, marți. Propus la vot aleșilor poporului, acesta a dus la dispute și s-a ajuns până la a se vorbi despre comunism, muncă

 

***

 

Ana Munteanu, sancţionată de Consiliul Local Timişoara: Două luni fără indemnizaţie pentru participarea la acţiunea „Flămânzi sub acoperie“

646x404.jpg

Consiliul Local Timişoara a decis, în şedinţa de marţi, sacnţionarea consilierului USR Ana Munteanu, care a descins cu jandarmii într-un restaurant din oraş.

 

***

 

În amintirea lui Petru Umanschi, primul ziarist român care a scris despre formația Phoenix

umanschidoi.jpg

Cu nouă ani în urmă, pe 29 martie, scena muzicală timișoreană a pierdut una dintre cele mai cunoscute voci, Petru Umanschi (Petea), muzicolog, critic muzical, realizator de emisiuni de radio şi televiziune, percuționist și profesor de desen. Petru Umanschi s-a născut la 26 mai 1940, la Comrat, în Basarabia. În timpul studiilor la Institutul de […]

 

***

 

Când se redeschid terasele în Timișoara și în ce condiții. Explicații de la prefectul de Timiș

Terasele din Timișoara sunt închise de 23 de zile, de când orașul este în carantină. Ar putea fi redeschise chiar de joi, dacă în ședința CJSU care ar trebui să aibă loc până la ieșirea din carantină nu se propune prelungirea măsurii. În cazul în care orașul va ieși din carantină, programul teraselor va fi unul limitat, în funcție de restricțiile impuse la nivel național.

 

***

Capture

 

***

 

Povestea capturării românilor care au furat cărți rare de 2,4 mil. €. Anchetatorii au dat petrecere

carti-rare.jpg

O bandă de români a reușit să fure dintr-un depozit de lângă aeroportul Heathrow 240 de cărți rare și povestea jafului pe care poliția londoneză l-a considerat „imposibil” a fost scrisă de revista Vanity Fair și preluată de Adevărul.

Cinci ore au stat românii în depozitul plin cu obiecte de valoare care așteptau să fie vămuite, lângă aeroportul londonez, timp în care au selectat din trei containere metalice cărțile rare și extrem de valoroase pe care le-au furat. Modul cum au intrat în depozit și au acționat i-a uimit pe anchetatorii britanici.

„Imposibil”, a spus David Ward, agentul Metropolitan Police care a ajuns la locul jafului, a doua zi de dimineață. La vreo 50 de metri deasupra lui, a văzut că cineva decupase un luminator. La picioarele lui, trei cutii deschise, cutii de oțel, rezistente. Erau goale, dar ar fi trebuit să fie pline cu cărți. Câteva cărți zăceau împrăștiate pe podea. Lipseau 240 de cărți dintre cele mai semnificative lucrări tipărite în istoria Europei.

 

***

 

Cel mai temut pirat din istorie a fost o femeie. Prostituata care a ajuns „Teroarea Chinei“

646x404.jpg

Când ne gândim la piraţi celebri, sunt câteva nume care ne vin rapid în minte: Barbă-Neagră, Barbarossa şi, de ce nu, simpaticul Jack Sparrow. Dar nu mulţi ştiu că o femeie i-a întrecut pe toţi prădătorii mărilor şi a devenit cel mai „prolific“ pirat din istorie.

 

***

 

Scurt ghid de supraviețuire la măsurile Guvernului Cîțu. Și la Guvernul Cîțu, în general

Catavencii-502_13-31-martie-2021-mic_8_0

Infailibilul Florin Cîțu a avut dreptate, asupra lui fie înțelepciunea, că pînă acum n-a fost. Ora 22 a făcut diferența: avem mai mulți infectați, mai mulți internați, mai mulți morți, mai multe șanse de cîștig la loteria carantinei. Desigur, s-ar putea că toate astea să fie doar întîmplătoare și nicidecum rezultatul profesionalismului întîiului Cîț din guvernul care-i poartă numele așa cum un maidanez își poartă puricii. Manipulări murdare, desigur: cînd ai un asemenea bărbat de stat, rezultatele nu pot fi decît […]

 

***

 

Nu-ți place, schimbă canalul

3-3-scaled.jpg

Cargobotul Ever Given, care a rămas blocat în Canalul Suez în timp ce încerca să deseneze un penis în Marea Roșie, afectînd astfel 10% din comerțul mondial, a fost deblocat în sfîrșit. Surse din cadrul operațiunii spun că, după ce excavatoarele s-au dovedit inutile, cineva a venit cu ideea genială să-l dea cu unt sau cu lubrifiant. Un lanț de gogoșerii din Statele Unite le promite gogoși gratis celor care dovedesc că s-au vaccinat. În același timp, o sală de […]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*