Nicoleta C. January 18, 2022

 

Guvernul Ciucă va plafona din nou tarifele la energie electrică și gaze naturale. Măsura se va aplica atât pentru populația generală (consumatori casnici), cât și pentru firme și instituții publice.

 

Astfel, prețul curentului electric pentru populație va fi de la 1 februarie 0,8 lei/Kwh, față de un leu cât este acum. Dacă un consumator casnic va consuma lunar sub limita de 500 Kwh, prețul final va fi și mai mic, adică 0,68 lei/Kwh.

La gaze naturale prețul scade de la 0,37 lei/Kwh, cât este acum, la 0,31 lei/Kwh. Dacă pe perioada iernii consumul nu depășește 1.500 de metri cubi, prețul va fi de 0,221 lei/Kwh.

Persoanele juridice și instituțiile publice vor avea prețul plafonat la 1 leu/Kwh la curent și 0,37 lei/kwh la gaze naturale.

 

„Am luat decizia ca toate facturile emise greșit să fie stornate și retrimise, fără ca oamenii să fie debranșați sau să plătească penalități. Plafonarea se aplică de la 1 februarie până la 31 martie, urmând ca în această perioadă să venim cu o analiză și să luăm decizii în continuare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

 

De asemenea, acesta a mai spus că este vorba de o plafonare a prețurilor și că nu se renunță la liberalizarea pieței.

Citește și:  7.439 cazuri noi de COVID-19 la nivel național, dintre care 244 în Timiș. Vezi de unde sunt infectații

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*