Redacție July 1, 2022

 

CFR Călători a anunțat că începând de astăzi, 1 iulie, se scumpesc toate biletele de tren pentru rutele interne. Scumpirea are loc din cauza creşterii preţurilor la combustibil, energie și piese de schimb.

 

„CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013”, a transmis compania.

 

Totodată, compania a anunțat că va continua să acorde reduceri de până la 50% la abonamentele navetiştilor, 50% la abonamentele şi biletele pentru studenţi, gratuitate pentru elevi. De asemenea se vor menţine şi ofertele comerciale prin care se acordă reduceri de 5% la cumpărarea online, de până la 10% la cumpărarea cu anticipaţie de peste 10 zile sau de 10% pentru călătoria dus–întors.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*