Redacție May 27, 2022

 

Astăzi este ultima zi în care românii se pot autorecenza. De luni, recensământul populației trece la o nouă etapă, cea a vizitei recenzorilor la domiciliu. Până acum au fost completate peste 10 milioane de chestionare.

 

După ce se va încheia această etapă de autorecenzare, recenzorii se vor deplasa pe teren pentru a colecta datele prin interviuri față în față cu ajutorul tabletelor.

Vă reamintim că autoritățile au decis în urmă cu două săptămâni să prelungească perioada de autorecenzare, întrucât au existat foarte multe solicitări din partea cetățenilor.

Potrivit Institutului Național de Statistică, până în 24 mai au fost completate peste 10.250.000 de chestionare. Județul Timiș se află pe locul patru, cu peste 380.000 de chestionare completate, după București, Cluj și Prahova.

Conform rezultatelor de până acum, au apelat la recensământul online atât tineri, cât și persoane trecute de prima tinerețe, cei din urmă apelând la recensământul online asistat, scrie agenția Rador.

Participarea la recensământ este obligatorie prin lege, iar cei care refuză să ofere datele necesare riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

Citește și:  Primăria Timișoara anunță investiții majore pentru reamenajarea secțiilor ATI de la Victor Babeș

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*