Redacție February 4, 2019

Pe lista finală nominală a tinerilor care primesc terenuri gratuite de la Primăria Timișoara în baza Legii 15/2003 se află câțiva angajați în primărie, dar și tânăra Sanda Greblă, apropiată a primarului Robu. Consilierul personal al acestuia, Cătălin Iapă, e primul după linie, dar are șanse mari să primească o parcelă după redistribuirea locurilor.

Pe listă mai apare și city managerul Robert Kristof, dar abia pe locul 146. Mai beneficiază de parcele și fiul consilierului local independent Ilare Bordeașu, fiul șefei Serviciului Resurse Umane din PMT, fiul unui șef de la Drumuri, o tânără care a ocupat funcția de arhitect-șef al orașului, dar și alți angajați din instituția de pe C.D. Loga.

Întrebat despre această situatie, Nicolae Robu i-a făcut tâmpiți pe cei care nu au loc de consilierii dânsului:

 

“Trebuie să fii tâmpit rău, îmi pare rău că trebuie să o spun, dar nu tâmpit, tâmpit rău, ca să ai pretenția ca niște cetățeni care ocupă anumite poziții, care nu îi favorizează într-o competiție, să nu aibă dreptul să participe la competiție.”

 

Ca să beneficieze de terenuri, tinerii trebuiau să aibă domiciliul în Timișoara, să nu aibă mai mult de 35 de ani și să depună o garanție de aproape 10.000 de euro, pentru a dovedi că au cu ce să înceapă lucrările la casa mult-dorită. Concursul de dosare a început în prima parte a lui 2017, iar în primăvara aceluiași an (n.r. martie) a fost făcută publică o primă listă a câștigătorilor. 209 de tineri s-au înscris inițial în competiție, însă primăria a pus la dispoziție doar 128 de parcele în zona Ovidiu Balea.

Citește și:  Niciun caz nou de infecție COVID-19 în Timiș în ultimele 24 de ore, 213 de noi cazuri la nivel național

Sursa: Tion

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*