Costi Rogozanu: „ăia mai cu bani au fluierat muzica sărăciei obsedate de bani.”
Habar nu am dacă ăștia au furat voturi sau nu, dar povestea aceea cu doamna Șoșoaca putea fi detensionată destul de ușor: să-i fi arătat femeii actele pe care le cerea.
Pentru că aici avea dreptate, nu poți să transporți nimic, nici niște apă minerală, fără acte.
Cu atât mai mult niște voturi.
Că or fi fost ele numărate, dar dacă face de exemplu mâine Clotilde Armand o contestație, spune că cineva a pus undeva pe procesele alea verbale un zero în plus, sau ce o fi făcut.
Și vin ăia de la Europa și spun să mai numărăm o dată voturile.
Iar domnul Toni Greblă spune OK, să le numărăm, se uită undeva într-un caiețel sau pe un calculator și spune vă rog să aduceți din depozit sacul nr. 3 din dreapta, de pe ultimul raft.
Dar așa, fără acte, aruncate de-a valma…
Păi cum să le numărăm dacă nu le mai găsim, că poate le-au mâncat șobolanii în pivnița aia, sau dacă tot nu a semnat nimeni pe ele pe un proces verbal, poate le-a luat cazangiul restaurantului, că înțeleg că e un restaurant în clădirea aceea, și le-a pus pe foc, că le veneau niște lăzi de bere și nu aveau unde să le pună.
De aceea, voturile alea trebuie ținute un timp, până când dispare eventualitatea ca alegerile să fie contestate de cineva.
Și le păstrezi așa cum își păstrează contabilii de la firme facturile, puse în ordine, într-un loc păzit și uscat și cineva o persoană cu nume, prenume și CNP, răspunde de ele.
Eu, un căcat de firmă în care lucrăm 3 prieteni, trebuie să-mi păstrez actele de la 5 la 50 de ani, în condițiile în care toate datele de pe actele alea au fost trimise în format electronic la tot felul de instituții ale statului. Mai nou și *.zip-urile alea de la e-facturi trebuie să le țin 5 ani cu toate că ele au fost descărcate de la ANAF, care ar trebui să le țină ei 5 sau 5000 de ani dacă au nevoie de ele.
Dar ăștia aruncă voturile în condițiile în care mai există voturi nenumărate. Păi nu prea e în regulă domnilor și doamnelor care formați Statul Românesc.
Cât despre circul care a făcut parte din toată povestea, stați liniștiți, nu a lovit-o nimeni la cap pe doamna Șoșoacă, am avut nervi să mă uit timp de 2 ore la toată povestea și știu că nu-i așa.
Dar…
Îmi aduc aminte de o secvență din trecutul recent:
Se întâmpla la Alba Iulia, era 1 decembrie 1990.
La tribună era conducerea FSN, în frunte cu Ion Iliescu, Petre Roman și asociații lor, în poză îl putem recunoaște pe Dan Iosif, pe Bârlădeanu, pe ăla de lângă Bârlădeanu nu mai știu cum îl chema dar țin minte că a fost un mare bandit care a făcut mult rău, e și generalul Stănculescu acolo, în spatele lui Iliescu vedem un individ care și el ajunsese mare șef în țară cu toate că fusese ofițer de Securitate la viața lui și mai și omorâse niște oameni cu mașina.
Dacă ne uităm atenți îl vedem undeva în spate de tot și pe Corneliu Coposu, care fusese invitat acolo în calitate de șef al opoziției. De fapt îi vedem mai curând pălăria.
Tot orașul era infestat cu pegră, adusă acolo cu autobuzele.
A vorbit Iliescu, au mai vorbit și alții dintre asociații săi și la un moment dat i s-a dat cuvântul și lui Corneliu Coposu.
Și în momentul ăla toată mulțimea, ca la comandă, de fapt a fost o comandă, a început să huiduie.
Iar Corneliu Coposu, care fusese invitat acolo de către autoritățile statului, și-a dat seama că totul fusese o capcană pentru a-l umili.
La un moment dat pe ecranele televizoarelor a apărut fața lui Petre Roman. Râdea. Și a spus ceva de genul „I-am demascat”
Mă gândesc cum ar fi fost istoria noastră ulterioară dacă în momentul ăla domnul Coposu, în loc să-și înghită umilința în tăcere s-ar fi dus acolo, în fața lui Petre Roman și ar fi țipat la el, în fața camerelor de televiziune:
– Ce belești fasolea băi nenorocitule, păi tu îți permiți să râzi în fața mea măi scursură nenorocită, că te calc în picioare, vierme împuțit și scârbos ce ești.
Poate că oamenii care ar fi văzut asta ar fi prins curaj și peste vreo 2-3 ani i-ar fi spus și ei directorului de la intreprinderea unde lucrau “Ia nu ne mai aburi tu cu MEBO și că ne cumpără țigagii, măi nenorocitule”. Si poate intreprinderile ar fi rămas ale noastre. Poate nu ar mai fi fost nici Caritasul. Sau privatizările pe 1 dolar. Sau multe alte nenorociri care s-au abătut asupra acestei țări.
Ce doream să spun este că nu întotdeauna e bună eleganța. Elegant și cumsecade ești cu cei care sunt eleganți și cumsecade, nu cu lepădăturile care din ciomăgari de cartier ajung primari sau cine știe ce șefi ai statului.
Într-o societate bolnavă, cum este aproape toată Europa în prezent, câte o Șoșoacă este ca antibioticul care ajută la vindecare. Singura condiție este să nu depășim doza strict necesară.
Importante licitații pe bani publici din IT sunt suspectate că au fost aranjate la „valori mari de achiziție”.
Da, asta este o noutate.
Glumesc.
Nu numai că licitațiile astea pe bani publici sunt „aranjate”, dar chiar necesitatea lucrurilor care se fac de firmele alea de IT este de obicei o falsă necesitate.
Să luăm de exemplu, din nou, „E-factura”.
Din e-factura asta nu câștigă statul, nimic, e-facturile nu vor aduce niciun leu în plus la bugetul statului, cine spune altfel, indiferent cine, e un cretin.
Nu vor aduce bani în plus nici cetățenilor, ba din contră, pentru că banii ăia cheltuiți pe programe informatice și semnături electronice și în unele cazuri calculatoare noi, vor fi recuperați de la cetățeni, mărind prețul unei pâini sau ce vând ăia, cu câțiva bănuți.
Cei care câștigă sunt firmele de IT, nu alea mici care fac și ele un progrămel, ci alea mari, cu stâpâni de “afară”, cărora le-au crescut cifrele de afaceri în ultimul an ca Făt Frumos din povestea aia.
Și vor mai câștiga cei care primesc „parandărătul”, derbedeii ăia care apar la televizor și ne aburesc că au crescut încasările la buget de când s-a introdus rahatul ăsta.
Lucruri cu adevărat necesare nu sunt în stare să facă ăștia, că uite, puteam să votăm acum stând acasă, cu telefonul sau dând clickuri pe o aplicație.
Ar fi fost și mult mai ieftin, ar fi fost și mult mai sigur, la o secundă după închiderea secțiilor de votare am fi știut rezultatele.
Dar așa ceva nu se vrea, că dacă faci așa ceva nu mai pot să plimbe ăia sacii cu voturi dintr-o parte în alta cu mașina de carne, cum plimbau ăia cadavrele la revoluție. Sau să anulezi votul pentru că se vede ștampila prin hârtie, de parcă eu mi-am adus hârtia aia de acasă.
Am putea informatiza Sistemul de Sănănate, nu numai decontarea cu Casa de asigurări, ci o informatizare reală, mergi la orice medic de pe planetă și ăla să-ți vadă fișa de când te-ai născut și până în prezent, ce boli ai avut de-a lungul vieții, ce tratamente ai primit. Nu e greu să faci așa ceva. Dar nici asta nu se vrea, e mai bine cu cârpelile periodice, că pe fiecare cârpeală din aia se primește mai mult decât pe o aplicație nouă.
***
Senator american: „Ucraina stă pe o „mină de aur” și „nu putem priva SUA de accesul la minerale critice în valoare de 10 până la 12 trilioane de dolari”
Senatorul american Lindsey Graham a avertizat că Statele Unite „nu își pot permite” să permită Rusiei să obțină victoria în conflictul din Ucraina, deoarece acest lucru ar însemna pierderea accesului direct la vastele resurse minerale ale țării. Într-un interviu acordat emisiunii „Face the Nation” de la CBS duminică, Graham a sugerat că „Ei (ucrainenii) stau pe un zăcământ de 10 […]
Cele 50 de miliarde de dolari pentru Kiev sunt in aer: UE se revoltă împotriva Americii
Acordul final privind un împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru Kiev, care va fi rambursat din veniturile din activele rusești, va fi amânat cel puțin până în toamnă din cauza dezacordurilor dintre Statele Unite și UE, scrie ziarul Politico, citând surse. Marți, o sursă europeană de rang înalt a declarat că UE se așteaptă […]
Serviciul militar obligatoriu va fi reintrodus în Germania
Se reintroduce serviciul militar obligatoriu în Germania. Ministrul Apărării din Germania, Boris Pistorius, este aşteptat să-şi prezinte propunerea privind serviciul militar obligatoriu, potrivit capital.ro. Se reintroduce serviciul militar obligatoriu în Germania Ministrul Apărării din Germania, Boris Pistorius, își va dezvălui planurile referitoare la un nou model de serviciu militar obligatoriu. În primă fază, el își […]
Mai puțin de 3% din cheltuielile militare ale G7 ar putea ajuta la eliminarea foametei globale și la rezolvarea crizei datoriilor din Sudul Global
Cu fonduri echivalente cu doar 2,9% (35,7 miliarde de dolari) din cheltuielile lor militare anuale combinate, țările din Grupul celor Șapte (G7) ar putea ajuta la eliminarea foametei în lume și la rezolvarea crizei datoriilor din Sudul Global, dezvăluie o nouă analiză Oxfam înaintea Summitului G7 din Borgo Egnazia, Italia.
Eradicarea foametei în lume, sub toate formele ei, ar necesita 31,7 miliarde de dolari mai mult din partea donatorilor, iar Oxfam estimează că partea echitabilă a eforturilor de reducere a datoriilor G7 pentru cele mai sărace țări ale lumii este echivalentă cu 4 miliarde de dolari, pentru un total de 35,7 miliarde de dolari.
„Guvernele descoperă că buzunarele lor sunt adânci pentru a finanța războiul astăzi, dar când vine vorba de oprirea foametei, ele sunt rupte brusc”, a declarat Max Lawson, șeful Politicii de Inegalitate al Oxfam International.
„Vorbim despre un mic angajament cu potențial de impact uriaș. Imaginați-vă o lume în care nimeni nu se culcă flămând și în care țările din Sudul Global pot pune bani în școli și spitale publice în loc să plătească dobânzile datoriei. G7 nu are doar mijloacele, ci și imperativul moral și strategic pentru a face acest lucru să se întâmple”, a spus Lawson.
Europa votează împotriva războiului din Ucraina
La alegerile de duminică, partidele național-conservatoare de pe continent au făcut un pas important înainte, renunțând la concentrarea lor îngustă asupra imigrației.
Chiar înainte ca alegătorii să ofere o mustrare uluitoare partidelor din Constituție la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie, sondatorii interni pentru Alternative für Deutschland (Alternativa pentru Germania) au raportat că războiul din Ucraina a fost principala preocupare pentru alegătorii germani. Douăzeci și șase la sută dintre respondenți au spus că „asigurarea păcii” a fost preocuparea lor numărul unu, urmată de securitatea socială (la 23 la sută) și de imigrare la 17 la sută, potrivit unui document intern al AfD.
Partidele de pace ale Germaniei – AfD și Alianța de stânga Sahra Wagenknecht – au câștigat 16%, respectiv 6% din voturi, în timp ce social-democrații de la guvernare au votat doar 14%, în timp ce Verzii – acum cel mai puternic susținător al Războiului din Ucraina – a scăzut la 12% de la 20,5% la alegerile din 2019.
Şeful NATO: Ungaria nu va participa la sprijinul alianţei pentru Ucraina, dar nici nu îl va bloca prin veto
Fostul ministru al apărării slovac acuzat de înaltă trădare după ce a transferat avioane MiG-29 Ucrainei
O plângere va fi depusă împotriva fostului ministru slovac al apărării Jaroslav Nagy pentru transferul avioanelor MiG-29 în Ucraina, a declarat actualul șef al departamentului militar, Robert Kaliniak. „Bineînțeles că Ministerul Apărării va depune o cerere la organele de drept. Slăbirea în acest fel a Forțelor Armate, contrar Constituției, nu poate fi numită altceva decât […]
Cum va permite lumea arabă Palestinei să-și câștige războiul de eliberare
de Jeffrey Sachs și Sybil Fares
Atâta timp cât lumea arabă rămâne fermă și clară că SUA trebuie să înceteze blocarea soluției celor două state, probabil că foarte curând va apărea un stat membru al ONU, suveran și independent, Palestina.
Războiul Israelului împotriva Gaza a devenit Războiul de Eliberare al Palestinei. Brutalitatea războiului și nesocotirea flagrantă a dreptului internațional au zguduit politica globală până la capăt. Dar cu unitatea arabă, Palestina își va câștiga eliberarea, deschizând calea către pace și securitate în Orientul Mijlociu printr-o soluție cu două state.
Europa va avea propria versiune a canalului Suez. Canalul Seine-Nord Europa, un proiect de 5 miliarde euro, va fi parte a unei reţele capabile să transporte mărfuri mari între Paris, Belgia, Olanda şi Luxemburg.
Canalul Suez a fost una dintre cele mai mari realizări din lumea ingineriei civile la nivel mondial în momentul construcţiei sale în aprilie 1859. Calea navigabilă de 193 km a devenit o rută comercială cheie între Europa şi Asia, conectând Mediterana de Marea Roşie.
Cine ar putea să preia candidatura lui Joe Biden
Nu mai sunt surprins când Joe „Alzheimers” Biden se îndepărtează în universul său imaginar, dar este încă șocant să fii martor. Verificați marcajul de la 2:40 în următorul videoclip. Biden susține că îl cunoaște pe Putin de 40 de ani. Nu sunt un geniu al matematicii, dar asta ar însemna că senatorul Biden s-a întâlnit cu un ofițer KGB de nivel inferior, proaspăt promovat în Dresda, Germania. Eu spun că e o prostie. Și cum anume a fost Putin o problemă? El nu a ieșit în evidență până când Boris Elțîn nu l-a etichetat pe Vladimir ca succesor al său.
Record îngrijorător. Peste 16.000 de companii din România s-au închis în anul 2024
Peste 16.000 de companii din România s-au închis în anul 2024, ceea ce reprezintă un record îngrijorător, semnalează un articol prezentat pe site-ul Termene.ro. Cele 16.000 de companii au încetat activitatea în primele patru luni ale anului 2024. Acest număr este cu aproape 3.000 mai mare decât în perioada similară a anului 2023.
VIDEO. Diana Șoșoacă solicită reluarea alegerilor. Senatoarea, lovită la cap
Astăzi, în jurul orei 13:00, un eveniment major s-a produs în București, Sector 3, la adresa Strada Liviu Rebreanu nr. 29. În mijlocul zilei, Diana Șoșoacă a surprins o scenă alarmantă: persoane nelegitime și fără identificare clară descărcau saci cu voturi într-o clădire fără însemne. Această descoperire a stârnit imediat suspiciuni cu privire la integritatea […]
Organizarea alegerilor a fost un eșec colosal și o rușine națională, acuză primarul Timișoarei. „Președintele AEP, Toni Greblă, trebuie să-și dea demisia”
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), consideră că organizarea alegerilor din 9 iunie a fost un dezastru și acuză că ne-am întors în timp, în anii 90, prin ce s-a întâmplat de duminică, 9 iunie, și până acum. Fritz crede că șeful AEP, Toni Greblă, ar trebui să demisioneze.
„E un eșec colosal și o rușine națională modul dezastruos în care s-au organizat aceste alegeri. E un salt în timp, înapoi în anii ‘90. Președintele AEP, Toni Greblă, trebuie să-și dea demisia. Iar voturile, acolo unde există dubii, trebuie renumărate. Acum!”, a scris Dominic Fritz, miercuri, pe pagina sa de Facebook
Nicușor Dan: Este anormal de mare numărul de buletine de vot care au ajuns la alegători, dar nu și în urne
Primarul reales al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit miercuri seară, pe pagina sa de Facebook, despre neregulile înregistrate la anumite secții de votare din București.
USR cere renumărarea voturilor şi la Braşov. Formaţiunea invocă nereguli identificate
EXCLUSIV. Importante licitații pe bani publici din IT sunt suspectate că au fost aranjate la „valori mari de achiziție” – documente din instanță
Lui CISCO, distribuitorilor săi și altor nouă firme de IT li s-au ridicat recent informații din sediu, de către Consiliul Concurenței. Instanța a aprobat inspecția inopinată după ce judecătorii au primit documente prin care li s-a explicat că există indicii că firmele s-au înțeles ca să ridice prețul la contracte publice. Câștigau mereu aceleași companii și la prețuri mari, ”de până la 99.99% din valoarea estimată”, susține Consiliul Concurenței. Nu doar statul, ci și firmele concurente s-au considerat păgubite, iar acestea au reclamat practica.
Canicula a pus la pământ și fotovoltaicele. Duduie importurile de energie
Problema fotovoltaicelor, semnalată de specialiștii în energie, este că acestea produc mult atunci când nu este nevoie și au perioade de peste 10 ore când funcționează pe consum. Stocarea, despre care se tot vorbește, nu este o soluție la îndemâna oricui, având în vedere prețurile inaccesibile ale bateriilor de mare putere, care să asigure măcar 2-3 ore de funcționare și, implicit, încărcare. Pentru că au dispus de finanțare, statele dezvoltate din UE au urmat orbește ordinele Comisiei Europene și și-au împânzit terenurile cu panouri fotovoltaice. Când au tras linie, investitorii s-au trezit că intră pe pierderi, luând în considerare prețurile preponderent negative, născute din supraproducția nesolicitată de nimeni, cu toate subvențiile plătite din banii populației. Agenția Internațională a Energiei, atunci când laudă excesiv regenerabilele, vorbește și despre importanța crucială a flexibilității, flexibilitate blocată în totalitate la vârful UE. Pentru că flexibilitate înseamnă să ai alte capacități de producție, care să funcționeze atunci când regenerabilele nu produc, adică pe perioade mari de timp. Cum hidroenergia afectează mediul, cărbunele populează și gazele sunt tot combustibili fosili, care trebuie și ei să dispară, nu a mai rămas decât energia nucleară, cu proiecte doar pe hârtie în marea majoritate a statelor UE.
Facturile cu care au cucerit țara: 9 milioane de euro a cheltuit Coaliția PSD-PNL pe publicitate TV și online în doar o lună
Documente de 45 de milioane de lei reprezentând publicitate pentru social-democrați și liberali la alegerile europarlamentare din 9 iunie au fost analizate de Snoop, din surse publice.
O femeie din Brăila a fost găsită moartă la 24 de ore după ce a sunat la 112. Polițiștii au ajuns în fața casei, dar au transmis că „nu se confirmă existența unui conflict”
O femeie și un bărbat din comuna brăileană Mircea Vodă au fost găsiți fără suflare, marți dimineață, în casa în care locuiau. Poliția are indicii că bărbatul și-a omorât concubina și apoi s-a sinucis. Cu o zi înainte, victima sunase la 112, dar polițiștii din teren nu au găsit locuința și au plecat. Ei sunt vizați acum de o anchetă internă a IPJ Brăila, scrie publicația locală deBrăila.
Sistemul este putred și profund corupt
1.000 de lei pentru un vot și o diferență de 146 de voturi. Ca să-ți asiguri astfel victoria în alegerile locale trebuie să cumperi mai mult de 146 de voturi, trebuie să-ți scoți la vânzare două din apartamentele pe care nici măcar nu le-ai trecut în declarația de avere.
Dezastru la depunerea proceselor verbale pentru Europarlamentare, în Timiș. Peste 90% din procesele verbale, întocmite greșit
Procedurile tehnice de centralizare a datelor de la alegerile desfășurate duminică sunt enorm de mult întârziate, aceasta și din cauza proceselor verbale prost întocmite. La Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Timiș peste 90% din procesele verbale predate pentru alegerile Europarlamentare au fost prost întocmite.
Spațiu verde public și bănci, în locul „parcului privat” recuperat de Primăria Timișoara în Aradului
La două săptămâni de când a intervenit pe Calea Aradului pentru a recupera un spațiu verde „privatizat”, primăria anunță că amendează, în același loc, o alee cu bănci și o „mini grădină publică”.
STPT demontează mai multe dezinformări cu iz electoral
Reprezentanţii Societății de Transport Public Timișoara (STPT) au reacţionat în urma apariției, în ultima perioadă, în presa locală și la Antena 3 a unor știri considerate false de cei din companie, ştiri legate de situația financiară și de drepturile salariale ale angajaților. Cei din societatea de transport afirmă că, potrivit ultimului audit financiar.
Cele mai bune alternative pentru Photoshop dacă doriți să evitați Adobe
Photoshop este programul care a devenit sinonim cu editarea fotografiilor – atât de mult încât oamenii îi folosesc numele ca verb – dar având în vedere furia recentă cu privire la termenii și condițiile atașate produselor Adobe și la modul în care conținutul pe care îl salvați în cloud poate fi folosit pentru antrenează AI, s-ar putea să cauți altceva.
Adobe se străduiește acum să-și clarifice abordarea asupra proprietății conținutului și a datelor de instruire AI, dar chiar dacă sunteți mulțumit de politicile companiei, Photoshop încă vă va costa cel puțin 9,99 USD pe lună. Într-o epocă în care suntem cu toții deja înscriși la o mulțime de abonamente digitale, asta este altceva la care te-ai putea gândi de două ori.
Iată, așadar, câteva dintre cele mai bune alternative Photoshop de luat în considerare. Toate acestea sunt fie gratuite, fie mai puțin costisitoare decât editorul foto de vârf al Adobe.