Nicoleta C. July 27, 2020

 

Un angajat al companiei Flextronics din Timișoara a fost confirmat duminică, 26 iulie, ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2.

 

Conform surselor noastre, bărbatului i s-a făcut rău sâmbătă la locul de muncă și a fost testat pentru COVID-19, rezultatul testului, primit a doua zi, fiind pozitiv. A fost internat, dar cum spitalele din Timișoara sunt la capacitate maximă, pacientul a fost transferat la unitatea sanitară din Lugoj.

 

Angajatul avea postul de lucru în magazia unuia dintre modulele fabricii Flextronics de pe Calea Torontalului. Colegii de tură ai barbatului au fost plasați în izolare la domiciliu, iar doi colegi de apartament ai acestuia, tot angajați Flex, urmează procedura de testare pentru coronavirus.

 

Am contactat reprezentanții fabricii din Timișoara pentru un punct de vedere, dar până la ora publicării articolului nu am primit niciun răspuns.

Totuși, conform surselor noastre, compania Flextronics a luat, încă de la începutul pandemiei, măsuri riguroase de combatere a coronavirusului, cel mai probabil angajatul cu testul pozitiv s-a infectat în afara orelor de program.

 

Cum Flex România are peste 4.000 de angajați, majoritatea din Timișoara și localitățile învecinate, am contactat și reprezentanții DSP Timiș pentru a ne oferi mai multe detalii despre ancheta epidemiologică, dar ne-am lovit de refuzul acestora, motivând că încă nu au colectat toate datele din teren.

 

UPDATE, punct de vedere Flex România:

 

„Un membru al echipei noastre din Flex Romania a fost, din pãcate, diagnosticat cu Covid-19, sȃmbãtã, 25 iulie. Colegul nostru se aflã în spital şi nu prezintã simptome majore.

Am informat DSP-ul, iar în interiorul companiei noastre, prin Echipa de Gestionare a Situaţiilor de Crizã, am iniţiat protocolul de urmãrire a posibililor contacţi. Ca o precauţie, toţi aceşti colegi au fost izolaţi pentru o perioadã de 14 zile.

Odată notificată această situație, am efectuat protocoalele de dezinfecţie. Noi folosim o firmã specializatã, iar pe lȃngã aceasta, am dezvoltat şi folosim intern, tehnologia UVC (prin roboţi/ vehicule autonome) pentru a asigura o curãţare în profunzime.

Luăm toate măsurile și precauțiile necesare pentru a asigura sănătatea și siguranța angajaților noștri, prioritatea noastră principală, în timp ce continuăm să ne sprijinim clienții în furnizarea de echipamente esențiale necesare pentru combaterea COVID-19.

Urmãm şi implementăm în continuare cu rigurozitate toate acțiunile solicitate de către autoritățile locale și internaționale privind asigurarea măsurilor de prevenție și respectarea acestora cu privire la Covid-19 – reguli de igienă, reguli cu privile la distanţa socială și cele referitoare la simptomatologie.Ca procedură obligatorie, parte a politicii interne de protecție împotriva Covid-19, toți angajații și colaboratorii trebuie să poarte protecție facială /mască, care să acopere nasul și gura, pe întreaga durată a zilei de lucru, în cadrul companiei și pe durata transportului, regulă reglementată şi prin Ordinul MS MAI nr. 874/ 81/ 2020, din 22 mai 2020.

Noi ne încurajãm colegii sã poarte masca şi în afara orelor de lucru şi încercãm sã creştem responsabilitatea prin varii campanii interne de comunicare. Pe lângă măştile din timpul lucrului, Flex România a oferit 50 de măşti/ angajat pentru uz personal şi am fãcut diverse donaţii.

La Flex continuăm să ne desfășurăm activitatea, inclusiv pentru clienții din industria medicală, monitorizând atent evoluția situației generate de Covid-19 și depunem eforturi susținute pentru a asigura securitatea şi sănătatea echipei noastre.

Sperãm din inimã sã vedem o recuperare rapidã a colegului nostru şi vom continua sã îi respectãm initimitatea şi protecţia datelor personale.”, Flex Romania, 27.07.2020.

 

Citește și:  Scădere semnificativă a salariului mediu în România. Explicaţia pentru ultimele cifre făcute publice de Institutul de Statistică

15 thoughts on “Angajat Flextronics Timișoara, confirmat cu COVID-19

 1. Degeaba au luat masuri, daca nu sunt respectate de angajati. Oricum au mai fost cazuri de covid la Flex, dar au fost musamalizate. Banul vorbeste.

   1. Nu se respecta deloc 🙂 haideti sambata sau duminica, sau chiar tura de noapte in timpul saptamanii, sa vedeti ca 90% nu poarta masti DELOC, nici macar pe gura 🙂 in birouri la fel, nimeni nu poarta 🙂

 2. In Flex nu poarta aproape nimeni masca, ori o poarta la gat sau pe gura doar, ori deloc, in weekend 95% nu poarta masca deloc, nici controale nu sunt.

 3. mananci tu fraiere cacat ,in plina pandemie se primea marfa din Italia ,trimisa de 2 zile ca urgenta , cum iti explici ? Lucrez la receptie marfa si stiu ce vorbesc,se respecta o p”a . Eu lucrez 8 ore dar restul lucreaza 12 ore si in 12 ore poti face febra de n ori .In vestiare nu se respecta distanta din vina lor ca asa vina lor ,nu a noastra .Dezinfectantul e diluat cu apa ,presul de la untrare e uscat in ejend .Asa ca mai bine taci …

 4. mananci tu fraiere cacat ,in plina pandemie se primea marfa din Italia ,trimisa de 2 zile ca urgenta , cum iti explici ? Lucrez la receptie marfa si stiu ce vorbesc,se respecta o p”a . Eu lucrez 8 ore dar restul lucreaza 12 ore si in 12 ore poti face febra de n ori .In vestiare nu se respecta distanta din vina lor ,nu a noastra La femei cur in cur .Dezinfectantul e diluat cu apa ,presul de la intrare e uscat in wkend .La cantina ,dupa tejghea fii sigur ca alea bat snitelul cu mana libera . Asa ca mai bine taci …Au.fost cazuri si Da,au pile la Robu si chiar la guvern .Taxele ,impozitele ,ia gandeste putin .Intra vreo televiziune in firma ? Cate stiri cu Flex ai vazut .Daca colegul are de ceilalti doi colegi de camera de ce nu zic nimic ? Si sindicatul din Flex e un kkt de-ai lor , de Andrici cu functie clandestina ce zici ?

  1. nelutu,nu stiu cum ai ai fost tu angajat la Flex pentru ca limbajul si probabil inteligenta ta este de vacar (sa ma scuze vacarii),poti sa faci febra si acasa in 12 ore,fac pariu ca tu acasa nu ai nici un covor la intrare si precis nu ai nici dezinfectant,poate sapun sa ai si apa,in vestiar ce ar trebui sa faca firma pentru ca dulapurile sunt distantate,in cantina la mese de 8 persoane mananca 2 angajati (doi),a fost nevoie sa fie delimitate cu tevi ca altfel nu se respecta marcajul,pe masa sunt dezinfectanti,la sol sunt marcaje,doar trebuie respectate,roboti cu lampi UV care dezinfecteaza ariile de productie si solul sunt,obligalitatea de a purta masca este recomandata pe toate panourile de avizare din toate modulele,deci conditii sunt doar trebuie respectate de catre angajati.
   In alta ordine de idei ar trebui sa-ti fie rusine ca te iei de Sindicate pentru ca datorita Sindicatului reprezentativ si inainte de modificare codului munci si celalalt Sindicat,tuturor salariatiilor le-au fost majorate in ultimii 12 ani salariile cu 100,3% la angajatii diret productiv si cu 84 % la angajatii indirect productivi,ia mai gandestete ce salar ai fii avut fara Sindicat si daca este asa rau la Flex de ce nu te duci in alta parte daca esti asa nemultumit

 5. Pentru o informare corectă și pentru ” postacii” firmei flextronics :
  Primul caz de covid a fost în luna mai( din Reșița – decedat, cazul doi de care se vorbește în articol ( minimarket mod 3 din Hațeg) ,al treilea confirmat azi din mod 5 !!! Pentru postaci: e recunoscut intern !!
  De ce oare e singurul articol din presă referitor la covid??
  De ce nu se vorbește de cazurile anuale de TBC…

 6. el este,lucica,doar el si dragnea aveau geaca din musama si sandale cu ciorapi flausati cand sau angajat

 7. Încă un caz confirmat la flextronics – tehnician npi mod 3 ! In total s-a ajuns la 6 cazuri știute de noi!!!
  Cățeii Flex- aport !! Poate explicați cum tehnicianul de la reciving confirmat cu covid lucra de la 9-17 dar a intrat în contact doar cu 24 de persoane ??
  Cum va explicați că o persoană ce lucrează în minimarket mod 3 a fost în contact cu persoana confirmată cu covid de acolo și e bine merci la mare pentru că nu a fost declarat contact…
  Cum explicați cele 2 cazuri confirmate cu covid din Făget ( aflat în carantină)…

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*