Redacție June 24, 2021

 

Comunicat de presă

 

A fost semnat contractul de execuție pentru modernizarea străzilor din zona Orăștie-Alpiniștilor. Executantul lucrărilor, desemnat în urma licitației, este PORR Construct. Valoarea lucrărilor este de 3.503.861,31 lei fără TVA. Durata este de 8 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Zona în care se va interveni este situată în partea de nord-est a municipiului, zona Modern, şi se referă la străzile Orăştie şi Alpiniştilor. Aceste străzi nu au fost modernizate până acum şi nu mai corespund condiţiilor de trafic.

În prezent, traficul care se desfăşoară pe străzile Orăştie şi Alpiniştilor este rutier şi pietonal, fiind destinat circulaţiei autovehiculelor ce tranzitează locația, nevoii de acces a riveranilor la proprietăţi şi asigură legătura cu artera de penetraţie dinspre Lugoj, în municipiu. În zonă nu sunt amenajate locuri de parcare şi nici piste pentru biciclete. Trotuarele sunt degradate, prezintă fisuri multiple pe unele sectoare sau lipsesc pe alocuri, circulaţia pietonilor fiind îngreunată. Starea străzii este precară din punct de vedere al practicabilităţii, prezentând denivelări, degradări sub formă de gropi și spații verzi neamenajate, cu autovehiculele parcate haotic pe carosabilul sau pe spaţiul verde, obstrucţionând circulaţia rutieră. Zona este intens folosită de cei care intră în oraş pentru a evita aglomeraţia de pe Calea Dorobanţilor, de locuitorii din zonă și de cei care vin din Ghiroda.

Lungimea străzilor care vor fi modernizate este de 827,963 m.

Lucrări: va fi amenajată suprafaţa carosabilului pe 5.489,41 mp, se vor realiza 81 de accese la proprietăți, se vor monta rigole prefabricate pe 1.631 m, se vor amenaja trotuare pe 1.598 m și piste pentru biciclete pe 1.459 m. De asemenea, vor fi realizate spații verzi pe 1.391 mp și se vor amenaja 91 de locuri de parcare. Va fi realizată canalizaţia subterană pentru fibră optică pe 1.648 m.

Citește și:  Lucrări de reparații și întreținere a străzilor, desfășurate azi, 7 septembrie 2021

Direcția Comunicare-Relaționare

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*