Nicoleta C. September 28, 2020

 

Astăzi a avut loc evenimentul de deschidere a anului universitar 2020-2021 la UVT, desfăşurat în format online, distribuit public prin social-media pe pagina UVT şi prin Google Meet.

 

Universitatea de Vest din Timişoara, cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul ţării, marchează astfel un început de an universitar care, deşi dominat de restricţii, de foarte multe limitări în desfăşurarea activităţilor educaţionale, va însemna o perioadă importantă pentru întreaga comunitate locală, ca şi pentru întreaga societate, în care vom fi precauţi în faţa riscurilor epidemiologice şi vom continua educaţia la înalte standarde, în regim online sau hibrid. Maniera de desfăşurare a activităţilor educaţionale în cele 11 facultăţi ale UVT a fost stabilită prin deciziile luate de conducerile facultăţilor.

La evenimentul de astăzi, comunitatea universitară din UVT a fost onorată de intervenţiile mai multor invitaţi, reprezentanţi ai autorităţilor şi partenerilor UVT, dar şi a personalităţilor internaţionale, ambasadori ai UVT în lume. După cuvântul de deschidere pe care rectorul UVT, domnul prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, l-a transmis studenţilor şi părinţilor lor, cadrelor didactice şi cercetătorilor, personalului de specialitate şi colaboratorilor, publicului prezent în online la eveniment, au urmat mai multe mesaje de solidaritate, deschidere şi parteneriat universitar transmise live de către: doamna Ligia Deca, Consilier Prezidenţial, rectorii celorlalte trei universităţi publice timişorene, partenere ale UVT în cadrul Alianţei Timişoara Universitară, prof.univ.dr. Octavian Creţu (UMFT), prof.univ.dr. Florin Drăgan (UPT), prof.univ.dr. Cosmin Popescu (USABTM). De asemenea, au transmis mesaje şi doamna prof.univ. dr. Alice Oancea, Doctor Honoris Causa a UVT (Universitatea Oxford), ca şi studenţii Adrian Breha, preşedinte OSUT şi Antonia Pup, reprezentantă a anului întâi, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, a transmis comunităţii universitare din UVT:

 

„Universitatea este locul unde sunt prietenii noştri, locul de unde provin cele mai frumoase amintiri ale fiecăruia dintre noi. Criza pandemică ne-a dezvăluit că universitatea nu este doar o clădire, nu este doar un şir de încăperi, nu este doar coridorul lung sau amfiteatrele în care ne întâlnim! Universitatea, în online sau faţă în faţă este o parte din noi. Indiferent unde vă veţi afla, la şcoală, respectând regulile de distanţare, sau acasă, conectaţi online, vă urez tuturor, studenţi şi membri ai comunităţii universitare, sănătate şi viziune, optimism şi realism, energie şi putere, pentru a deveni zilnic versiuni mai bune ale propriilor persoane. Învăţaţi să stăpâniţi flacăra voastră internă dar nu o lăsaţi să se stingă niciodată! Să ne dorim şi să avem ambiţia de a avea un an universitar 2020-2021 în pas cu lumea viitorului!”.

 

Citește și:  Comisia Europeană a dat în judecată Italia pentru apa potabilă nesigură furnizată cetățenilor

În perioada 28 septembrie – 4 octombrie, Universitatea de Vest organizează un program dedicat iniţierii noilor studenţi – SĂPTĂMÂNA DE INIŢIERE UVT – cuprinzând, pe lângă evenimentul de deschidere a anului universitar, activităţi şi evenimente generice, destinate întregii comunităţi universitare – aşa cum este Festivalul Univibes, ajuns la cea de-a patra ediţie, dar şi evenimente nişate pe specificul celor unsprezece facultăţi. Întregul program al Săptămânii de Iniţiere UVT se găseşte online pe pagina UVT dedicată Săptămânii de Iniţiere.

Festivalul UNIVIBES, singurul festival de muzică şi arte performative organizat de o universitate odată cu deschiderea anului universitar, revine şi în acest an, într-o ediţie ce respectă regulile de distanţare, în Parcul Rozelor din Timişoara. Atmosfera va fi întreţinută de către Adrian Despot & Cezar Popescu (Viţa de Vie Acu2tic), Ţapinarii şi Monokrom. Aşadar, începem anul universitar cu forţe proaspete şi energie! Univibes by UVT deschide spectacolul studenţiei în 28.09 la ora 19. #BeReady! Intrarea este gratuită şi se face pe bază de rezervare.
Pentru toate informaţiile despre evenimentele săptămânii de iniţiere la UVT vă rugăm să accesaţi pagina web www.uvt.ro şi pagina de facebook UVT.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*