Redacție December 8, 2021

 

După prima testare din salivă a elevilor din Timiș, care a avut loc luni, şase probe au ieşit pozitive, dar doar una a fost ulterior confirmată pozitiv prin testul RT-PCR.

 

Detaliile au fost oferite de șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu.

 

„Şase dintre elevii testaţi cu test de salivă au fost pozitivi, dar pentru ei s-a realizat gratuit un test PCR care au confirmat că patru dintre ei sunt negativi şi doar unul a fost pozitiv. Totodată, un părinte nu a vrut să testeze copilul, care, potrivit metodologiei, a rămas în sistem online, dar clasa rămâne faţă în faţă, pentru că au rezultat negativ al testelor”, a explicat Marin Popescu, citat de Agerpres.

 

În judeţ au sosit 277.000 de teste de salivă, iar în următoarele zile vor ajunge la IŞJ Timiş alte tranşe de kituri care le vor fi distribuite unităților de învățământ.

Marin Popescu a mai spus că, în prezent, sunt 29.000 de teste pentru care nu există confirmarea de aplicare şi rezultatele, întrucât părinţii nu au transmis rezultatele acestor teste.

Totodată, el a mai precizat că vaccinarea în rândul personalului angajat în sistemul de învăţământ din Timiş a crescut la 75,23%, dar există şi unităţi în care procentul este de 100%.

Citește și:  Campanie colectare deșeuri periculoase în zona 1 rural a judeţului Timiş

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*