Redacție September 16, 2020

 

Promisiunile electorale par că se repetă în campania electorală din Timișoara. Primarul Nicolae Robu a anunţat, din nou, că Timişoara va avea un aquapark, de data aceasta printr-o investiţie privată. Conform spuselor edilului-șef, proiectul este în stadiul emiterii avizului de oportunitate pentru planul urbanistic zonal (PUZ).

 

Primarul Timișoarei a ținut să explice marți, în conferinţa de presă săptămânală, că a încercat să obţină finanţare, dar Timişoara nu este staţiune balneo și nu a fost eligibilă pentru astfel de finanţări la momentul respectiv.

 

„Am avut foarte multe alte priorităţi în oraş pentru mobilitate, construirea de noi spitale, spitalul de copii care este aproape gata, în şcoli. Ceea ce mi s-a prezentat ca intenţie investiţională, cu câţiva ani în urmă, se materializează acum. Sunt autorizat de investitor să fac public faptul că proiectul Aquapark este în stadiul de emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ”, a spus Nicolae Robu.

 

Aquapark-ul promis de data aceasta se dorește să se construiască în zona Gării de Nord, pe locul unor foste clădiri vechi ale depoului, pe o suprafaţă de aproximativ 6 hectare. Va avea nouă piscine cu diverse funcţiuni, cu valuri, cascade, piscine pentru sport, tobogane, locuri de joacă şi bazine pentru copii, piscină de sticlă, zone de relaxare spa, saună turcească, un acvariu, restaurant, magazine. Costurile estimative pentru acest proiect ridicându-se la 10-15 milioane de euro.

Citește și:  E oficial: Guvernul a publicat lista cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*