Oameni de știință au găsit niște microbi care pot mânca plasticul.
Am undeva în bibliotecă o carte, o distopie, care tratează exact acest subiect.
Oamenii de știință descoperă o un microb care mănâncă plasticul sau alte produse asemănătoare.
Doar că microbii ăștia au o proprietate interesantă, ei când se multiplică își cam schimbă proprietățile, în așa fel încât să-și asigure în primul rând supraviețuirea și în al doilea rând evoluează.
Ca și virușii ăia despre care tot am auzit în ultimii ani, ba e A1H1, ba e A1H2, ba e gripă, ba e altfel de gripă, ba e Covid.
Și în cartea aceea, microbii ăia s-au mai modificat la fiecare ciclu. Și astfel au început să mănânce și lucrurile care ne folosesc și care am dori să nu fie distruse, garniturile de la motoare sau tot felul de alte lucruri, izolația cablurilor și o mulțime de alte chestii.
Și în final civilizația s-a cam dus dracului.
Germania ia în calcul suspendarea Schengen.
Și iată că așa dușmanii, cu complicitatea lepădăturilor europene școlite și instruite în acest scop, și-au atins țelul, distrugerea Uniunii Europene.
Trump a molestat-o, dar nu a violat-o, Biden nu se simte nici el mai bine.
Poate că cetățenii Americii ar trebui să caute totuși o variantă democratică de alegere a unui președinte care nu este o marionetă a sistemului format din oameni buni de închis într-un balamuc, a mafioților și a producătorilor și a traficanților de armament.
Imaginați-vă că vă cumpărați o mașină, Nu aveți unde să mergeți, dar în așteptarea momentului în care poate o veți folosi vă jucați cu ea în parcare, cum făceau unii pe vremea lui Ceaușescu când aveau mașină dar nu aveau benzină. În fiecare duminică după-amiază coborau la ea, îi deschideau capota, se uitau două-trei ore la ce este acolo înăuntru, mai venea și câte un vecin să se uite și el, mai o berică și se făcea seară, după care toată lumea urca în apartamente că începea filmul ăla cu Elvis.
După un timp, cu toate că nu ați folosit niciodată mașina aia, și cu toate că nu aveți nevoie de o mașină, vă cumpărați alta mai modernă și mai scumpă. Și toată povestea se reia.
Exact așa fac armatele cu armamentul.
Ce risipă imensă.
Demarează construcția parcării din spatele magazinului Bega.
Totuși, mă întreb, faptul că acea parcare nu a fost construită în urmă cu o mulțime de ani a adus pagube imense orașului, din parcarea aceea comunitatea ar fi putut câștiga o mulțime de bani.
Chiar nu plătește nimeni paguba asta? Primăria a făcut ceva în sensul ăsta, de exemplu să blocheze conturile judecătorilor care au dat niște hotărâri nedrepte favorizând astfel spolierea averii orașului, a noastră a tuturor? Sau chiar a Tribunalelor care i-au angajat pe oamenii ăia?
Intrebarea e retorică, o pun doar așa, ca să nu creadă ăia care ne-au furat țăra de sub cur că îi vom uita vreodată. Poate la un moment dat vine ea și legea aia care va face ca cei care au permis ca cei puțini și bogați să ia de la cei mulți și săraci să fie pedepsiți.
Oamenii de știință au găsit microbi care pot face acest lucru la 15C, într-o potențială descoperire pentru reciclare
Microbii care pot digera plasticul la temperaturi scăzute au fost descoperiți de oamenii de știință din Alpi și Arctica, care ar putea fi un instrument valoros în reciclare.
Multe microorganisme care pot face acest lucru au fost deja găsite, dar de obicei pot funcționa numai la temperaturi peste 30C (86F). Aceasta înseamnă că utilizarea lor în practica industrială este prohibitiv de costisitoare din cauza încălzirii necesare. De asemenea, înseamnă că utilizarea lor nu este neutră în carbon.
Twitter vrea să ofere apeluri audio și video de pe platformă
Elon Musk, șeful său, vrea să ofere un instrument similar celor deja disponibile pe rețelele Instagram și Facebook în special.
Tucker Carlson va reînvia emisiunea de pe Twitter după demiterea Fox News
Gazda a fost concediată de rețeaua de știri luna trecută, în urma acordului său de 787,5 milioane de dolari cu Dominion din cauza minciunilor electorale.
Tucker Carlson își va reînvia emisiunea pe Twitter, după ce luna trecută a fost demis brusc de la Fox News.
Într-un tweet intitulat „Ne-am întors”, Carlson a distribuit marți un videoclip în care discută următoarele mișcări. Fosta gazdă a spus că își va duce emisiunea pe Twitter, pe care l-a descris drept „ultima platformă rămasă din lume” pentru a permite libertatea de exprimare.
Primii oameni au venit în America din China în două migrații, arată un studiu
Un nou studiu genetic descoperă că unele dintre primele sosiri au venit în timpul ultimei ere glaciare și la scurt timp după
Primii oameni care au ajuns în America au inclus oameni din ceea ce este acum China, care au sosit în două migrații distincte în timpul și după ultima ere glaciară, a descoperit un nou studiu genetic.
„Descoperirile noastre indică faptul că, pe lângă sursele ancestrale indicate anterior ale nativilor americani din Siberia, coasta de nord a Chinei a servit și ca un rezervor genetic care contribuie la fondul genetic”, a spus Yu-Chun Li, unul dintre autorii raportului.
Obiceiul banal care e un real ajutor pentru oamenii cu Alzheimer și demență
Boala Alzheimer și demența afectează considerabil atât viața persoanelor diagnosticate, cât și a celor dragi. Dar se pare că un obicei banal, pe care îl avem cu toții, poate reprezenta un real ajutor: ascultarea muzicii.
După Austria, și Germania vrea controale la frontieră din cauza imigrației ilegale. Acest lucru presupune suspendarea acordului Schengen.
CNN: Jurații consideră că Trump a molestat-o pe jurnalista Elizabeth Carroll , dar nu a violat-o.
Popularitatea lui Joe Biden este în scădere. Economia Americii, între colaps şi confuzie
O delegaţie parlamentară australiană a comunicat marţi că s-a întâlnit cu ambasadoarea SUA la Canberra, Caroline Kennedy, căreia i-a cerut sprijinul pentru revenirea în Australia a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, transmit Reuters și Agerpres.
Atacatorul din Dallas care a ucis 8 persoane într-un mall avea „ideație neonazistă”
Bărbatul care a ucis opt persoane într-un centru comercial din zona Dallas avea „ideații neonaziste”, dar părea să-și fi identificat victimele la întâmplare și fără a ține cont de rasă, vârstă sau sex, relatează Reuters.
VIDEO Proteste de amploare în Serbia după cele două atacuri sângeroase soldate cu 17 morți
Mii de persoane au manifestat luni seara la Belgrad pentru a cere demisiile unor lideri politici şi împotriva promovării violenţei în mass-media, la câteva zile după două atacuri armate care s-au soldat cu 17 morţi, în special într-o şcoală, relatează AFP.
Ofițerii FBI ar fi declanșat o amplă anchetă în România după ce sute de membri ai clanurilor au ajuns ilegal în SUA, unde se ocupă, în principal, de clonarea cardurilor bancare. În acest mod, grupările […]
Ungaria spune că va cere redeschiderea dosarului aderării României la Schengen
Ministrul Comerţului Exterior şi al Afacerilor Externe al Ungariei, Szíjjártó Peter a declarat marţi, la Oradea, că România ar fi trebuit deja să facă parte din Spaţiul Schengen, context în care relaţiile economice dintre Ungaria şi România, inclusiv cele din zonele transfrontaliere, ar avea mai mult de câştigat.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene este așteptată să soluționeze miercuri, 10 mai, sesizările trimise de judecătorii români la cererea procurorilor DNA cu privire la compatibilitatea deciziilor Curții Constituționale și ale Înaltei Curți pe tema prescripţiei. Urmare a acestor hotărâri, obligatorii pentru judecători, în ultimul an un număr de 4.142 de dosare penale – unele având ca obiect infracțiuni comise cu violență – au fost închise.
Ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române vor avea loc luni, 15 mai 2023.
Filmări cu lansatoarele de rachete românești, care sunt deja folosite de armata ucraineană pe câmpul de luptă, au apărut pe Twitter, marți, 9 mai.
Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, structură din subordinea Statului Major al Apărării, vrea să achiziționeze servicii și echipamente și internet prin satelit Starlink sau similare și, pentru a pregăti licitația, a lansat o consultare publică prin Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), scrie Economica.net.
„Produsul este destinat pentru asigurarea serviciului de internet care va asigura viteza de descărcare între 100Mb/s și 200 Mb/s și o latență de până la 20 ms oferind acoperire în locațiile aflate pe teritoriul României, Europa inclusiv Marea Neagră, Marea Mediterană, nordul Africii, Oceanul Atlantic”, se arată în document postat.
Aflată într-o vizită în România, șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi, a declarat luni, 8 mai, la Euronews România, că nu va candida la alegerile prezidențiale nici după ce își va încheia mandatul la EPPO în 2026.
„Nu mă pregătesc pentru nicio candidatură. Am avut o vizită de două zile în concediu, în timpul meu liber. Cred că nu este nicio problemă dacă în timpul meu liber mă duc într-o librărie, într-o biserică sau într-o cofetărie. Este alegerea mea. Este tot alegerea mea în timpul liber cum mă îmbrac. Nu înseamnă că dacă am luat ie atunci când mă duc la biserică candidez la președinție”, a spus Kovesi.
Eurodeputatul Dacian Cioloş a declarat marţi, la Strasbourg, că îşi doreşte în continuare un viitor politic în România şi că va decide, la momentul oportun, împreună cu colegii din REPER, dacă va candida la alegerile prezidenţiale sau la viitoarele alegeri europene.
Întrebat dacă îşi doreşte în continuare un viitor politic în România, în contextul în care nu a fost prezent la Adunarea Generală a REPER de sâmbătă din cauza unei misiuni europarlamentare în Liban, Dacian Cioloş a răspuns afirmativ, dar a spus că nu a luat încă o decizie privind funcţia pentru care va candida.
10 mai, Ziua Independenței Naționale a României
Începând din acest an, Ziua Independenţei Naţionale a României este sărbătorită la data de 10 mai, în urma adoptării Legii nr. 189 din 8 iulie 2021. Este zi de sărbătoare naţională, dar în care se lucrează.
Procedura privind reclasificarea fiscala a diurnei. Ce trebuie să știi
Prin Legea nr. 72/2022 a fost adoptată amnistia și anularea unor obligații fiscale generate de reclasificarea echipelor de inspecție fiscală a sumelor primite de salariați sub formă de diurnă, indemnizație de delegare, indemnizație de detașare, etc. din venituri neimpozabile.
Justiția, ghid de rele practici
Documentul de 37 de pagini numit Ghid de bune practici în relaţia sistemului judiciar cu mass-media ilustrează concepția restrictivă a CSM-ului condus de Lia Savonea.
Au apărut în spațiul public stenogramele unor convorbiri purtate în spațiu privat de către șefa Freedom House România și un procuror, despre capcanele unui ghid de bune practici în comunicarea cu mass-media pe care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) îl pregătea pentru „transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar”. În magistratură se vorbea că șefa de atunci a CSM, Lia Savonea, avea în plan restrângerea dreptului la informare a publicului, prin secretizarea unor informații din penal ca identitatea inculpaților, dimensiunea prejudiciului, activitatea inspecției judiciare, numele magistraților aflați în vizorul inspecției etc.
Pe 7 mai, la ora 13:45, un bărbat și-a găsit mama fără suflare în imobilul unde locuia singură, în orașul Ianca. Femeia de 95 de ani era complet dezbrăcată și avea urme vizibile de violență pe corp. Necropsia a arătat că bătrâna a fost nu doar omorâtă, ci și violată.
Ancheta criminalișților a condus la un recidivist brăilean. Individul, în vârstă de 35 de ani, a fost adus la Brăila, audiat și reținut pentru 24 de ore sub acuzația de viol și omor calificat.
Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, îi are subordonați la instituții din coordonarea ministerului pe care îl conduce pe mai mulți membri ai familiei: fiica, ginerele, nora și soția. Cel mai recent, a intrat în acest ”club” nora ministrului, Antonia Luchian (32 de ani), angajată în 2020 drept consilier la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Anterior, aceasta lucra la propria firmă de ”cursuri de dans” și ”dansatori evenimente”.
De ce strigă AUR că „statul ne fură copiii” și unde este minciuna
„Lege satanică: PSD, PNL și USR vor să ne ia copiii”, „Legea Firea, prin care statul poate lua copiii din familiile sărace”, „Dacă ești sărac nu mai ai dreptul să îți crești copiii”. Acestea sunt doar câteva dintre manipulările folosite de AUR și de adepții teoriilor conspirației pentru a panica pe români.
Cu Doru Antonesi despre umorul involuntar al româncelor care-și invocă un anumit organ pe care nu-l au, despre umorul care mai mult nu e al televiziunilor, despre analfabetismul producător de insulte și despre neorealismul filmelor autohtone care umblă să intre cu numărul de înjurături în Cartea Recordurilor.
Un comisar acuză la Partid și toarnă la Securitate
Sergiu Nicolaescu a fost, de departe, cel mai costisitor și mai prolific regizor român. Ca dovadă, o bună parte din istoria pe care își bazează succesul partide ca AUR e ficțiune culeasă din filmele sale de epocă. Dacii suverani de azi se îmbracă, se înarmează și vorbesc ca dacii lui Sergiu Nicolaescu din 1967, iar voievozii Funar și Vadim și-au însușit vocea lui Mihai Viteazul din 1971, cînd Amza Pellea a trebuit să dea din buze peste glasul lui Emanoil Petruț.
Primăria Timişoara a tăiat o factură cu penalităţi pentru firma care a renovat Fântâna cu peşti din Piaţa Operei. Penalităţile au fost date din cauza marilor întârzieri în derularea lucrării şi sunt în valoare de 506.312 lei, în timp ce firma în cauză a obţinut pentru proiect şi execuţie suma totală de 595.701 lei.
Expozitia ‘Patrimoniul sub reflectoare Timisoara – Lumi paralele’
TIMISOARA. Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, aduce în fața vizitatorilor începând din 12 mai 2023, ora 18:00, o expoziție inovativă și interactivă. Expoziția propune publicului o incursiune în istoria cartierelor printr-o cheie barocă: alegoria simțurilor, prezentând […]
Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, se alătură evenimentului național „Noaptea Muzeelor 2023”. Astfel, sâmbătă, 13 mai 2023, instituția de cultură îi așteaptă pe doritori să-i treacă pragul și între orele 17.00 – 02.00.
Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, se alătură evenimentului național „Noaptea Muzeelor 2023”. Astfel, sâmbătă, 13 mai 2023, instituția de cultură îi așteaptă pe doritori să-i treacă pragul și între orele 17.00 – 02.00.
TIMISOARA. Structura de rezistenta a cladirii e gata de luni bune, s-au montat toate geamurile, iar inca din februarie se lucreaza la finisaje, instalatii interioare si la realizarea utilitatilor la noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara.
Parcarea din spatele magazinului Bega, recuperată, după lungi procese, de Primăria Timişoara de la fraţii Cristescu, se va transforma într-o parcare supraetajată. Parcarea va avea minimum 250 de locuri. Regimul de înălțime și numărul exact de locuri va fi stabilit în urma studiilor de specialitate, care vor fundamenta investiția publică. Serviciul Public de Interes Local…
Oferta culturală săptămânală a Consiliului Județean Timiș
Vom avea o săptămână plină de evenimente, unul mai interesant decât altul. Pentru început, suntem provocați la expoziția itinerantă „Ciprian Porumbescu 170. O viață, o epocă, un ideal”. Dat fiind fapul că anul curent a fost decretat prin lege Anul Ciprian Porumbescu, expoziția se va putea vizita pană la sfârșitul lunii august, la Muzeul Național al Banatului.
De asemenea, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș are loc seminarul de educație și cultură „Știința pe înțelesul tuturor. Despre lumea de deasupra noastră. Negru întreabă, singurul astronaut român răspunde” care va oferi publicului prilejul de a afla informații extrem de interesante despre experiența în spațiul cosmic a lui Dumitru Prunariu, dar și despre orizonturile de astăzi ale cunoașterii.
Săptămâna se încheie cu „Noaptea muzeelor”, un eveniment de tradiție, devenit deja brand cultural, care va avea loc în 13 mai.
Aniversare și debut pe scena rock din Timișoara: seară de recitaluri cu trupele Imund și Ruyned
Formația timișoreană Imund aniversează un an de existență de la apariția pe scena locală cu un eveniment deosebit în cadrul căruia în deschidere va evolua o trupă timișoreană care cu această ocazie va apărea pentru prima oară în fața publicului, Ruyned. Formația timișoreană Imund a apărut pentru prima oară în fața publicului local în data […]
Regal artistic la Opera Naţională Română din Timişoara
Festivalul Internațional „Timișoara Muzicală” promite un adevărat regal artistic la Opera Naţională Română din Timişoara.
O nouă premieră la Teatrul Național din Timișoara, regizată de celebrul Oskaras Koršunovas
Pentru prima dată în România, la Timișoara, celebrul regizor Oskaras Koršunovas montează un spectacol. Potrivit reprezentanților instituției, prezența acestui personaj revoluționar al teatrului european pe scena Naționalului din Timișoara reprezintă un nod istoric, de provocare, cât și de confirmare a statutului său profesional la nivel internațional.
Ce facem astăzi, 10 mai 2023, în Timișoara?
Miercuri, 10 mai, Șatra B.E.N.Z. și Carla’s Dreams concertează în Complexul Studențesc cu ocazia Zilelor Studenților. La Pepiniera din Piața Victoriei vă așteaptă un atelier de grădinărit urban.