Nicoleta C. April 14, 2020

 

Peste 1 miliard de oameni stau pe loc de săptămâni bune, iar industria turismului e în pragul falimentului. Unele ţări însă încep să relaxeze măsurile de carantină, iar unii se gândesc la planurile de vacanţă. Cutoate acestea, nu ar trebui să ne grăbim, avertizează un expert în turism.

 

Acesta spune că nu e cazul să ne grăbim şi cel mai probabil vom fi nevoiţi să aşteptăm până în septembrie pentru a putea zbura din nou, însă de o vacanţă adevărată ne vom putea bucura din nou abia de primăvara viitoare.

 

„Eu aş spera că vom putea să zburăm din nou în septembrie, dar cred că lucrurile vor reveni la normal abia primăvara viitoare. Coronavirusul nu dispare curând, asta e clar, dar cazurile ar trebui să scadă. Apoi contează şi ce se întâmplă în ţara unde vrei să mergi. Unele ţări sunt mai afectate decât altele. Apetitul pentru călătorii va fi acolo mereu, dar încrederea a fost distrusă. Distrusă de teama de coronavirus, dar şi de întregul sector aviatic şi companii de turism.”, a declarat Eoghan Corry, specialist irlandez în turism.

 

El le recomandă oamenilor să nu rezerve de acum vacanţe şi să nu achite un avans sau suma integrală. Cine a apucat să facă o rezervare să nu o anuleze însă, deoarece multe companii nu oferă banii înapoi.

 

Mediafax

Citește și:  Cum a fost colonizată Timișoara cu prostituatele, bandiţii şi criminalii din Viena. Istoria orașului pe care nimeni nu vrea să o afle

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*